خواص زمرد و چگونگی تراش آناز نظر ترکيب شيميايى و کانى شناسى، زمرد با فرمول Be3Al2(SiO3)6 از بريليوم، آلومينيوم و سيليکات تشکيل شده است که به همراه آکوامارين آبى، مورگانيت صورتى، هليودور طلايى و بريل با رنگ پريده سبز به خانواده بريل تعلق دارد.
زمرد، گوهرى مقدسداستانهاى جالب بيشمارى در مورد اين گوهر باشکوه وجود دارد. اينکاها و آزتک ها در آمريکاى جنوبى، جايى که امروزه نيز بهترين زمردها يافت مى شود، به زمرد به عنوان گوهرى مقدس مى نگريستند.
الماس، نشانه ثروت و مقامامروزه الماس نشانه ثروت و بقا و مقام است و همواره در تمدنها و دوره هاى مختلف به عنوان مظهر روشنايى، آسيب ناپذيرى، سحر و جادو، شفا و حفاظت شناخته شده است.
لاجورد، پادزهرى براى نيش مارهاى سمى در کتابهاى قديمى (55 پس از ميلاد)، لاجورد را به عنوان پادزهرى براى نيش مارهاى سمى توصيه کرده اند و کشيشان مسيحى، آن را باعث بالا رفتن توانايى روحى و احساس يگانگى و درک بيشتر ذکر کرده اند.
اوپال (opal)اوپال از سيليکاتهاى آبدار با دماى پايين ته نشين مى شود و جزو سنگ هاى رسوبى به حساب مى آيد و ميتواند در ترک ها، اتصالات و حفره ها در صخره هاى رسوبى، آتشفشانى و دگرگون ته نشين شود.
انواع فيروزهفيروزه عجمى: سنگ باطله ندارد و به رنگ آبى پر رنگ است. با ارزشترين نوع فيروزه است و به صورت گرد يا بادامى تراش داده مى شود.
تاریخچه فیروزه (Turquoise)نام قديم فيروزه، Turquoise است که مى تواند از نام ترکيه آمده باشد؛ زيرا ابتدا معتقد بودند اين کانى از کشور ترکيه آمده است
کرندوم (Corundum)گروه کروندوم با ترکيب شيميايى Al2O3 (اکسيد آلومينيوم)، ضريب شکست نور 1.770-1.762، وزن مخصوص 4، ساختمان کريستالى trigonal و با سختى 9 بعد از الماس با دوام ترين و سخت ترين سنگ است.
کهربا (Amber)کهربا در گروه سنگهاى اورگانيک (منشا گياهى، حيوانى) قرار دارد. در دوران قديم زمين شناسى به صورت صمغ از درختان کاج مخروطى شکل به نام (پيتوس-سوکسينيفرا) خارج شده و پس از خشک و سخت شدن به صورت فسيل و سنگ درآمده است.
گوهر و گوهرشناسىسنگهاى جواهر از اوايل تمدن بشرى، انسان را مجذوب خود کرده اند. اولين سنگهايى که توسط بشر شناخته شد کهربا، آمتيست، گارنت، يشم، مرجان، لاجورد، مرواريد، سرپانتين، زمرد و فيروزه بود.
دنیای پر رمز و راز جواهرات نگاه ایرانیان به طلا نگاهی است که طلا را پشتوانه زندگی می دانند
مروارید، هدیه ای از دل اقیانوس هااز زمان های گذشته تا امروز، استفاده از زیورآلات به همراه گوهرهای قیمتی و نیمه قیمتی مورد توجه بوده است.