قیمت سکه ۴ دهم درصد افت کرد

قیمت سکه ۴ دهم درصد افت کرد
دلار که دو هفته پیش روند صعودی را تجربه کرده بود، هفته گذشته، راه کاهشی در پیش گرفت. سکه تمام بهار آزادی نیز مشابه با دلار از جاده صعودی به مسیر کاهشی برگشت. هر دو دارایی گرانبها پایان یک هفته کاهشی را نیز با افت قیمت به پایان بردند.

دلار که دو هفته پیش روند صعودی را تجربه کرده بود، هفته گذشته، راه کاهشی در پیش گرفت. سکه تمام بهار آزادی نیز مشابه با دلار از جاده صعودی به مسیر کاهشی برگشت. هر دو دارایی گرانبها پایان یک هفته کاهشی را نیز با افت قیمت به پایان بردند. روز پنج شنبه، سکه تمام بهار آزادی ۱۵ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۶ میلیون و ۴۷۰ هزار تومان رسید. با ثبت این قیمت، میزان بازدهی فلز گرانبهای داخلی در هفته‌ای که گذشت به منفی ۴ دهم درصد رسید. سکه دو هفته پیش افزایش ۴/ ۱ درصدی را تجربه کرده بود. به گفته فعالان، یکی از عوامل اثرگذار در افت بهای سکه، نزول بهای طلای جهانی بود که نه تنها توان افزایش خاصی را از خود نشان نداد، بلکه در مقطعی حتی به زیر کانال هزار و ۷۰۰ دلاری نیز رفت.
بازگشت دلار به جاده کاهشی

با این حال، بیشتر فعالان بازار، افت قیمت سکه را ناشی از کاهشی شدن بهای دلار دانستند. شاخص ارزی در هفته‌ای که گذشت قدرت شکست سطح مقاومتی ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومانی را نداشت و در نهایت به سوی ابتدای مرز ۱۶ هزار تومانی میل کرد. ساعت ۴ بعدازظهر روز پنج شنبه اسکناس آمریکایی در بازار با قیمت ۱۶ هزار و ۱۰۰ تومان به فروش می‌رسید که ۱۳۰ تومان کمتر از روز چهارشنبه بود. با ثبت این افت نیز میزان بازدهی دلار در هفته گذشته به منفی ۱/ ۱ درصد رسید. این ارز دو هفته پیش نزدیک به ۳ درصد افزایش قیمت را به ثبت رسانده بود و برخی باور داشتند افت هفته قبل تنها یک اصلاح قیمتی بوده است. با این حال، نمی‌توان این نکته را از نظر دور نگه داشت که از ابتدای سال ۹۹، خرید دلار برای کمتر معامله‌گری سود به همراه داشته است و حتی در برخی مواقع توام با ضرر بوده است. گزارش قبلی «دنیای‌اقتصاد» بیانگر آن بود که شاخص ارزی در یک دوره ۴۰ روزه تنها۴/ ۱ درصد افزایش قیمت را به ثبت رسانده است که تفاوت چندانی با بازدهی بدون ریسک سود سپرده بانکی ندارد. این در حالی است که در دوره زمانی مشابه، شاخص کل بورس بیش از ۷۰ درصد افزایش ارزش را به ثبت رسانده است. حتی وضعیت فلزهای گرانبهای بازار داخلی نیز بهتر از دلار بوده است، آن هم در شرایطی که به‌دلیل شیوع ویروس کرونا، میزان تقاضا برای خرید سکه و طلا پایین آمده است.  

با توجه به چنین روندی می‌توان خاطرنشان کرد که در شرایط کنونی، سرمایه گذاران تمایل چندانی برای حضور در بازار ارز ندارند و در صورتی که سمت عرضه با مشکل خاصی مواجه نشود، به احتمال زیاد این روند در هفته جاری نیز ادامه پیدا خواهد کرد. در واقع روند گذشته تا حدی تایید می‌کند که رشد قابل توجه قیمت دلار در هفته جاری دور از ذهن است. دراین میان، عده دیگری از فعالان عنوان می‌کنند، افزایشی شدن دلار و بازگشت خریداران به بازار به دو موضوع بستگی دارد: اول چگونگی روند شاخص کل بورس در هفته جاری و دیگری واکنش دلار به سطح مقاومتی ۱۶ هزار  و ۵۰۰ تومانی.

 به باور این دسته از فعالان، در صورتی که روند شاخص کل بورس تغییر کند، احتمال آن وجود دارد که برخی از سرمایه‌ها به بازار ارز برگردند و همین عامل سمت تقاضا را به طور موقت تقویت کند. در این میان، برخی دیگر از معامله‌گران می‌گویند دلار در سال ۹۹ در دامنه ۱۵ هزار و ۵۰۰ تا ۱۶هزار و ۵۰۰ تومانی گرفتار شده است. از نظر این دسته از بازیگران فنی، شاخص ارزی تا زمانی که نتواند سطح ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومانی را بشکند، نباید انتظار ورود تقاضای بازیگران فنی به بازار را داشت. البته در چنین وضعیتی نباید از تاثیر نرخ حواله درهم غافل بود. در صورتی که تقاضاهای حواله‌ای افزایش پیداکنند، ممکن است نرخ حواله درهم رشد قابل توجهی را تجربه کند و به تبع آن قیمت دلار در بازار داخلی را تحت‌تاثیر قرار دهد.

منبع خبر: دنیای اقتصاد
  ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۱۲:۳۷ قبل از ظهر
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد