شرکت آیوا، شرکت برجسته در صنعت محصولات صوتی

شرکت آیوا، شرکت برجسته در صنعت محصولات صوتی
شرکت آیوا یکی از شرکت‌های برجسته در صنعت محصولات صوتی شامل دستگاه‌های استریو پخش صدا، سیستم‌های استریو کوچک، مینی‌دیسک پلیرها، دستگاه پخش سی دی و نوار کاست و سیستم‌های پخش مخصوص اتومبیل‌ها است.
شرکت آیوا یکی از شرکت‌های برجسته در صنعت محصولات صوتی شامل دستگاه‌های استریو پخش صدا، سیستم‌های استریو کوچک، مینی‌دیسک پلیرها، دستگاه پخش سی دی و نوار کاست و سیستم‌های پخش مخصوص اتومبیل‌ها است.
این شرکت البته در تولید و پخش دستگاه‌های پخش تصویری نظیر پخش ویدئو، تلویزیون رنگی و پخش دی وی دی نیز فعالیت مي‌کند. این بخش 12 درصد فروش را شامل می‌شود. البته آیوا در بخش‌های دیگر و در تولید لوازم جانبی کامپیوتر مانند مودم، آداپتور و اسپیکر نیز فعالیت دارد.
آیوا بیش از 89 درصد از محصولات خود را با تاکید بر تولید کم‌هزینه، خارج از ژاپن و در کشورهایی نظیر سنگاپور، مالزی و اندونزی تولید مي‌کند. شرکت به فروش خارج از کشور بسیار وابسته است و 80 درصد از گردش مالی آن در خارج از ژاپن انجام می‌گیرد. به میزان 43 درصد از این رقم سهم آمریکای شمالی و جنوبی، 25درصد سهم اروپا و 13 درصد سهم کشورهای آسیایی خارج از ژاپن است. اگرچه شرکت سونی 6/50 درصد سهام این شرکت را دارا است، ولی در موارد زیادی آیوا با محصولات سونی در بازار رقابت می‌نماید.
چگونگي آغاز به کار آیوا مقداری مبهم است. شرکت در سال 1951 با نام آلکو دنکی سانگیو که سازنده میکروفن بود، پایه‌ریزی شد. در سال 1958 سهام شرکت در بورس به معامله درآمد و در اکتبر سال 1959 نام شرکت به آیوا تغییر یافت. در همان سال کارخانه‌ای در شهر اوتسونومیا که در 60 کیلومتری شمال توکیو واقع بود، ایجاد شد و سهام شرکت به عنوان دومین سهم پرمعامله در اکتبر 1961 در بورس توکیو رتبه‌بندی شد.
پیشرفت اساسی در فوریه 1964 با تولید اولین دستگاه ضبط صدای ژاپنی به نام TP707 توسط آیوا صورت گرفت و دستگاه‌های ضبط صدا و پخش به عنوان محصولات کلیدی شرکت مطرح شدند. در سال 1967 آیوا کارخانه دیگری در Iwate ساخت و دو سال بعد زمانی که شرکت سونی سهام زیادی را در این شرکت خریداری كرد به عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه سونی مطرح شد.
در طول دهه 1970 آیوا فعالیت زیادی در بازارهای خارج از مرز انجام داد. در اواخر دهه 1970 آیوا شرکت سرمایه‌گذاری مشترک در هنگ‌کنگ تشکیل داد. خاورمیانه به عنوان بازاری پرپتانسیل برای رشد تشخیص داده شد و آیوا در سال 1973 شرکت سرمایه‌گذاری مشترک دیگری در لبنان راه‌اندازی کرد. زمان‌بندی شرکت بسیار خوش یمن بود، زیرا در همین وقت بحران نفت باعث رکود در اروپا و آمریکا شد و آسیا را به بازاری جذاب تبدیل کرد و در اوایل دهه آیوا توانست
30 درصد از سهم بازار از فروش دستگاه‌های ضبط را در آسیا از آن خود نماید. همچنین شرکت در سال 1974 جهش بزرگی در تولید خارج از مرزها با ایجاد کارخانه در سنگاپور و تولید در آن کشور انجام داد و در همان سال کارخانه دیگری را در شمال اوتسونومیا راه‌اندازی کرد و سهام شرکت به رتبه اول در بورس توکیو تبدیل شد. مدتی بعد بازار خاورمیانه به دلیل عدم ثبات اقتصادی و سیاسی جذابیت خود را از دست داد و آیوا تلاش کرد که وابستگی خود را به این بازار که دردسر آن زیاد شده بود، کاهش دهد و بازار اروپا و آمریکای شمالی را هدف قرار داد. از سال 1976 تا 1978 شرکت شعبه‌هايی را برای فروش در بریتانیا، آلمان و ایالات متحده آمریکا ایجاد کرد. در اواخر دهه، فروش در اروپا و آمریکا بیش از
65 درصد کل صادرات بود. در همین دهه آیوا دامنه محصولات خود را به سیستم‌های استریوی کوچک گسترش داد. این سیستم‌ها کیفیت بالایی از صدا را ارائه می‌دادند و خصايص پیشرفت‌های نظیر صفحه نمایش دیجیتالی داشتند و داخل پکیج‌هایی ارائه می‌شدند که شامل رادیو، استریوهای کوچک و اسپیکر بودند. در پایان آن سال مالی شرکت رقم سودی حدود 1میلیون دلار را اعلام کرد.
در سال 1981 آیوا برای اولین بار وارد صنعت ویدئو شد و از مدل بتامکس سونی الگو برداری کرد. در این سال جنگ بر سر ارزش واحد پولی ژاپن؛ یعنی ین آغاز شد و صادرات برای آیوا بسیار هزینه بردار شد و برای اولین بار در طول هشت سال با ضرر بزرگی مواجه شد.
در اوایل دهه 1990 شرکت به توسعه محصول خود ادامه داد. در سال 1993 آیوا توانست کنترل شرکت آمریکایی کور اینترنشنال را که تولیدکننده لوازم جانبی کامپیوتر بود به دست بگیرد. همچنین شرکت در افزایش تولید و حضور خود در بازار ویدئو به موفقیت رسید.
زمانی که اکثر رقبای آیوا در اواسط دهه 1990 به دلیل ادامه رکود اقتصادی ژاپن وضع بدی را تجربه می‌کردند، این شرکت توانست سودآور باشد. آیوا همچنان بخش تولید خود را به خارج از مرزها منتقل مي‌کرد و در اواخر دهه بیش از 90درصد تولیدات در کشورهای دیگر صورت می‌گرفت.
وقتی آیوا وارد هزاره جدید شد، موفق‌ترین محصولش سیستم‌های استریوی کوچک بود و به عنوان تنها هدایت‌کننده بازار در این زمینه فعالیت مي‌کرد. بیش از نیمي‌از بازار در آمریکا در دهه 1990 در دست آیوا بود، اما این محصول نمي‌توانست ضامن رشد آیوا باشد و محصولات جدید
مورد نیاز بود. در بازار ژاپن آیوا توانست با محصولات متنوعی نظیر مودم، آداپتور، تلویزیون‌های رنگی 21-14 اینچی و تیونرهای دیجیتال و مینی دیسک پلیرها به موفقیت دست یابد. در سال 1997 آیوا وارد بازار تولید استریو برای اتومبیل‌ها شد و در آمریکای شمالی استریو، سی دی چنجر و سیستم پخش را عرضه کرد. در سال 1999 آیوا تولید مستقیم محصولات را در اندونزی آغاز نمود. مدتی بعد زیرمجموعه آمریکایی آیوا دی وی دی پلیر را نیز به بازار معرفی کرد.
هاله گیوری
منبع خبر: دنیای اقتصاد
  ۸ اسفند ۱۳۸۹ ساعت ۱:۱۸:۱۹ قبل از ظهر
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد