فرش قرمز «آلودگی هوا»

فرش قرمز «آلودگی هوا»
در حالی که سرانه مالکیت خودرو در ایران و آلمان اختلاف آن‌چنانی ندارد، میزان استفاده از خودرو در کلان‌شهرهای ایران تقریبا 10 برابر شهرهای بزرگ آلمان است.

روز گذشته مهرداد تقی‌زاده، معاون حمل‌ونقل وزارت راه و شهرسازی در پنجمین همایش مدیریتآلودگی هواو صدا با اشاره به مقایسه سرانه خودرو در ایران و آلمان، گفت: مطالعات نشان می‌دهد مشکل ترافیک و به دنبال آن آلودگی هوا در کشور ما ناشی از ضریب مالکیت خودرو نیست بلکه میزان استفاده از خودرو در ایران بالا است.

به اعتقاد وی، بین میزان افزایش ظرفیت شبکه معابر با میزان افزایش استفاده از خودروی شخصی رابطه مستقیم و تصاعدی وجود دارد به نحوی که اگر ظرفیت معابر با ساخت پروژه‌های بزرگراهی جدید 10 درصد افزایش پیدا کند، میزان استفاده از خودروی شخصی 20تا 30درصد افزایش خواهد یافت. تقی‌زاده تصریح کرد: اگر 10 سال قبل این اظهارات مطرح می‌شد، کسی باور نمی‌کرد اما اکنون که حجم وسیعی از بزرگراه‌ها در تهران ساخته شده و معضل ترافیک همچنان حل نشده باقی‌مانده، این گزاره اثبات شده که ساخت پل، تونل و بزرگراه مشوق و فرش قرمزی برای تردد هرچه بیشتر خودروهای شخصی است. وی در عین حال بر ضرورت توسعه حمل‌ونقل عمومی کارآمد تاکید کرد و گفت: سر فاصله قطارهای مترو و اتوبوس‌ها باید به حدی کوتاه باشد که شهروندان برای تردد روزانه هرگز خودروی شخصی را انتخاب نکنند و استفاده از آن به تعطیلات آخر هفته موکول شود. تقی‌زاده در ادامه ضمن مقایسه طول شبکه بزرگراهی تهران و لندن، گزاره دیگری در تایید این موضوع که افزایش شبکه بزرگراهی هیچ کمکی به حل ترافیک و آلودگی هوا نمی‌کند، ارائه کرد. وی گفت: شهر لندن 100 کیلومتر اما تهران بیش از 500 کیلومتر شبکه بزرگراهی دارد و با این حال مشکل ترافیک تهران کمتر از لندن نیست. این به آن معنا نیست که لندن با معضل ترافیک دست به گریبان نیست اما مسوولان اداره این شهر صراحتا اعلام می‌کنند که موظف به جابه‌جایی شهروندان هستند و نه جابه‌جایی خودروها، بنابراین روی توسعه حمل‌ونقل عمومی و پیاده‌راه‌ها متمرکز می‌شوند. این نگاه اکنون در بسیاری از ابرشهرهای جهان حاکم است که بودجه‌ها به سمت حمل‌ونقل عمومی سوق می‌یابد، نه بزرگراه‌سازی. پیش از این نیز کارشناسان ترافیک اعلام کرده بودند که راه حل آلودگی هوای تهران، توقف نهضت بزرگراه‌سازی و صرف هزینه‌های آن در توسعه مترو است. سعید متصدی، معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست نیز در این همایش، ضمن صحه گذاشتن بر تاثیر برج‌سازی‌های بی‌رویه در منطقه 22 بر کیفیت هوا، یکی از علت‌های اصلی آلودگی هوا را بارگذاری بیش از حد جمعیتی و صنعتی توصیف کرد و گفت:‌ زمانی که تراکم جمعیت در یک نقطه بیش از ظرفیت باشد، تجمع آلودگی به دنبال آن رخ می‌دهد، بنابراین کنترل بارگذاری از سیاست‌های کاهش آلودگی هوا است که دنبال می‌شود. معاون سازمان حفاظت محیط‌زیست با تایید تاثیر بلندمرتبه‌سازی بر آلودگی هوا، گفت: وضعیت منطقه ۲۲ بسیار خطرناک است و از این‌رو شورای عالی شهرسازی و معماری تلاش کرده با ساخت‌وسازهای مخرب در این منطقه مقابله کند.

منبع خبر: دنیای اقتصاد
  ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۸:۴۱:۳۹ قبل از ظهر
برچسب ها:
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد