آتی به انتظار بورس ارز نشسته است

آتی به انتظار بورس ارز نشسته است
بازار آتي بورس كالاي ايران چند روزي است كه با كسادي حجم و ارزش معاملات رو به رو است و دليل عمده اين وضعيت نيز خروج عده‌اي از بازيگران بازار و تعطيلات مبادلات بورس كالا به دليل برگزاري اجلاس سران در روزهاي 7 تا 11 شهريورماه است.
بازار آتي بورس كالاي ايران چند روزي است كه با كسادي حجم و ارزش معاملات رو به رو است و دليل عمده اين وضعيت نيز خروج عده‌اي از بازيگران بازار و تعطيلات مبادلات بورس كالا به دليل برگزاري اجلاس سران در روزهاي 7 تا 11 شهريورماه است.
آنچه اين روزها تحليلگران از آن به عنوان مهم‌ترين عامل تاثيرگذار روي روند دادوستدها نام مي‌برند بحث راه‌اندازي بورس ارز و از سويي ابهامات در خصوص تاسيس اين بازار است؛ به طوري كه مصاحبه روز گذشته پورابراهيمي رييس كميسيون اقتصادي مجلس در رابطه با بورس ارز و اشاره به اين موضوع كه ارز با منشأ خارجي به غير از فروش نفت خام وارد بورس مي‌شود تا حدودي روي افزايش اندك قيمت‌ها در دادوستدهاي بعدازظهر تاثيرگذار بود.
همچنين برخي اخبار و گزارش‌ها حاكي از اين است كه بورس ارز همانند معاملات رينگ پتروشيمي بورس كالا با سامانه‌اي همانند ثبت سفارش رو به رو است كه به نظر مي‌رسد بيشتر بازيگران اين بازار شركت‌هاي دولتي و واردكنندگان باشند؛ زيرا بانك مركزي قصد دارد عمده‌ترين متقاضيان بورس ارز، واردكنندگان باشند و خريد ارز در قالب سرمايه‌گذاري به خارج از اين بازار انتقال پيدا كند. استدلال رييس بانك مركزي هم اين است كه بيش از حد نياز به بازار ارز تزريق شده و بهتر است با راه‌اندازي بورس با مشاركت بانك مركزي، وضعيت عرضه و تقاضا سامان يابد.
همچنين پايان سفرهاي تابستاني مي‌تواند در تغيير ارزهاي مسافرتي و از سويي روند عرضه و تقاضا در بازار ارز تاثيرگذار باشد و در صورت عرضه ارز از سوي دولت و پاسخ به تامين نياز متقاضيان، شرايط قيمتي تغيير مي‌كند، اما بانك مركزي در شرايط كنوني ترجيح مي‌دهد منتظر راه‌اندازي بورس ارز باشد.
سياوش سليماني يكي از كارشناسان بازار آتي با اشاره به اينكه شرايط كنوني، روند صعودي قيمت‌ها را تثبيت مي‌كند، بر اين باور است كه با توجه به اختلاف قيمتي اندك 17 هزار توماني سررسيدهاي شهريورماه و بازار نقدي و از سويي حباب منفي 20 هزار توماني قيمت سكه، همچنان گرفتن موقعيت‌هاي خريد در سررسيدهاي شهريورماه بهترين استراتژي معاملاتي است. اين در شرايطي است كه فاصله قيمتي زياد ديگر سررسيدهاي معاملاتي همچون مهر، آبان و آذرماه با قيمت سكه بازار نقدي روي تصميم به فروش اين سررسيدها تاثيرگذار است.
البته دورنماي بلندمدت بازار در صورت ادامه فاكتورهاي بازار داخلي صعودي است. شرايط بازار جهاني طلا نيز در تحركات مثبت قيمتي سكه تاثيرگذار بوده؛ تحليلگران تكنيكال آينده بازار طلا را منوط به تعيين سياست‌هاي پولي بانك‌هاي مركزي جهان مي‌دانند. به باور آنان اگر قيمت طلا نزولي شود سطح قيمتي آن در كوتاه مدت به يك هزار و 592 دلار به ازاي هر اونس مي‌رسد و در صورت تداوم آن در بلندمدت اين سطح قيمتي به يك هزار و 559 دلار به ازاي هر اونس مي‌رسد. همچنين اگر قيمت طلا افزايش يابد سطح مقاومتي قيمت‌ها يك هزار و 646 دلار تا يك هزار و 650 دلار به ازاي هر اونس خواهد بود كه ممكن است تا پايان ماه اوت اين وضعيت پايدار باقي بماند.
ادامه دار بودن حركت صعودي قيمت‌ها در بازار طلاي جهاني مي‌تواند قيمت اين كالا را به يك هزار و 678 تا يك هزار و 704 دلار به ازاي هر اونس نيز برساند.
در بازار آتي روز گذشته، قيمت سكه سررسيد شهريورماه با كاهش 59/0 درصدي در مبادلات صبح و افزايش 24/0 درصدي در مبادلات عصر در محدوده 802 تا 808 هزار تومان، سررسيد مهرماه با كاهش 25 درصدي در مبادلات صبح و افزايش 32/0 درصدي در مبادلات عصر در محدوده 835 تا 839 هزار تومان، سررسيد آبان‌ماه با كاهش 68/0 درصدي در مبادلات صبح و افزايش 32/0 درصدي در مبادلات عصر در محدوده 876 تا 885 هزار تومان و سررسيد آذرماه با كاهش 49/0 درصدي در مبادلات صبح و افزايش 16/0 درصدي در مبادلات عصر در محدوده 903 تا 908 هزار تومان قرار گرفت.
شما می توانید آخرین اخبار طلا، سکه و ارز را از اینجا ببینید.    
برای آگاهی دقیق از قیمت لحظه ای طلا و سکه به صفحه  نمودار لحظه ای طلا مراجعه نمایید.  
برای اطلاع از آخرین اخبار بازار طلا و سکه در ایمیل خود، در خبرنامه سایت زر عضو شوید.
منبع خبر: دنیای اقتصاد
  ۱ شهریور ۱۳۹۱ ساعت ۶:۲۷:۱۵ قبل از ظهر
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد