روابط بانکی در حال گذار از روزهای سخت

روابط بانکی در حال گذار از روزهای سخت
قائم مقام رئیس کل بانک مرکزی گفت: روابط بانکی و کارگزاری ایران با دنیا در حال عبور از سختی‌ها است.

اکبر کمیجانی صبح امروز در نشست تخصصی اقتصاد مقاومتی وبرجام که در دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه در حال برگزاری است، با بیان این مطلب افزود: با آغاز روند مذاکرات هسته ای قرار شد تحریم جدیدی وضع نشود و بخشی از منابع بلوکه شده ایران آزاد شد؛ ضمن اینکه واردات برخی اقلام دارویی و خوراکی از سر گرفته شد.
قائم مقام رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: در مرحله دوم مذاکرات توافقنامه وسیع‌تری حاصل و بخش زیادی از تحریم های نفتی و نظام بانکی لغو شد.

کمیجانی تصریح کرد: با تحولات صورت گرفته تغییرات و اصلاحاتی در اقتصاد کشور انجام شد و با اجرای الگوی اقتصاد مقاومتی در سال 94، اقتصاد ایران که با بحران هایی مواجه بود، با رشد اقتصادی 3 درصدی همراه شد.

وی ادامه داد: در سه ماه پایانی 1393 شوک نفتی و کاهش قیمت نفتباعث شد رشد اقتصادی به صفر نزدیک شود و با آغاز 1394 و با کاهش درآمدهای نفتی با مشکلات اقتصادی فراوانی مواجه شدیم؛ اما خوشبختانه در دی ماه سال گذشته و با اجرای برجام و توافق صورت گرفته، امروز بعد از یک سال شاهد تغییرات چشمگیری هستیم.

قائم مقام بانک مرکزی گفت: بعد از برجام شاهد بهبود تولید و صادرات نفت بودیم و اعلام شد تولید و صادارات نفت در مرز قبل از تحریم ها است که اگر برجام اجرائی نشده بود شاهد شرایط خیلی بدی بودیم.

وی خاطرنشان کرد: این تحریم ها نظام بانکی ما را به سمت حداقل کارایی برد؛ اما فرصتی برای تقویت توان داخلی بود و خوشبختانه وابستگی به خارج بسیار کم شد.

کمیجانی ادامه داد: تحریم های نظام بانکی سیر تدریجی داشت و یک روزه وضع نشد، طبیعی است که لغو تحریم ها هم به سرعت حل نخواهد شد و اگر ادبیاتی از سوی مسئولین نسبت به رفتارهای آمریکا به کار گرفته شده، بدلیل بدعهدی آمریکایی ها بوده و تا به امروز هم شاهد بدعهدی های این کشور هستیم ولی با همکاری اروپا و سماجت مسئولین، شاهد تغییر رفتار این کشور هستیم.

وی با بیان اینکه به گفته سیدعباس عراقچی معاون حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه، حال برجام خوب است و اثرات بسیار مثبتی بر اقتصاد کشور داشته است، اظهارداشت: برگشت به دوران قبل از تحریم ها در سیستم بانکی زمان بر اما حتمی است.

قائم مقام بانک مرکزی گفت: 10 محور در نظر گرفته شده است که بر اساس آن روابط کارگزاری بانکی، پیام رسانی، نگهداری ذخایر ارزی، رتبه اعتباری، وضعیت ایران در مجامع، تامین اسکناس و فلزات گرانبها، تامین مالی طرح ها، آموزش استانداردهای بانکداری و امکان مشارکت در بازار سرمایه بین الملی مد نظر قرار گرفته است.

کمیجانی خاطرنشان کرد: قبل از تحریم ها، آزادی عمل و عرضه خدمات بانکی و نقل و انتقال وجوه داشتیم و رتبه اعتباری کشور 3 از 7 بود؛ ضمن اینکه جریان ورود اسکناس به راحتی انجام می شد و ضرورتی برای ورود ارز به کشور حس نمی شد و همه این امور به راحتی و با پرداخت هزینه یا رایگان استفاده می کردیم اما تحریم ها همه این اقدامات را تحت تاثیر قرار داد.

قائم مقام رئیس کل بانک مرکزی گفت: در دوران پسابرجام، در بخش نفت و گاز به قبل از تحریم بازگشتیم اما روبط بانکی با وجود حرکت آرامی که داشته، خوشبختانه همکاری با کارگزاری ها از نظر تعداد در اسفند سال جاری به وضعیت قبل از برجام رسیده اما همکاری با بانک‌های دنیا به شرایط قبل بازنگشته است.

وی اظهارداشت: بانک های بزرگ به ایران رفت و آمد دارند اما دو مشکل بزرگ در سر راه این ارتباط است؛ مشکلاتی که بانک های بزرگ بین المللی برای ارتباط با ایران دارند و مشکل دیگر انطباق نداشتن ضوابط بانکی ایران با ضوابط بین المللی و عدم شفاف سازی صورت های مالی و دارایی کم بانک های داخلی است.

کمیجانی خاطرنشان کرد: ارزیابی بانک های بزرگ دنیا از سیستم بانکی ایران، ارزیابی قابل قبولی نیست، اما امیدوارم با اقدامات بانک مرکزی و سیستم بانکی مثل حرکت در سامان دادن بدهی های دولت، حمایت از بانک ها در رفع تنگناها و... این مشکلات و موانع موجود برای ارتباط با دنیا حل شود.

قائم مقام رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: روابط بانکی و کارگزاری ایران با دنیا در حال عبور از سختی ها است و در مجموع به سمت رضایتمندی بیشتر در حرکت هستیم.

منبع خبر: خبر گزاری صدا و سیما
  ۱۶ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۷:۵۰:۹ قبل از ظهر
برچسب ها:
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد