افت «آیفکس» در بازاری کم‌رمق

 افت «آیفکس» در بازاری کم‌رمق
معاملات روز گذشته فرابورس ایران با افت ۷ واحدی(۶/ ۰ درصدی) شاخص کل پایان یافت. غالب سهام در معاملات دیروز افت قیمت را تجربه کردند. همچنین گردش نقدینگی در بازارهای اول و دوم با کاهش مواجه شد.

معاملات روز گذشته فرابورس ایران با افت ۷ واحدی(۶/ ۰ درصدی) شاخص کل پایان یافت. غالب سهام در معاملات دیروز افت قیمت را تجربه کردند. همچنین گردش نقدینگی در بازارهای اول و دوم با کاهش مواجه شد. هر‌چند در دیگر بازارهای فرابورسی فعالان تحرک بیشتری نشان دادند و در نتیجه رشد ارزش کل معاملات فرابورس را رقم زدند. فضای منفی حاکم بر معاملات سهام که از هفته گذشته نمودار شد، در نخستین روز معاملات این هفته نیز بر قیمت‌ها حکمفرما بود و به افت شاخص‌های بازار انجامید. شرایط کلی حاکم بر بازار نشان می‌دهد که متغیرهای موثر بر سودآوری بنگاه‌ها از جمله قیمت مواد خام در بازارهای جهانی و نرخ دلار غیررسمی در شرایط مناسب و باثباتی قرار دارند. اما در تقابل با این روند مثبت، عواملی چون غلبه ریسک‌های بیرونی بازار از جمله تردید نسبت به روند آینده قیمت مواد خام در بازارهای جهانی و بروز نشانه‌های کمرنگ از فضای سیاست خارجی موجب ایجاد نگرانی و میل بیشتر فعالان بازار به نقد کردن دارایی‌ها و ذخیره سود از سوی آنها شده است.

از هفته گذشته، همسو با فشار عرضه از سوی سهامداران به ویژه سهام زیرمجموعه گروه‌های کالامحور شاهد افت قیمت‌ها و در نتیجه کاهش شاخص کل بازار بودیم. به عبارت دیگر طی هفته قبل بر خلاف انتظار اکثر فعالان بازار، قیمت‌ها سیر نزولی گرفت و تا آخرین روز هفته نیز ادامه یافت. این وضعیت در روز گذشته با شدت بیشتری در شاخص کل نمودار شد.از نکات قابل‌توجه طی معاملات دیروز، افت دسته‌جمعی قیمت سهام نمادهای زیرمجموعه گروه پالایشی فرابورس بود. در این روز هر چهار نماد این صنعت فرابورسی با افت قیمت مواجه شدند و جمعا حدود یک واحد در کاهش شاخص فرابورس اثرگذار شدند.

اما بیشترین فشار بر شاخص به واسطه معاملات منفی در نماد معاملاتی شرکت پتروشیمی مارون رقم خورد که در پایان معاملات دیروز منجر به افت ۸/ ۵ واحدی شاخص کل شد. همان‌گونه که در گزارش‌های پیشین نیز اشاره شده بود، شرکت پتروشیمی مارون بیشترین سهم را در بازار اول و دوم-به لحاظ ارزش بازار- در اختیار دارد و همین امر موجب اثرگذاری چشمگیر این نماد معاملاتی بر شاخص کل فرابورس می‌شود. رویدادی که در معاملات روز گذشته نیز محسوس بود. همچنین، دو نماد معاملاتی فولاد هرمزگان و پالایش نفت لاوان پس از «مارون» به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم اثرگذاری منفی بر شاخص قرار گرفتند. در مقابل، نماد معاملاتی شرکت‌های آهن و فولاد ارفع، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه، مدیریت انرژی امید تابان هور و پتروشیمی خراسان بیشترین اثر مثبت بر شاخص کل را رقم زدند. این چهار نماد با حمایت ۲/ ۲ واحدی از نماگر فرابورس، مانع از افت بیشتر آن طی دادوستدهای روز گذشته شدند. رویداد قابل‌توجه در بازار ابزارهای نوین مالی نیز توقف معاملات اوراق اسناد خزانه اسلامی در نماد «سخاب۵» بود که برای پرداخت مبالغ اسمی، ۱۰ روز پیش از تاریخ سررسید متوقف می‌شوند. در مجموع، فعالان فرابورس در پایان معاملات دیروز حدود ۳۱۰ میلیون برگه بهادار به ارزش ۲۸۶ میلیارد تومان را در ۳۸ هزار و ۲۹۷ نوبت معاملاتی دست‌به‌دست کردند.

منبع خبر: دنیای اقتصاد
  ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۱۸:۴۰ بعد از ظهر
برچسب ها:
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد