سکه آتی، این بار از پی دلار

سکه آتی، این بار از پی دلار
بهای جهانی طلا روز سه شنبه با صعود ارزش دلار آمریکا، اندکی کاهش یافت. این روند نزولی به دلیل مطرح شدن احتمال عقب نشینی بانک مرکزی آمریکا از اجرای برنامه انبساطی پولی که تاکنون یکی از عوامل اصلی تقویت طلا بوده روی داده است.
بهای جهانی طلا روز سه شنبه با صعود ارزش دلار آمریکا، اندکی کاهش یافت. این روند نزولی به دلیل مطرح شدن احتمال عقب نشینی بانک مرکزی آمریکا از اجرای برنامه انبساطی پولی که تاکنون یکی از عوامل اصلی تقویت طلا بوده روی داده است.
از آنجا که قیمت طلا همیشه با نوسانات زیادی روبه‌رو است و با توجه به نوسانات شدید اخیر قیمت این فلز، تحلیلگران بازارهای بین‌المللی طلا بر این باورند که اگر سرمایه‌گذاران در بازار طلا به دنبال سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت هستند بی شک ضرر و زیان خواهند کرد. به گفته این کارشناسان، سرمایه‌گذاران بین‌المللی باید منتظر وضعیتی باشند که دلار آمریکا در حالت بدی قرار بگیرد که در این صورت طلا بهترین ذخیره حفظ ارزش دارایی و سرمایه خواهد بود.
از سوی دیگر ريیس موسسه تحقیقاتی ETP معتقد است که سرمایه‌گذارانی که برای حفظ ارزش دارایی و سرمایه خود در برابر افزایش نرخ تورم، اقدام به خرید طلا می‌کنند، در اشتباه هستند.
به گفته وی علت اشتباه سرمایه‌گذاران این است که فکر می‌کنند اجرای سیاست‌های انبساطی پولی از سوی بانک‌های مرکزی آمریکا، لزوما موجب افزایش نرخ تورم خواهد شد. از طرفی برخی موسسات نظرسنجی نیز معتقدند که قیمت طلا در ادامه سال 2013، نزولی خواهد بود؛ چراکه کاهش قیمت جهانی طلا در ماه‌های اخیر، موجب تمایل کمتر سرمایه‌گذاران بین‌المللی برای خرید آن شده است که این روند با توجه به نوسانات اخیر بهای اونس طلا، احتمالا ادامه خواهد یافت. اما به هر روی از آنجا که مسیری که قیمت جهانی طلا در آن حرکت می‌کند بستگی فراوانی به تصمیم بانک مرکزی آمریکا مبنی بر ادامه یا توقف سیاست‌های انبساطی دارد، هر ماه در زمان سخنرانی رییس کل بانک مرکزی این کشور، قیمت‌ها شاهد نوسان می‌شوند که این روند تقریبا قابل‌پیش‌بینی نیست، اما سطح قیمتی که بازار در حال حاضر نشان می‌دهد بین 1350 و 1400 دلار است که با ثبات به نظر می‌رسد.
اما در دیگر سو، بازارهای داخلی که مدتی بود همسویی مثال زدنی با تغییرات بهای جهانی طلا داشتند، چند روزی است که از این همراهی، سر بازمی زنند به نحوی که قیمت سکه و طلا در بازار تهران، روز گذشته به رغم ریزش محدود اونس طلا، با افزایش رو به رو شد که بازار معاملات آتی سکه بورس کالا نیز از این روند تبعیت کرد. در این روز قیمت‌ها در مجموع سررسیدها، شاهد افزایش در محدوده یک درصد بودند. نوسانات بازار آتی سکه روز سه شنبه، نشان از تردید بازار برای افزایش قیمت‌ها داشت.
از سوی دیگر یکی از دلایلی که مانع از افزایش بیشتر قیمت‌ها در بازارهای ارز و سکه شد، کنترل بیشتر صرافی‌ها و فروشندگان بود. به گفته کارشناسان بازار ارز و طلا، چنین اقداماتی ممکن است منجر به سرازیر شدن تقاضا به سوی بازارهای سیاه شوند که این امر می‌تواند به دو نرخی شدن دلار در بازار ( دلار صرافی‌ها و دلار دلالان) منجر شود؛ چراکه کنترل دلالان این بازار به راحتی فروشندگان واقعی نخواهد بود.
از سوی دیگر مساله ای که مدتی است عکس العمل بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار را در پی داشته است، موضوع مرجعیت اعلام نرخ ارز در کشور است که بر اساس مصوبه جدید مجلس شورای اسلامی، تا حدودی موجب محدودیت اعمال نظر از سوی شورای پول و اعتبار در این خصوص خواهد شد. بانک مرکزی این روزها صحبت از اعمال رفتارهایی به منظور کاهش نرخ تورم به جای افزایش نرخ سود بانکی - که می‌توانست منجر به خروج سرمایه‌ها از بازارهای طلا، سکه و ارز و ورود آن به بانک‌ها گردد - می‌کند این در حالی است که واحد اطلاعات اکونومیست در گزارش ماه آوریل 2013 خود پیش‌بینی کرده است که نرخ تورم ایران که در سال گذشته برابر با 2/27 درصد بوده است در سال جاری به 28 درصد افزایش پیدا خواهد کرد؛ در چنین شرایطی باید دید دولت جدید چه سیاستی را در خصوص کاهش نرخ تورم در پیش خواهد گرفت.
قیمت سکه در بازار قراردادهای آتی بورس کالا روز گذشته با افزایش محدودی مواجه شد که دلیل آن افزایش تقاضا برای دلار بود که موجب بالا رفتن بهای دلار در بازار آزاد شد. تقاضا برای دلار این روزها به چند دلیل افزایش یافته است؛ دلیل اول تقاضای ارز برای خرید طلا از خارج از کشور و فروش آن در داخل به منظور کسب سود از محل اختلاف قیمت طلای داخل و خارج از کشور و حباب بزرگ طلا در بازارهای داخلی است و دلیل دیگر آن می‌تواند تقاضای ارز مسافرتی برای تعطیلات هفته آینده باشد. به همین دلیل انتظار می‌رود در پایان تعطیلات از حجم این تقاضا کمی کاسته شود.
در بازار قراردادهای آتی سکه طلا، روز سه شنبه برای ساعاتی در سررسیدهای خرداد و مرداد افزایش قیمت‌ها به بالای یک درصد رسید، اما در میانه معاملات باز هم از روند افزایش بهای سکه‌ها کاسته شد به طوری که سکه سررسید خرداد در این روز با افزایش 83/0درصد، سررسید تیر با افزایش 29/0 درصد و سکه سررسید مردادماه با 37/0 درصد افزایش، به ترتیب در محدوده قیمت (پایین‌ترین و بالاترین قیمت) یک میلیون و 327 هزار تا یک میلیون و 338 هزار تومان، سکه سررسید تیر در محدوده یک میلیون و 353 هزار تا یک میلیون و 368 هزار تومان و سکه سررسید مردادماه در محدوده یک میلیون و 383 هزار تا یک میلیون و 402 هزار تومان معامله شد. 
منبع خبر: دنیای اقتصاد
  ۸ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱:۳۶:۲۶ بعد از ظهر
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد