آنچه از طلا می دانیم اینکه مهمترین فلز گرانبهای جهان می باشد ، این فلز از نظر اهمیت بازرگانی و اقتصادی از بالاترین درجه امتیاز برخوردار می باشد.
رنگ طلای خالص زردسیر است. بزرگترین قطعه طلای طبیعی که تاکنون استخراج گردیده و به ثبت رسیده است 6/95ک.گ است. علامت اختصاری طلا در جدول تناوبی عناصر AU، وزن مخصوص طلا 3/19 گرم بر سانتیمتر مکعب و دارای وزن اتمی 967/196 و عدد اتمی آن 79 می باشد. درجه ذوب آن 76/1064 درجه س، نقطه جوش آن 2700 درجه س است.
طلای خالص آنقدر نرم است که حتی با ناخن روی آن را می توان خط انداخت.
سختی آن 3-5/2 در مقیاس 10 قسمتی موس است و زمانی که مذاب آن بجوش آید، دود زرد و سبز رنگی از آن متصاعد میگردد و در مجاورت هوا و عوامل جوی دیگر تیره و کدر نمیشود، زیرا با اکسیژن میل ترکیبی ندارد.
اغلب اسیدهای خالصی که برروی آن بی اثر هستند جزء اسیدسیلنگ (H2seo)
در مقایسه با فلزات دیگر خاصیت ورقه و مفتول شدن بیشتری دارد و دارای خاصیت کششی بالایی است، خاصیت چکش خواری زیادی دارد. در مقابل محلولهای قلیایی بسیار قوی و پایدار است. در محلول سیانور سدیم و سیانور پتاسیم حل میگردد.
استحکام کشش طلا 12 کیلوگرم بر میلیمتر مربع است. هرگز در مقابل حرارت تغییر رنگ نمیدهد و سیاه نمی شود. سنگهای معدنی طلا به نامهای کالاوریت و سپیلوانیت در طبیعت یافت میگردند. سطح شکسته آن، تیز و دندانه دار می شود.
بهترین حلال برای طلا (تیزاب سلطانی) است که مخلوتی از اسیدنیتریک (HNO2) و اسید کلریدریک (HCI) می باشد که جهت محک زند طلا بکار می روند.