ولیالله سیف در جلسه سرمایهگذاری و توسعه استان مرکزی اظهار داشت: لازم به توضیح است استان مرکزی سی و دومین استانی است که مورد بازدید قرار گرفته و بنابر توصیه معاون اجرائی و رئیس دفتر رئیس جمهور، اقدامی را در بازدید از 3 استان آخر آغاز کردهایم که در بانک مرکزی جلسهای را با حضور استاندار، مدیران عامل بانکها و فعالان اقتصادی تشکیل دادیم و در آن جلسه مسائل استان و نکاتی که به تعبیر استاندار میتوانست از طریق نظام بانکی راهحلی داشته باشند عنوان شد و ما هم راه حل پیدا میکردیم.
وی افزود: از این فرصت استفاده میکنم و از مدیران عامل بانکها تشکر به عمل میآورم زیرا به هیچوجه الزامی به تاکید یا دستوری عمل کردن کارها نبود و عموما به صورت داوطلبانه توسط همکاران مورد استقبال واقع شد.
سیف به اقدامات صورت گرفته ویژه استان مرکزی گفت: در استان مرکزی یکی از اساسیترین و مهمترین مواردی که قبلا در محضر جنابعالی هم بودیم، پروژه آندسازی که از مهمترین و اساسیترین موارد قابل اهمیت محسوب میشد و با توجه به اثرات محیط زیستی که این واحد ایجاد میکرد توانستیم در زمینه انتقال آن با میزان سرمایهگذاری به مبلغ 300میلیارد تومان که بانک ملت عهدهدار پرداخت آن شد اقدام کنیم.
وی افزود: یکی از کارهای مثبتی که در زمینه انجام پروژههای اراک توسط مدیران عامل بانکها قرار شد به انجام برسد کار براساس تشکیل سندیکا بود چراکه وقتی قرار باشد کاری را یک بانک بردارد، ریسک زیادی دارد درحالیکه وقتی کار به صورت سندیکایی و مجموعهای از سوی چند بانک انجام پذیرد این میزان ریسک کاهش مییابد.
سیف ادامه داد: دو پروژه در استان مرکزی قرار شد به صورت سندیکایی از سوی بانکها انجام شود، یکی از این کارها پروژه پالایشگاه خون بود که با عاملیت بانک ملی و عضویت سندیکای بانک سپه، بانک تجارت و بانک صادرات قرار بود عملیاتی شود که با سرمایه گذاری 220میلیون یورو به اضافه 40میلیارد تومان است که این برنامه عملیاتی میشود.
رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: پتروشیمی اروند پروژه دیگری است که بانک صنعت و معدن عاملیت آنرا دارد و با عضویت بانک تجارت، ملت و صادرات عملیاتی میشود.
وی افزود: علاوه براین حدود 25 پروژه بزرگ دیگر هم در همان جلسه توسط مدیران عامل بانکها مسئولیت آن برعهده گرفته شد که آن هم عملیاتی میشود.
سیف به راهاندازی سامانه قرض الحسنه ازدواج اشاره کرد و گفت: یک سامانه قرضالحسنه ازدواج در استان مرکزی و با ثبت 8هزار تقاضا بود که من خواهش دارم، مدیران عامل به صورت ضربتی آن را اجرایی کنند.
وی ادامه داد: قرار شد به فاصله 2 تا 3ماه از امروز که جنابعالی در اینجا حضور دارید تامین اعتبار شود.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به افزایش قرض الحسنه ازدواج گفت: از سال 95 قرض الحسنه ازدواج از 3 میلیون تومان به 10 میلیون تومان افزایش یافت و این برای نظام بانکی خیلی سنگین بود ولی به دلیل آثار مثبت اجتماعی بانکها همت کردند و تا این لحظه عملکرد خیلی مثبتی داشتهاند.
سیف عنوان کرد: ما تا آخر تیرماه 110هزار مورد را در نظام بانکی با رقم 3میلیون تومان پرداخت کردیم، از اول مردادماه این مبلغ به 10میلیون تومان رسید از اول مرداد ماه تا آخر مهرماه 330هزار مورد که رقمی بالای 4هزار میلیارد تومان میشود، پرداخت شده است.
وی اضافه کرد: 13هزار نفر از این آمار، ایثاگران بودند که 20میلیون تومان دریافت کردند و خوشبختانه با این تصمیمات گرفته شده می تواند در استان مرکزی نتایج و اثرات مثبتی داشته باشد.
رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: وامهای مربوط به واحدهای کوچک و متوسط در استان مرکزی مورد دیگر است، رقم آخر 7500نفر را که تصمیم گرفتیم گزارش آن را به حضورتان ارسال میشود که این امر را باحساسیت دنبال می کنید و خوشبختانه به 12هزار و 529مورد و 9هزار و 800میلیارد تومان پرداختی رسید که البته ادامه پیدا میکند.
وی افزود: به همه استانهایی که رفتهام، استانداران در جلسهای که در تهران برگزار کردیم اعلام شد ما محدودیت برای واحدهای کوچک و متوسط نداریم و تا آخر سال95 هر واحد کوچک و متوسطی که مشکلش برای استفاده از ظرفیت موضوع سرمایه در گردش باشد سایر مشکلاتش را موقتا نادیده میگیریم تا چرخ تولید به حرکت درآید و اشتغال کامل ایجاد کند.
سیف بیان کرد: حجم کل تسهیلات نظام بانکی در سال94 معادل 417هزار میلیارد تومان بوده که این رقم در 6ماهه نخست سال95 معادل 233هزار میلیاد تومان بود که ما از این مبلغ محل داریم که مشکل واحدهای کوچک و متوسط را که اصلا متناسب با طبیعت اقتصاد ما این واحدهای کوچک و متوسط می تواند اشتغال را به نقاط مختلف کشور ببرد.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: واحدهای بزرگ در یک نقطه خاص متمرکز هستند، ولی واحدهای کوچک و متوسط در شهرکهای صنعتی آثار خیلی مثبتی دارند.