این هفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دومین نشست تخصصی توسعه صنعت پوشاک حضور یافت و از برنامه وزارت کار برای اجرای طرح تکاپو در صنعت پوشاک خبر داد.
وی گفت: اشتغال برای دولت مساله مهمی است و با توجه به تحولات جمعیتی و جریان ورود به بازار کار، باید روی موضوعاتی که میتواند اشتغال زیادی ایجاد کند متمرکز شویم.
ربیعی از بنگلادش و ترکیه به عنوان کشورهای موفق در عرصه پوشاک نام برد و افزود: بنگلادش در بخش پوشاک خود ۲۰ میلیون شاغل و ترکیه حدود دو میلیون شاغل دارد که با یک برنامهریزی قابل قبول ما هم میتوانیم به اشتغالزایی مناسبی در این زمینه دست پیدا کنیم.
وزیر کار با بیان اینکه برندسازی کار دشواری است، افزود: اگر چه برندهای خوب و خوش نامی داریم، ولی گرفتن سهم در بازارهای جهانی و منطقهای مهمترین هدفی است که دنبال میکنیم و امیدواریم با تلاش و کار جمعی شاهد تحقق این هدف باشیم.
یکی دیگر از خبرهای این هفته به برقراری بیمه بیکاری برای بیش از ۲۰۰ هزار نفر اختصاص داشت.
به گفته کریم یاوری ـ مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار، در حال حاضر ۲۱۸ هزار نفر در کشور زیر پوشش صندوق بیمه بیکاری هستند و ماهیانه مقرری بیمه بیکاری میگیرند.
وی گفت:سعی بر این است تا زمینه بیشتر پوشش کارگران دیگر که بدون میل و اراده از کار بیکار می شوند با ایجاد اشتغال مجدد و خروج زود هنگام مقرری بگیران کنونی از صندوق بیمه بیکاری فراهم شود.
یاوری درعین حال شمار افراد زیر پوشش بیمه اجباری در تامین اجتماعی را حدود ۹ میلیون نفر اعلام و اظهار کرد: هم اکنون کارفرمایان سه درصد حق بیمه بیکاری کارگران بیمه شده اجباری تامین اجتماعی را پرداخت می کنند.
یاوری عمده مشکلات کارگران بیکار شده در کشور را اتمام زمان قرارداد آنها با کارفرما عنوان کرد و گفت: مقرری بیمه بیکاری پرداختی به افراد مجرد حداقل شش ماه و حداکثر ۳۶ ماه و برای افراد متاهل حداقل ۱۲ ماه و حداکثر ۵۰ ماه است که در نهایت ۸۰ درصد آخرین دریافتی کارگر به آنان پرداخت می شود.
به گفته مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار، در قانون برای افراد مقرری بگیر که فردی را زیر پوشش خود نداشته باشند میزان مقرری را ۵۵ درصد آخرین مزد دریافتی تعیین کرده است به شرطی که از حداقل مزد مصوب شورای عالی کار کمتر نباشد.
اشتغالزایی ۳۰۰۰ نفری تعاونیها در ماه گذشته از دیگر خبرهای هفته جاری بود.
کار و رفاه اجتماعی از سامانه جامع آمارهای ثبتی تعاون، در مهر ماه سال ۱۳۹۵، تعداد ۲۱۹ تعاونی به منظور انجام فعالیتهای مختلف اقتصادی در کل کشور به ثبت رسیده است. تعداد اعضای این تعاونیها ۳۲۱۹ نفر بوده که برای ۳۰۱۲ نفر اشتغالزایی داشته است. بیشترین تعداد تعاونی های تشکیل شده نیز مربوط به خراسان رضوی و فارس بوده است.
در این گزارش بیشترین میزان فرصت شغلی متعلق به تعاونیهای کشاورزی با ۸۶۱ نفر و تعاونیهای صنعتی با ۷۳۲ نفر بوده است.
برگزاری کارگاه آموزش ایمنی کار در سراسر کشور از دیگر خبرهایی بود که این هفته انتشار یافت.
آنطور که مدیرکل بازرسی کار وزارت کار اعلام کرده ۱۴ کارگاه آموزش ایمنی کار در ارتفاع در راستای اهمیت موضوع ایمنی و پیشگیری و کاهش حوادث ناشی از کار در کشور تشکیل شده است.
به گفته اصابتی، با توجه به اینکه بیشتر حوادث ساختمانی مربوط به سقوط از ارتفاع است، آموزشهای تئوری و عملی ایمنی کار در ارتفاع در دستور کار اداره کل بازرسی کار قرار گرفته است و برای ۸۷۰۰ نفر ساعت آموزش ارائه شده است.