دلیل واقعی اکراه بانک‌ها از کار با ایران

دلیل واقعی اکراه بانک‌ها از کار با ایران
به گفته سفیر ایران در آلمان، ترس آمریکا از سهم بانک‌های آلمانی در بازارآمریکا و مازاد تجارت آلمان با آمریکا دلیل ممانعت از کار آنها با ایران است.

کنفرانس بانکداری فرانکفورت اواخر هفته گذشته در حالی با حضور سفیر ایران در آلمان و مدیران شبکه بانکی و مقامات بانک مرکزی برای برقراری روابط بانکی ایران و اروپا برگزار شد که هیچ خبری از سوی مقامات ایرانی شرکت‌کننده در این نشست و همچنین رسانه‌های داخلی منعکس نشد.
این در حالی است که شبکه خبری بی‌بی‌سی گزارش داد علی ماجدی سفیر ایران در آلمان در کنفرانس بانکداری فرانکفورت گفته است: درهای ایران باز است و گسترش همکاری بین ایران و اروپا در آینده گریزناپذیر.به گفته سفیر جمهوری اسلامی ایران در آلمان، ترس آمریکا از سهم بانک‌های آلمانی در بازارآمریکا و مازاد تجارت آلمان با آمریکا دلیل ممانعت از کار آنها با ایران است و دلیل واقعی اکراه بانک‌ها از کار با ایران چالش‌های موجود بین بانک‌های اروپا و آمریکاست. البته سفیر ایران در این کنفرانس خطاب به بانکداران حاضر گفت: به شما اطمینان می‌دهم هیچ مانع قانونی برای کار بانک‌های بزرگ با ایران وجود ندارد.
ماجدی تصریح کرد: قطعا ما می‌دانیم که سیستم بانکی ایران باید به روز شود و شکی در این‌باره وجود ندارد و این کار تحت نظارت بانک مرکزی و با مشارکت بانک‌های دولتی و خصوصی ایران شروع شده و پیشرفت خوبی هم داشته‌ایم، بنابراین مانع قانونی برای کار با بانک‌های ایران باقی نمانده است و سؤال این است چرا بانک‌های بزرگ از کار با ایران اکراه دارند؟
سفیر ایران در این نشست مهم بدون اشاره مستقیم به انتخاب دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آینده آمریکا و تأثیر آن بر برجام و روابط بانکی ایران با بانک‌های بزرگ دنیا، اظهار کرد: باید تأکید کنم که برجام یک میراث بین‌المللی است و غیرممکن است یک کشور یکجانبه تصمیمی بگیرد و مانع اجرای این میراث شود.
گفته می‌شود قرار بوده در این کنفرانس هلگا اشمیت، مذاکره‌کننده ارشد اتحادیه اروپا در جریان مذاکرات هسته‌ای حضور پیدا کند و نتیجه تلاش‌های خود درباره اجرای برجام را توضیح دهد اما او غایب این کنفرانس بود و در پیامی که از سوی او خوانده شد، اعلام کرد: ما کاملا می‌دانیم که خدمات مالی و به‌ویژه برقراری روابط بانکی کارآمد، کلید برگرداندن ایران به اقتصاد جهانی است و ما به سهم خود هر کاری که ممکن بود را انجام دهیم تا به بانک‌های اروپایی شفافیت قانونی لازم را ارائه دهیم. اما پیام مشخص هلگا اشمیت خطاب به مقامات ایرانی و البته بانکداران حاضر در این کنفرانس قابل تامل بود که اعلام کرد: بگذارید به صراحت بگویم نمی‌توان بانک‌ها و بنگاه‌های بزرگ را مجبور کنیم چنین تصمیمی بگیرند.
پیتر کروشل مدیر اداره فدرال نظارت مالی آلمان اما می‌گوید: بانک‌های بزرگ محتاط‌تر عمل می‌کنند و حالا صبر می‌کنند تا ببینند دولت جدید آمریکا چگونه رفتار خواهد کرد و آنها روش صبر و انتظار را در پیش می‌گیرند. نماینده دولت آلمان هم در این کنفرانس اظهار کرد: تا آنجا که به دولت آلمان مربوط می‌شود توافق هسته‌ای نهایی است و قابل مذاکره برای تغییر مفاد آن نیست. پیمان قربانی، معاون اقتصادی بانک مرکزی در کنفرانس بانکداری فرانکفورت خبر داد: ایران و ٢٣٠ بانک خارجی رابطه مستقیم بانکی برقرار کرده‌اند.

منبع خبر: 
  ۲۹ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۸:۲۷:۳ قبل از ظهر
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد