بر اساس اعلام بیمه مرکزی، «عبدالناصر همتی» رییس کل بیمه مرکزی که برای توسعه روابط بیمه های ایرانی با صنعت بیمه جهان به چند کشور اروپایی سفر کرده است، با مدیران این شرکت آلمانی دیدار و گفت و گو کرد.
وی در این دیدار که با دعوت رسمی «نیکلاس وان بوم هارد» (Von Bomhard ) رییس هیات مدیره بیمه اتکایی مونیخ ری انجام شد، گزارشی از برنامه های توسعه اقتصادی کشور و بازار در حال گسترش صنعت بیمه ایران ارایه کرد.
همتی خواستار سرمایه گذاری و حضور بیمه گران اروپایی بویژه «مونیخ ری» برای ارایه پوشش ها و محصولات جدید بیمه ای در کشورمان شد.
در این دیدار که آقای ونینگ (Wenning ) جانشین رییس هیات مدیره و سایر مدیران ارشد مونیخ ری و نیز شرکت «ارگو» (Ergo) نیز حضور داشتند، راه های توسعه همکاری های بیمه ای دو کشور به بحث گذاشته شد.
مسوولان شرکت مونیخ ری آمادگی و اشتیاق خود را برای ارایه پوشش های اتکایی مورد نیاز بازار ایران در بخش بیمه زندگی و غیر زندگی، سرمایه گذاری در بخش بیمه مستقیم و نیز آموزش و انتقال تکنولوژی به مدیران و کارشناسان صنعت بیمه ایران اعلام کردند.
آقای ونینگ جانشین رییس هیات مدیره مونیخ ری است که از چهار ماه دیگر ریاست این شرکت را بر عهده می گیرد. حضور وی در این مذاکرات که بیش از سه ساعت به طول انجامید، می تواند نشانگر برنامه این شرکت برای حضور و فعالیت در صنعت بیمه ایران باشد.
شرکت بیمه اتکایی مونیخ ری 136 سال پیش (1880 میلادی) تاسیس شد و بیمه اتکایی، بیمه پایه ای و بیمه بهداشت و درمان سه رکن در الگوی کسب و کار یکپارچه آن را تشکیل می دهد.
کل درآمد مونیخ ری در سال 2015 معادل 50 میلیارد یورو بود و سهم بیمه اتکایی از آن 29 میلیارد یورو، درآمد بیمه مستقیم از طرف شرکت ارگو 16میلیارد یورو و حق بیمه رشته درمان پنج میلیارد یورو بوده است.
همچنین سود شرکت در سال پیش 3.5 میلیارد یورو و دارایی شرکت مونیخ ری 276میلیارد دلار اعلام شده است.
همتی پیش از سفر به آلمان، به لندن سفر کرد و با مسوولان بیمه لویدز انگلیس و اسکور فرانسه برای حضور در بازار بیمه ایران به رایزنی پرداخت و تاکید کرد ایران در قراردادهای بیمه ای تعهدات و شرایطی خارج از آنچه در برجام آمده است، نمی پذیرد.
ارایه خدمات بیمه و بیمه اتکایی به شرکت های ایرانی یکی از بندهای برنامه جامع اقدام مشترک ایران و گروه 1+5 (برجام) به شمار می رود که از دی ماه پارسال اجرای آن آغاز شده است.
با وجود گشایش های بین المللی اقتصاد ایران در دوران پسا برجام، هنوز قراردادی در صنعت بیمه با شرکت های خارجی نهایی نشده است و این سفر به منظور تسریع در حضور شرکت های خارجی بویژه در حوزه هایی چون بیمه صنایع نفت و گاز و حمل و نقل که نیاز به حضور شرکت های بیمه اتکایی بین المللی است، انجام می شود.