«محسن طرزطلب» افزود: تا پایان ماه گذشته و پیش از فرارسیدن سرمای شدید پاییزی، بیش از 95 درصد سوخت نیروگاه های کشور از گاز تامین می شد.
به گفته این مسوول، در یک ماه گذشته و با افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، افت فشار گاز موجب شد گاز نیروگاه ها با تاخیر و مشکلاتی تامین شود.
وی گفت: این شرکت با هماهنگی شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی و همچنین شرکت گاز، نیروگاه هایی را که بابت تامین سوخت آنها مشکلی وجود ندارد در مدار نگه داشته است و به تولید برق می پردازد.
طرزطلب افزود: اینک نیروگاه های مناطق شمالی و شمال غرب کشور که بیشتر روزها سرمای زیر صفر را تجربه می کنند، با افت فشار گاز روبرو شده اند و از گازوییل به عنوان سوخت دوم استفاده می کنند.
وی ادامه داد: در برخی موارد نیز تعطیلی واحد نیروگاهی به صلاح است و برق از سایر مناطق کشور به این نقاط منتقل می شود.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی یادآوری کرد: استفاده از مازوت در نیروگاه ها به عنوان سوخت جایگزین ممنوع است و فقط در موارد اضطراری استفاده می شود؛ به طور نمونه در هفته های گذشته در شهر تبریز به دلیل شدت سرما، برای چند روز از سوخت مازوت برای راه اندازی نیروگاه این شهر استفاده شد.
وی اضافه کرد: در هر حال، ظرفیت نصب شده آماده به کار نیروگاه های کشور 12 هزار مگاوات بیش از میزان برق مصرفی است و تا حد ممکن سعی می شود از ظرفیت نیروگاه های با مصرف سوخت گاز برای تولید برق و انتقال آن به سایر نقاط استفاده شود.
این مسوول وزارت نیرو یادآوری کرد: تامین برق در نیروگاه ها با توجه به برنامه های پیش بینی شده تعمیرات نیروگاهی، انجام می شود و سعی داریم تا حد امکان تداخلی در این موضوع پیش نیاید.
ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور تا پایان پارسال 74 هزار و 350 مگاوات بود که از این میزان، بیش از 85 درصد آن معادل 60 هزار مگاوات از نیروگاه های حرارتی تامین می شود.