کریم یاوری با اشاره به بررسی مشکلات پرداخت بیمه بیکاری گفت: بیمه بیکاری نوعی حمایت اجتماعی دولت از کارگرانی است که بدون میل و اراده ار کار بیکار شدند و یا کارگرانی که در برخی کارگاهها بر اثر حوادث قهریه دچار آسیب شدند.
وی با بیان اینکه کارگران این بنگاهها بدون سوابق بیمهای مشمول بیمه بیکاری هستند، گفت: البته در بنگاههایی که اصلاح ساختار اقتصادی اتفاق افتاده و یا شاهد جابجایی مکانی هستیم حمایت از کارگران در قالب بیمه بیکاری انجام می شود.
معاون حمایت از مشاغل و نیروی بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۲۰ هزار نفر در کشور که قبلا شاغل بودند از مقرری بیمه بیکاری استفاده می کنند اضافه کرد: هر چند ما متولی بحثهای بیکاری در کشور نیستیم اما آمارهایی که از سوی مسئولان دولتی و نظام اسلامی در مورد اشتغال مجدد ارائه می شود قطعا آمارهای مستند است.
یاوری با بیان اینکه از سال ۶۶ قانون پرداخت مقرری بیمه بیکاری مصوب شده و تا سال ۸۱ منابع و مصارف بیمه بیکاری همخوانی داشته است، اضافه کرد: در ۱۲ سال منتهی به سال ۹۳ همیشه مصارف بر منابع در این حوزه پیشی می گرفت اما سال گذشته منابع ما بر مصارف پیشی گرفته است.
وی ضرورت ارائه آموزشهای فنی و حرفهای به افراد بیکار شده را یادآور شد و افزود: ما معتقدیم با ارائه آموزشهای جدید فرد بیکار باید اشتغال جدیدی پیدا کند که در این زمینه دنبال آن هستیم تا سرانه آموزش را ارتقا دهیم.
معاون حمایت از مشاغل و نیروی بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر توسعه آموزشهای مهارتی در صنایع و جوار کارخانجات تاکید کرد و افزود: سازمان تامین اجتماعی با عائله ۴۰ میلیون نفری در حال حاضر به ازای ۶ تا ۷ نفر پرداختی حق بیمه یک نفر مستمری بگیر دارد در حالی که در گذشته این تناسب ۳۵ نفر پرداختی حق بیمه در قبال یک نفر مستمری بگیر بوده است.
یاوری ضرورت شناسایی بنگاههای مشکل دار را در کشور در قالب پرداخت تسهیلات مناسب تسهیل و رفع موانع تولید یادآور شد و بیان کرد: ۵۹ هزار بنگاه اقتصادی در این طرح ثبت نام کرده اند که به دنبال تعطیلی آنها ۳۳ هزار نفر بیکار شدهاند که با معرفی آنها به بانک ها زمینه احیای ۱۷ هزار بنگاه اقتصادی با تسهیلات حمایتی فراهم آمده است.