بنا به گزارشی از بانک دی، علیرضا عاطفیفر روز چهارشنبه با بیان اینکه یکی از دغدغههایی که این روزها درباره بانکها بحث میشود موضوع برجامو نظام بانکی است، افزود: خوشبختانه با تدابیر اتخاذ شده و فعالیتهایی که بانکها داشتهاند، گشایشهای خوبی در عرصه بینالمللی و فعالیتهای ارزی برای بانکها شکل گرفته است.
وی درباره فعالیتهای ارزی بانک دی گفت: این بانک در حوزه های گشایش اعتبارات و بروات اسنادی ارزی دیداری و مدت دار و همچنین صدور انواع ضمانتنامههای ارزی، خرید و فروش ارز و ارسال حوالجات ارزی فعال است.
به گفته سرپرست بانک دی، از ابتدای امسال تاکنون تعداد 384 فقره اعتبار اسنادی معادل 193 میلیون دلار و در همین زمینه 3553 حواله ارزی معادل بیش از یک میلیارد دلار در این بانک گشایش یافته است.
عاطفی فر گفت: این حجم فعالیت ارزی یکی از مهمترین دستاوردهای بانک دی پس از اخذ مجوز مرحله دوم ارزی و در شرایط سخت تحریمی محسوب میشود.
وی تصریح کرد: نکته قابل توجه در این زمینه این است که تاکنون در 25 بانک اروپایی و آسیایی حسابهای ارزی افتتاح و با 75 بانک روابط کارگزاری برقرار شده است و با 12 بانک قرارداد همکاری داریم که همه فعالیتهای ارزی خود را از طریق بانک دی انجام میدهند.
سرپرست بانک دی خاطرنشان ساخت: آخرین آمار بانک مرکزی نشان میدهد حدود 6.7 درصد از کل فعالیتهای ارزی کشور از طریق بانک دی انجام میشود.
به گزارش ایرنا، گشایش و تسهیل روابط بین المللی بانک های ایرانی با نظام پولی و مالی جهان از بزرگترین دستاوردهای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به شمار می رود.
با لغو تحریم ها، علاوه بر متصل شدن دوباره بانک مرکزی و بانک های ایرانی به سوئیفت، نقل و انتقال منابع بین اشخاص حقیقی، حقوقی خارجی و ایرانی مجاز شد و مشارکت و روابط کارگزاری بانکی مشترک بانک های ایرانی و خارجی گسترش یافت.
همچنین در سایه برجام، فعالیت های متعارف بانکی همچون گشایش اعتبار اسنادی و صدور ضمانت نامه بانکی که از اقدام های کلیدی برای امور تجاری به شمار می رود، نیز امکانپذیر شد.