بانک جهانی: اروپا در مسير رکود اقتصادی است

بانک جهانی: اروپا در مسير رکود اقتصادی است
بانک جهانی روز چهارشنبه هشدار داد اروپا در حال حرکت به سمت رکود است. این بانک هشدار داد درصورت رکود اقتصادی در اروپا، این احتمال وجود دارد که جهان باردیگر دچار بحران اقتصادی شود با این حال این بحران بسیار شدیدتر از بحران اقتصادی دهه گذشته خواهد بود. این بانک همچنین هشدار داد کشورهای در حال توسعه که طی یک دهه اخیر موتور رشد اقتصاد جهانی بوده اند ،‌ با خطر رشد منفی اقتصادی روبرو هستند.
بانک جهانی روز چهارشنبه هشدار داد اروپا در حال حرکت به سمت رکود است. این بانک هشدار داد درصورت رکود اقتصادی در اروپا، این احتمال وجود دارد که جهان باردیگر دچار بحران اقتصادی شود با این حال این بحران بسیار شدیدتر از بحران اقتصادی دهه گذشته خواهد بود. این بانک همچنین هشدار داد کشورهای در حال توسعه که طی یک دهه اخیر موتور رشد اقتصاد جهانی بوده اند ،‌ با خطر رشد منفی اقتصادی روبرو هستند.
یکی از مسئولان بانک جهانی گفت برای مثال هند، برزیل، ترکیه و روسیه اخیرا شاهد کاهش شدید رشد اقتصادی خود بوده اند.
بانک جهانی این هشدارها را در تازه ترین گزارش خود درباره چشم انداز اقتصاد جهانی ارائه کرده است که به طور رسمی در پکن منتشر می شود و در واشنگتن در دسترس رسانه ها و فعالان اقتصادی قرار می گیرد.
بانک جهانی اعلام کرد به نظر می رسد اروپا وارد دوره رکود شده و رشد منفی منهای سه دهم درصد را برای این منطقه در سال دو هزار و دوازده پیش بینی کرده است.
این درحالی است که این بانک پیش از این رشد اقتصادی اروپا را یک و هشت دهم درصد پیش بینی کرده بود. این گزارش در واقع موجب افزایش نگرانیهای مالی اروپا پس از آن شد که موسسه رتبه بندی اعتباری استاندارد اند پورز نه تنها رتبه اعتباری نه کشور منطقه یورو را کاهش داد بلکه اعتبار صندوقی که کشورهای اروپایی برای نجات منطقه یورو ایجاد کرده اند را نیز زیر سئوال برد.
بانک جهانی اعلام کرد اقتصاد جهانی ممکن است دچار رکودی شود که یا به شدت بحران سال دو هزار و هشت و یا حتی شدیدتر آن خواهد بود.
این بانک همچنین اعلام کرد احتمال دارد در پی این بحران فعالیت بازارهای سرمایه کشورهای پردرآمد متوقف شود، اتفاقی که در سال دو هزار و هشت میلادی در پی ورشکسته شدن بانک برادران لمن در امریکا افتاد.
بانک جهانی اعلام کرد اقتصاد جهادی وارد مرحله ای خطرناک شده است.
این بانک در گزارش خود که سالانه دوبار منتشر می شود، پیش بینی رشد اقتصاد جهانی برای سال دو هزارو دوازده را دو و نیم درصد اعلام کرد که در مقایسه با پیش بینی قبلی این بانک به شدت کاهش نشان می دهد.
بانک جهانی در گزارش قبلی خود پیش بینی رشد اقتصاد جهانی برای سال دو هزار و دوازده و دو هزار و سیزده را سه و شش دهم درصد اعلام کرده بود.
این بانک پیش بینی رشد اقتصادی سال دو هزار و سیزده را سه و یک دهم درصد اعلام کرده است. بانک جهانی اعلام کرد که کشورهای پر درآمد در سال دو هزار و دوازده یک و چهاردهم درصد رشد خواهند داشت این در حالی است که این بانک در گزارش قبلی خود پیش بینی رشد این کشور را دو و هفت دهم درصد اعلام کرده بود.
بیشتر این کاهش به چشم انداز مبهم اقتصاد اروپا مربوط می شود.
آندرو برنز رییس گروه تحقیقات اقتصاد کلان بانک جهانی در واشنگتن به خبرنگاران گفت با این حال در این گزارش پیش بینی شده است رشد اقتصادی ژاپن و امریکا در سال دو هزار و دوازده در مقایسه با سال دو هزار و یازده بیشتر خواهد بود .
وی گفت با این حال با توجه به بحران در اروپا و کند شدن رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه ،‌ این دو کشور با مشکلات عمده ای روبرو خواهند بود و باید در جهت مخالف باد حرکت کنند.
در گزارش تازه بانک جهانی پیش بینی رشد کشورهای در حال توسعه برای سال کنونی میلادی و سال دو هزارو سیزده به ترتیب از شش و دو تا شش و سه دهم درصد به پنج و چهار دهم تا شش درصد کاهش یافته است.
این بانک همچنین اعلام کرد دیگر مانند گذشته درباره اقتصاد کشورهای منطقه جنوب صحرای افریقا خوشبین نیست با این حال این منطقه یکی از سریعترین نرخ های رشد اقتصادی را دارد.
اوایل امسال، بانک جهانی ابراز نگرانی کرده بود که اقتصاد کشورهای در حال توسعه به رشدی بیش از اندازه برسد اما این نگرانی در پی کاهش هزینه های دولتهای کشورهای در حال توسعه برطرف شده است.
برنز یکی از علل توقف رشد کشورهای در حال توسعه را بحران اقتصادی در اروپا اعلام کرد.
در این گزارش پیش بینی رشد اقتصادی شرق آسیا و حوزه اقیانوس آرام از هشت و دو دهم درصد در سال دو هزارو یازده به هفت و هشت دهم درصد برای امسال و سال آینده کاهش یافته است.
رشد اقتصادی کشورهای جنوب آسیا نیز که در سال دو هزار و یازده بالغ بر شش و شش دهم درصد پیش بینی شده بود ، برای سال دو هزار و دوازده ، پنج و هشت دهم درصد پیش بینی شده است، با این حال بانک جهانی پیش بینی کرده است که این رقم برای سال دو هزار و سیزده میلادی به هفت و یک دهم درصد افزایش یابد.
بانک جهانی همچنین پیش بینی کرد رشد اقتصادی کشورهای اروپایی و آسیای مرکزی از پنج و سه دهم درصد در سال دو هزارو یازده به سه و دو دهم درصد در سال دو هزارو دوازده کاهش یابد.
بانک جهانی در گزارش خود همچنین پیش بینی کرده است رشد کشورهای منطقه آمریکای لاتین و حوزه دریای کارائیب از چهار و دو دهم درصد در سال دو هزار ویازده ، به سه و شش دهم درصد در سال کنونی میلادی کاهش یابد.
منطقه خاورمیانه و شمال افریقا نیز در پی یک سال اعتراضات سیاسی ، پیش بینی شده است رشد اقتصادی کمی داشته باشد و از یک و هفت دهم درصد در سال دو هزارو یازده به دو و سه دهم درصد در سال دو هزار و دوازده افزایش یابد.
بانک جهانی همچنین پیش بینی کرده است این منطقه در سال دو هزار و سیزده رشدی سه و دو دهم درصدی را تجربه کند. خبرگزاری آلمان از واشنگتن گزارش داد، پیر کارلو پادوان اقتصاد دان ارشد سازمان توسعه و همکاری اقتصادی روز سه شنبه گفته بود این سازمان پیش بینی می کند منطقه یورو در سال دو هزارو دوازده رکودی خفیف را تجربه کند و در ماههای پایانی سال و ماههای آغازین سال دو هزارو سیزده به رشد اقتصادی مثبت باز گردد.
شما می توانید آخرین اخبار طلا، سکه و ارز را از اینجا ببینید.                        
منبع خبر: خبرگزاری مهر
  ۲۸ دی ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۲۱:۴۹ قبل از ظهر
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد