به گفته معاون كمكهاي تجاري سازمان توسعه تجارت ايران، متقاضياني كه براي واردات ارز دريافت ميكنند در صورتي كه ثبت سفارش آنها منتج به واردات نشود، ارز آن ها پس گرفته خواهد شد.
كيومرث فتحالله كرمانشاهي در گفتوگو با خبرنگار بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اتصال سيستم ثبت سفارش سه مركز اداره ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت ايران، بانك مركزي و گمرك عنوان كرد: با اين اتصال اگر كسي براي انجام واردات ارز دريافت كند اما كالايي وارد نكند بايد آن ارز خود را پس دهد.
وي ادامه داد: از اين به بعد پيگيري ميشود كه دريافتكننده ارز براي واردات، حتما كار واردات را انجام دهد و در غير اين صورت ارز داده شده به او، پس گرفته ميشود.
كرمانشاهي در توضيح بيشتر اضافه كرد: براي دريافت ارز واردات، ايستگاه اول اداره ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت ايران است و ايستگاه بعدي بانك مركزي و ايستگاه پاياني گمرك است كه اگر تا آن مرحله واردكننده پيش نرود و كالايي را وارد نكند بايد ارز خود را پس دهد.
وي در مورد ضمانت اجرايي اين طرح تصريح كرد: اين طرح بخشي از طرح پنجره واحد است و حتي اگر نتوان ارز را از اين افراد پس گرفت، دولت حداقل ميتواند ديگر به آن فرد ارز ندهد و يا اين كه نام او را در ليست سياه قرار دهد.
اين در حالي است كه مثلا در سال گذشته از 95 ميليارد دلار كالاي ثبت سفارش شده براي واردات، بيش از 65 ميليارد دلار كالا وارد ايران شد و در 9 ماهه امسال نيز با وجود ثبت سفارش واردات 90 ميليارد دلار كالا، بيش از 44 ميليارد دلار كالا وارد ايران شده است.