منصور کریمی با اشاره به بازگشایی نماد معاملاتیبانک ملت در بورس در هفته گذشته گفت: ریزش شاخص بورس و افت منفی نماد معاملاتی این بانک موضوعی قابل پیش بینی بود.
این کارشناس بازار سرمایهافزود: با این اوصاف بنظر می رسد در معاملات این هفته دیگر شاهد افت نماد بانک ملت نباشیم و این نماد بانکی به تعادل رسیده باشد.
وی اضافه کرد: صرفنظر از تاثیر منفی که این بازگشایی بر شاخص بورس و کلیت بازار داشت، افزایش نقدشوندگی بازار و نیز جریان دوباره نقدینگی سهامداران این بانک از جمله فواید بازگشت بانکها به بورس می باشد.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: البته نباید این نکته را فراموش کرد که شفاف سازی صورتهای مالی و تطبیق آن با استانداردهای بین المللی امری واجب و مثبت برای بهبود شرایط بانکها در کشور هستند اما یک شبه نمی توان به معجزه دست زد و شاهد بهبود شرایط بانکی در کشور بود.
وی تاکید کرد: بدون شک در مدت چند ماه، استانداردسازی و شفافیت در سیستم بانکی کشور رخ نخواهد داد و بهبود شرایط بانکها در بازه زمانی بلندمدت آن هم با نظارت و حمایت بانک مرکزی از بانکها صورت می گیرد.
کریمی اذعان دادشت: سخت گیری اخیر بانک مرکزی در خصوص استانداردسازی گزارشات و صورتهای مالی بانکها آن هم در مدت چند ماه، همانند کاهش وزن فردی چاق است که باید در مدت چند ماه بیش از 40 کیلو اضافه وزن خود را کاهش دهد.
وی اظهار داشت: بنابراین رصد وضعیت نمادهای معاملاتی بانکی نشان می دهد دود بی تدبیری مسئولین تنها به چشم سهامداران می رود و اتفاق خاصی هم در سیستم بانکی کشور با این شرایط رخ نخواهد داد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: بهتر بود بانک مرکزی استاندارسازی را با فراهم آوردن شرایط و در میان مدت از بانکها خواستار می شد که البته بخشی از این عجله برای استانداردسازی بانکها به موضوعات برجام و برقراری سوئیفت مرتبط است.
وی گفت: مشکل اصلی سیستم بانکی کشور عدم نظارت و سخت گیریهای کافی است، چرا که برخی افراد معوقات بانکی دارند و به هر ترتیب اقدام به وصول آنها نمی کنند، بنابراین متاسفانه دود این بی تدبیری به چشم سهامداران بانکی می رود.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: البته از بین رفتن بیش از 3 هزار میلیارد تومانی سرمایه سهامداران بانک ملت مشتی از خروار مشکلات سهامداران در بورس است که متاسفانه تحت هر شرایطی دیواری کوچکتر از آنها وجود ندارد.
وی در خصوص بازگشایی نماد معاملاتی بانک صادرات و بانک تجارت در بورس در هفته جاری نیز اذعان داشت: بدون شک بازگشت این دو شرکت بزرگ بانکی به بورس هم موجب ریزش بازار خواهد شد.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: بازگشایی نماد معاملاتی بانکها با این شرایط در بورس، چه هفت ماه پس از توقف و چه یکماه، تفاوتی چندانی ندارد و ای کاش متولیان بازار سرمایه زودتر از اینها اقدام به بازگشایی نماد بانکی در بورس می کردند؛ چرا که طولانی شدن توقف بانکها در این مدت، موجب حبس نقدینگی سهامداران در بورس شد و از سویی دیگر این موضوع به تداوم جو منفی در بازار سهام در طولانی مدت دامن زد.