فرشاد حیدری با اشاره به طراحی دو پیشنهاد جایگزین برای دارندگان حواله سکه اظهار داشت: در بررسی هایی که انجام گرفته به این جمع بندی رسیدیم که با وجود فراهم بودن این امکان که تمامی سکه های پیش خرید شده را به خریداران تحویل دهیم، باید حتی المقدور از رسوب این مقدار طلا در قالب پس انداز سکه جلوگیری کنیم.
وی در تشریح این مسئله گفت: به هر حال این سکه ها که در قالب سکه به خریداران تحویل می شود در حقیقت بخشی از منابع مالی است که می تواند به اشکال بسیار مولد تری در اختیار اقتصاد کشور قرار گیرد؛ ضمن اینکه بدون شک تحویل و نگهداری این حجم از طلا، ریسک ها و مخاطرات خاص خود را به دنبال خواهد داشت.
رئیس شورای هماهنگی مدیران عامل بانک های دولتی افزود: بر همین مبنا با هماهنگی هایی که با بانک مرکزی انجام شد به دو شیوه برای کسانی که تمایل دارند، امکانی را فراهم آوریم که به جای تحویل سکه به گونه دیگری پس انداز خود را نگهداری کنند.
حیدری در تشریح این شیوه ها گفت: خریداران سکه می توانند به جای تحویل اصل سکه ها، معادل قیمت پیش خرید سکه در موعد ثبت نام، اوراق مشارکت با نرخ سود علی الحساب 20 درصد دریافت کنند. این اوراق از تاریخ ثبت نام و دریافت حواله به مدت یک سال اعتبار خواهد داشت و سود آن هم مانند سایر اوراق مشارکت خواهد بود.
مدیر عامل بانک ملی ادامه داد: در شیوه دیگر، خریداران می توانند در صورت تمایل به ازای مبلغ کل سکه های پیش خریدی، برگه مالی بهادار یا اصطلاحاً " پته" دریافت کنند. این برگه بهادار یا همان پته در واقع جایگزین حواله های پیش خرید سکه می شود و قابلیت خرید و فروش و معامله را در بازار خواهد داشت.
حیدری در پاسخ به سؤال که آیا امکان دریافت سکه با پته هم وجود دارد، گفت: این امکان وجود دارد که خریدار پته آن را به بانک تحویل داده و سکه های معادل پته را از بانک دریافت کند.
وی تأکید کرد: در صورتی که هیچ یک از این دو روش مورد نظر خریداران نباشد می توانند اصل تمام سکه هایی را که پیش خرید کرده اند، از بانک دریافت کنند و ما هیچ مشکل و کمبودی در این رابطه نداریم.
برای اطلاع از آخرین اخبار بازار طلا و سکه در ایمیل خود، در خبرنامه سایت زر عضو شوید.