جبران عقب ماندگی صنعتی

جبران عقب ماندگی صنعتی
نفوذ بيگانگان بر روي حاکمان کشور در چند قرن اخير و عدم اجازه ايشان به سردمداران کشور براي سرمايه‌گذاري بر روي فرزندان اين سرزمين براي تحصيل علوم و کسب مدارج علمي‌ از عوامل عقب ماندگي کشور بود.

نفوذ بيگانگان بر روي حاکمان کشور در چند قرن اخير و عدم اجازه ايشان به سردمداران کشور براي سرمايه‌گذاري بر روي فرزندان اين سرزمين براي تحصيل علوم و کسب مدارج علمي‌ از عوامل عقب ماندگي کشور بود. بعد ازجنگ جهاني دوم تمامي‌کشورها اعم از استعمارگر و استعمار زده، شروع به بازسازي خود در بخش‌هاي مختلفي از جمله علم و صنعت کردند و متاسفانه تلاش علمي‌در کشورهاي توسعه نيافته، به اندازه کافي نبود. به هر حال پس از پيروزي انقلاب اسلامي ملت ايران در بهمن ماه سال 1357، شرايط براي ترويج علوم و پيشرفت علمي‌تخصصي، آماده شد. در حال حاضر کشور ما به متخصص‌هاي بسياري در همه علوم، به ويژه علوم فني- نياز دارد.
ايران از نظر منابع معدني‌يکي از غني‌ترين کشورهاي جهان است. بدون اغراق بايد پذيرفت که صنعت معدن، مادر همه‌ صنايع است، چرا که براي توليد هر محصولي بي شک به مواد اوليه‌ معدني آلي نياز داريم، که اين مواد همواره در دل معادن، مانند گنج‌هاي پنهان زمين، نهفته‌اند. به اين ترتيب بر همه‌ مديران، کارشناسان، استادان و دانشجويان رشته‌ معدن لازم است تا با هرچه قوي‌تر کردن خويش به لحاظ فني- تخصصي، نقش اساسي خود را در پيشرفت صنعتي کشور پر رنگ تر نمايد، زيرا شالوده‌ صنعت کشور بر روي دستان توانا و افکار ژرف اينان قرار دارد. زماني صنعت کشور توسعه مي‌يابد که اساس صنعت- بخش معدن- به خوبي از عهده‌ وظايف خود برآيد و نيز ديگر صنايع همگام و همسو با جامعه‌ معدني کشور حرکت کند.
در جامعه‌ معدني کشور دانشگاه کليدي‌ترين نقش را دارد، چون همه‌ مديران، کارشناسان و استادان همگي روزگاري را در دانشگاه گذرانده، تا بدين جا رسيده‌اند، بنابر اين در دانشگاه بايد به امر آموزش و پژوهش توجه بيشتري شود. حال با توجه به اين نکته پرواضح است که براي پيشرفت اقتصادي و توسعه‌ صنعتي بايد بر روي دانشجويان، به عنوان آينده‌سازان صنايع کشور، سرمايه‌گذاري كرد. ما دانشجويان نيز بايد قدر موقعيت خود را بيش از پيش بدانيم, زيرا فرصت علمي‌به‌دست آمده همچون گلي است که اگر آن را نچينيم پژمرده مي‌شود. البته استادان و مسوولان دانشگاه در امر سرمايه‌گذاري بر روي پروژه‌هاي تحقيقاتي و پژوهشي اشراف کامل دارند، پس مي‌توان با‌ هماهنگي بين ايشان و دانشجويان شاهد شکوفايي امور پژوهشي و طي کردن بهتر و سريع تر مدارج علمي ‌توسط دانشجويان در دانشگاه‌ها و پيرو آن توسعه‌ پايدار کشور باشيم.
يکي از محل‌هايي که مي‌توان آخرين دستاوردهاي علمي‌ پژوهشي در دانشگاه‌ها را مشاهده کرد، کنفرانس‌هاي علمي‌- به‌ويژه کنفرانس‌هاي دانشجويي- است. کار ويژه‌ کنفرانس‌هاي دانشجويي در نوع برگزارکننده‌ آنها است، که خود دانشجويان هستند. به اين ترتيب دانشجويان علاوه بر تحصيل و تحقيق با انجام کارهاي مديريتي و اجرايي در سطح ملي با زير و بم اين گونه کارها آشنا شده و از اين فرصت مغتنم تجربه‌ خوبي به‌دست مي‌آورند. کار ويژه‌ ديگر کنفرانس همکاري و هماهنگي همسوي دانشجويان تشکل‌هاي مختلف دانشگاه، اعم از انجمن اسلامي، انجمن علمي، بسيج دانشجويي، جامعه‌ اسلامي، شوراي صنفي و کانون‌هاي فرهنگي دانشگاه و ...، در راستاي اهداف برگزاري کنفرانس است.
دانشگاه صنعتي اصفهان، زمستان سال1383، ميزباني پنجمين دوره‌ کنفرانس ملي دانشجويي مهندسي معدن را به عهده گرفت. دبيرخانه کنفرانس به طور رسمي‌در چهار کميته‌ اجرايي، روابط عمومي، مالي و علمي‌در اسفند ماه همان سال شروع به کار کرد. در اولين اقدام براي ارتباط راحت تر و اطلاع‌رساني سريع‌تر، در سراسر کشور، وب‌سايت کنفرانس (www.5smec.com) را در ارديبهشت ماه 1384 راه‌اندازي کرد. در تابستان همان سال اولين گام‌ها براي جذب حاميان مالي آغاز شد. چاپ و پخش اولين فراخوان کنفرانس در هفته‌ اول آذر ماه همان سال انجام گرفت. در 22 آذر سال 84 آقاي دکتر بصيري - معاون امور معادن وزارت صنايع و معادن - بازديدي از دبيرخانه‌ کنفرانس به عمل آورد. اولين بروشور کنفرانس که در مورد Format چکيده مقاله و نحوه‌ ارسال آن بود در هفته‌ اول اسفند ماه سال 84 چاپ و پخش شد. سپس دومين بروشور که براي ثبت‌نام و چگونگي ارسال اصل مقالات و Format آنها بود در اواسط خرداد سال 1385 منتشر شد. در تابستان سال 1385 پس از کش و قوس‌هاي فراوان پايگاه داده‌هاي معدن و صنايع معدني به عنوان شرکت برگزارکننده‌ نمايشگاه انتخاب شد و اين شرکت تمامي ‌امور مربوط به برگزاري و اجراي نمايشگاه را پذيرفت. در اوايل مهر ماه سال جاري شرکت فني- مهندسي خندق به عنوان حامي‌اصلي کنفرانس حاضر به همکاري با دبيرخانه در امر برگزاري شد. قرار است اين شرکت روز دوم کنفرانس (11/8/85 ) با اجراي دو عمليات آتشباري -کارگاه آموزشي آتشباري در مقياس آزمايشگاهي- در کوه‌هاي مشرف به اراضي دانشگاه صنعتي اصفهان براي اولين بار در کشور قسمتي از برگزاري کنفرانس را بر عهده بگيرد. به جا است از تمامي ‌شرکت‌ها و سازمان‌هايي که ما را در برگزاري اين کنفرانس همراهي کردند سپاسگزاري کنم.
ما برگزارکنندگان پنجمين کنفرانس ملي دانشجويي مهندسي معدن شعار « معدن زيربناي توسعه‌ پايدار» را براي کنفرانس برگزيديم. همگي معتقديم که معدن مادر حقيقي صنايع کشور است. لذا با سرمايه‌گزاري روي اين بخش مي‌توان از نتايج کاملا سودمند آن استفاده کرد. اکثر معادن کشور ما در مناطق محروم قرار دارند و اگر بتوان به درستي روي اين معادن سرمايه‌گزاري کرد، به‌راحتي مي‌توان اين مناطق محروم را درهمه‌ جهات صنعتي، اقتصادي و اجتماعي توسعه داد و محروميت‌زدايي کرد. محوريت کنفرانس را ايجاد بستري جديد و جرياني علمي ‌براي بررسي تصميمات برنامه‌اي دراز مدت و کوتاه مدت در بخش معدن و صنايع معدني تشکيل مي‌دهد.
صنعت معدن با توجه به پتاسيل بالاي خود مي‌تواند نقشي تعيين‌کننده در بهبود اقتصاد بيمار کشور ايفا کند. اميدواريم اين کنفرانس باور جديدي در موضوع فعاليت‌هاي معدني در کشور ايجاد کند. همچنين در آينده‌اي نه چندان دور کنفرانس نقشي، هر چند کوچک، در امر تصميم‌گيري‌هاي معدني کشور داشته باشد. به اميد اينکه برگزاري اين کنفرانس‌ها صنعت معدن را در راه رسيدن به اهداف مذکور تقويت نمايد.
بر خود لازم مي‌دانم از تمامي‌ مسوولان محترم دانشگاه – به‌خصوص آقاي دکتر قرباني (سرپرست دانشگاه)، آقاي دکتر حاج عباسي (معاونت دانشجويي)، آقاي مهندس جوادي (رييس اداره‌ ارتباط با صنعت دانشگاه)، آقاي مهندس لندي (مدير کل امور دانشجويي) و سرکار خانم رنجبر (ذي حساب امور دانشجويي)- همچنين معاونت اسبق دانشجويي آقاي دکتر ابطحي و معاونت اسبق آموزشي آقاي دکتر ازهري، مسوولان محترم دانشکده از جمله آقاي دکتر چراغي (رييس دانشکده)، آقاي دکتر فتحيان پور (سرپرست تحصيلات تکميلي دانشکده)، آقاي دکتر اسدي‌ هاروني (معاونت دانشجويي دانشکده)، آقاي دکتر‌هاشم الحسيني (معاونت پژوهشي دانشکده) و ديگر استادان محترم دانشکده و نيز سرکار خانم منصورزاده (مدير امور عمومي‌دانشکده)، سرکار خانم مهندس پيرمراديان (مسوول سايت دانشکده) و ديگر پرسنل محترم دانشکده که ما را در امر برگزاري کنفرانس ياري کردند کمال تشکر و امتنان را داشته باشم.
از همه‌ همکاران عزيزم آقايان امامي، شبانکاره، مهدي خاني، ايهاوند، امين احمدي‌، موسوي، ازهري‌، ناظمي‌، سلطاني‌، خزايي‌،طلايي، جبين پور، کفاش و ... همچنين خانم‌ها عالم‌، عربگل‌، حبيبي‌، کي نژاد‌، محمدي و ... و به‌ويژه آقاي شاهميرزايي که تمامي ‌زحمات برگزاري کنفرانس را بر دوش کشيدند سپاسگزاري مي‌کنم. در پايان از تمامي‌دانشجويان دانشکده‌ معدن دانشگاه صنعتي اصفهان که در اين دو سال با دبيرخانه‌ کنفرانس همکاري کردند تشکر کنم.





جواد حقانی، دبير کنفرانس

منبع خبر: روزنامه دنیای اقتصاد
  ۱۴ مرداد ۱۳۸۸ ساعت ۱۰:۶:۶ قبل از ظهر
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد