بازار سهام هر روز در حال ثبت رکوردهای جدید و دست یافتن به قلههای بالاتری است. شاخص کل بورس تهران دیروز هم در مسیر صعودی حرکت کرد و با جهش ۱۹ کانالی به سادگی وارد ابر کانال جدید ۷۰۰ هزار واحدی شد و در ارتفاع ۷۰۹ هزار واحدی قرار گرفت. به این ترتیب در اولین روز ماه دوم سال، شاهد فتح دومین ابر کانال در سال ۹۹ بودیم. رشد ۷۳/ ۲ درصدی دماسنج اصلی بازار سهام در حالی بود که نماگر هموزن با اثرپذیری یکسان از تمام نمادها ۷۴/ ۱ درصد رشد کرد تا برای دهمین جلسه معاملاتی پیاپی شاهد بازدهی بیشتر شاخص کل در مقیاس روزانه باشیم. به این ترتیب دیروز در حالی رشد دماسنج اصلی بورس تهران از ابتدای سال به ۲/ ۳۸ درصد رسید که نماگر هموزن طی این مدت ۸/ ۳۶ درصد به ارتفاع خود افزوده است. در همین حال شاخص کل فرابورس ایران هم روز گذشته بیش از ۸/ ۱ درصد رشد کرد تا بازدهی فرابورس ایران هم از ابتدای سال از ۶/ ۳۲ درصد فراتر رود.
همان طور که با رشد بیشتر شاخص کل نسبت به نماگر هموزن مشخص است، دیروز نمادهای بزرگ بورسی که اغلب کالامحور هستند هدف اصلی بورسبازان برای خرید بودند. در همین راستا میتوان خاطرنشان کرد که شاخص ۳۰ شرکت بزرگ بورس تهران طی روز گذشته بیش از ۵/ ۳ درصد رشد کرد. در بین صنایع، این گروه محصولات شیمیایی بود که با ۸۵۹ میلیارد تومان معامله در صدر فهرست صنایع با بیشترین ارزش معاملات قرار گرفت. چنین اقبالی به پتروشیمیها منجر به رشد ۷/ ۳ درصدی شاخص این صنعت شد. در این گروه «فارس» با رشد ۷/ ۴ درصدی حامی ۲۰۳۲ واحد از رشد شاخص کل بود. همچنین «تاپیکو»، «نوری»، «پارسان» و «جم» نیز در مجموع اثرگذاری مثبت حدود ۲۰۵۰ واحدی بر نماگر اصلی بورس تهران داشتند.
نکته جالب توجه اما قرار گرفتن صنعت فرآوردههای نفتی در جایگاه دومین گروه با بیشترین ارزش معاملات بود. اقبال بالا به پالایشیها در حالی منجر به رشد بیش از ۳/ ۴ درصدی شاخص این صنعت شد که در بازار جهانی بهای نفت خام به حرکت خود در مسیر نزولی ادامه میدهد. روز گذشته نفت برنت با افت بیش از ۵/ ۳ درصدی تا محدوده ۲۶ دلار هم عقبنشینی کرد.
روز گذشته شیر پاستوریزه پگاه آذربایجان غربی (غشاذر) در کنفرانس اطلاع رسانی از دو دلیل راهاندازی برای تولید محصولات اکونومی و در دستور کار قرارگرفتن تجدید ارزیابی داراییهای شرکت برای تغییر قیمت سهم خبر داد. در اطلاعیه دیگری، گروه صنعتی سدید (وسدید) اعلام کرد: این شرکت قرارداد فروش لوله با یکی از پیمانکاران وزارت نفت به مبلغ ۲۳ میلیون یورو توسط شرکت فرعی لولهسازی ماهشهر را منعقد کرد.
دیروز شرکت سرمایهگذاری ساختمان نوین طی اطلاعیهای اعلام کرد که در اول اردیبهشت امسال نسبت به واگذاری ۶ میلیون و ۲۶۶ سهم بیمه کوثر به ارزش ۱۴ میلیارد و ۴۳۴ میلیون تومان با بهای تمام شده ۹۷ میلیارد و ۴۹۱ میلیون تومان اقدام کرده است. «وثنو» از این واگذاری ۵ میلیارد و ۲۳۶ میلیون تومان سود شناسایی کرده است. همچنین «وثنو» اعلام کرده که حدود ۶ میلیون سهم مدیریت انرژی امید تابان هور را نیز به ارزش ۸/ ۱۱میلیارد تومان فروخته است.
این شرکت روز یکشنبه هم اطلاعیهای درخصوص واگذاری «کروی» منتشر کرد. سرمایهگذاری ساختمانی نوین اعلام کرد: با عنایت به ماده ۱۳ دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکتهای ثبت شده نزد سازمان بورس درخصوص واگذاری یا تحصیل سهام شرکتهایی که بیش از ۵ درصد داراییهای شرکت در صورت مالی سال قبل را تشکیل میدهند، به استحضار میرساند سرمایهگذاری ساختمان نوین (سهامی عام) در ۳۱ فروردین ۹۹ نسبت به واگذاری ۲ میلیون سهم شرکت توسعه و معادن روی ایران (کروی) به ارزش ۵ میلیارد و ۷۱۹ میلیون تومان با بهای تمام شده ۳ میلیارد و ۶۰۸ میلیون تومان اقدام کرده است. به این ترتیب «وثنو» از این واگذاری هم به سود ۲ میلیارد و ۱۱۱ میلیون تومانی دست یافته است.
در آخرین روز فروردین سیمان خاش در کنفرانس اطلاعرسانی خود اعلام کرد برنامهای برای افزایش سرمایه از ناحیه تجدید ارزیابی داراییها ندارد، اما در حال پیگیری افزایش سرمایه از ناحیه مطالبات و آورده نقدی است. در همین روز «ومعلم» هم که به علت تغییرات قیمتی بیش از ۵۰ درصدی متوقف شده بود ضمن اعلام اینکه هیچ سوالی در کنفرانس اطلاعرسانی از این شرکت پرسیده نشده با اعلام عدم ایجاد تغییرات با اهمیت در شرکت، رشد قیمت سهم را ناشی از فرآیند عرضه و تقاضا دانست.
گروه پتروشیمی شرکت سرمایهگذاری ایرانیان روز یکشنبه در کنفرانس اطلاعرسانی خود اعلام کرد: در حال حاضر در مراحل نهایی عرضه پتروشیمی ارومیه در فرابورس ایران هستیم، عرضه دیگر شرکتها در مرحله برنامهریزی اولیه جهت احراز شرایط پذیرش در بورس است.
در میان خودروییها، فرشاد مقیمی، مدیر عامل ایران خودرو از افزایش تولید روزانه این خودروساز با همکاری و مشارکت زنجیره تامین خبر داد و گفت: با اتکا به توانمندیهایی که در حوزه قطعهسازی کشور وجود دارد و با کمک کارگران عزیزمان تولید را با رعایت پروتکلهای بهداشتی شروع کردیم. در حال حاضر از مرز تولید روزانه ۲ هزار خودرو گذشتیم و روز گذشته قریب به ۲ هزار و ۳۰۰ دستگاه تولید داشتیم که ۲ هزار و ۲۰۰ دستگاه آن تجاری شده است.
شرکت اعتباری ملل در آخرین روز فروردین از پیشنهاد هیاتمدیره مبنیبر افزایش سرمایه ۶۵ درصدی خبر داد. «وملل» درصدد است سرمایه فعلی را از ۶۰۶ به ۱۰۰۰ میلیارد تومان برساند. تامین مالی این شرکت حاضر در بازار دوم فرابورس درصورت موافقت سازمان بورس از محل آورده نقدی سهامداران اعمال خواهد شد. این موسسه اعتباری تامین مالی را به منظور دستیابی به اهداف توسعهای، افزایش توان رقابت پذیری، افزایش نسبت کفایت سرمایه و کاهش ریسک ناشی از آن صورت داده است. «وملل» که از ۲۵ اسفند تا روز شنبه بیش از ۱۰۸ درصد بازدهی برای سهامدارانش به ارمغان آورده بود، روز یکشنبه ۷/ ۱ و دیروز هم ۲ درصد از ارزش خود را از دست داد. البته این نماد از نیمه دوم معاملات روز گذشته با صف فروش مواجه شد.