روز یکشنبه بهرغم تعطیلی بازارهای جهانی و ثابت بودن بهای اونس طلا، قیمت انواع طلا در بازارهای داخلی با کاهش مواجه شد؛ برخی صرافان بازار، کاهش نرخ ارزها در بازار داخلی از دلایل دیگر این روند عنوان کردند. قیمت دلار در بازار آزاد نیز روز گذشته به 3300 تومان رسید. از ابتدای هفته گذشته تاکنون، بازارهای طلا، سکه و ارز خود را با تغییرات اونس طلا هماهنگ کردهاند و بهای دلار در این میان، از بیشترین ثبات برخوردار بوده است.
نوسانات بازار قراردادهای آتی سکه بورس کالا نیز در دو هفته گذشته با این تغییرات هم جهت بوده است. نوسانات هفته گذشته این بازار کمتر از هفته قبل از آن بود و آن طور که از روزهای ابتدایی هفته جاری پیدا است، این تغییرات در این هفته محدودتر نیز خواهد بود. البته این در حالی است که تلاشهایی برای بازگشت رونق و افزایش حجم معاملات به این بازار از سوی بورس کالا صورت گرفته است که از آن جمله کاهش وجه تضمین و افزودن سررسید چهارم به این بازار به منظور ترغیب معاملهگران برای ایجاد موقعیتهای بیشتر خرید و فروش است؛ اما با وجود اینکه این تغییرات از روز شنبه اعمال شد، حجم کل معاملات در این روز به 3816 معامله رسید که در مقایسه با برخی روزهای دو هفته گذشته بسیار اندک بوده است. روز گذشته نیز این مقدار در مجموع چهار سررسید به حدود 5000 معامله رسید.
این در حالی است که کم شدن وجه تضمین - که معمولا منجر به افزایش اختلاف سررسیدها و ترغیب خریداران به ایجاد موقعیتهای جدید مخصوصا در سررسیدهای دورتر میشود - و همچنین ورود سررسید چهارم، نتوانسته است معاملهگران را به سمت خرید سوق دهد. دلیل این امر به گفته برخی فعالان این بازار، محدود بودن نوسانات در هفته اخیر بوده است.
البته اگر پیش و پس از زمان کاهش وجه تضمین را با هم مقایسه کنیم، به طور میانگین، حجم معاملات تا حدودی افزایش داشته است (البته در صورتی که روزانه محاسبه کنیم این طور به نظر نمی رسد) پس از اعمال کاهش وجه تضمین، به طور میانگین حجم معاملات به میزان 30 درصد (در دو هفته اخیر در مقایسه با دو هفته منتهی به موعد کاهش وجه تضمین) افزایش داشته است.
از سوی دیگر تعداد موقعیتهای باز در این بازار در مقایسه با زمانی که وجه تضمین کاهش نیافته بود، افزایش داشته است که میتواند نشانه خوبی برای رونق بازار آتی سکه باشد. (پیش از کاهش وجه تضمین، تعداد کل موقعیتهای باز در حدود 3500 موقعیت بود، اما اکنون به حدود 5000 موقعیت میرسد؛ افزایش 40 درصدی که همچنان باقی است) این به آن معنی است که پایین بودن نوسانات موجب شده تا حجم معاملات کم باشد، در حالی که مشتریان و فعالان به این بازار جذب شدهاند. روز گذشته در بازار قراردادهای آتی سکه، سررسید تیر با کاهش 5/0 درصد، سررسید مرداد با افت 32/0 درصد، سررسید شهریور با 25/0 درصد کاهش و در نهایت سررسید مهرماه با افت 32/0 درصدی، به ترتیب در محدوده قیمتی (پایینترین و بالاترین قیمت) یک میلیون و 91 هزار تا یک میلیون و 100 هزار تومان، سررسید مرداد در محدوده یک میلیون و 112 هزار تا یک میلیون و 123 هزار تومان، سررسید شهریور در محدوده یک میلیون و 133 هزار تا یک میلیون و 144 هزار تومان و سکه سررسید مهرماه در محدوده یک میلیون و 161 هزار تا یک میلیون و 170 هزار تومان معامله شد.
در حال حاضر پارامتر خاصی که بتواند منجر به ایجاد نوسانات شدید در بازار آتی سکه شده یا به افزایش قیمتها منتهی شود، وجود ندارد و پیشبینیها حاکی از آن است که روند کاهشی قیمتها در هفتهجاری نیز ادامه پیدا کند.