طلای جهانی در آخرین روز کاری بازارهای جهانی توانست یک بار دیگر خود را به کانال هزار و ۷۰۰ دلاری بازگرداند. طلا که روز پنجشنبه به زیر کانال هزار و ۷۰۰ دلاری رفته و روی عدد هزار و ۶۸۵ دلار قرار گرفته بود، روز جمعه توانست در مسیر افزایشی قرار بگیرد و در نهایت روی عدد هزار و ۷۰۳ دلار قرار بگیرد. رشد روز آخر طلا، بازیگران بازار داخلی را تا حدی به افزایش بیشتر آن امیدوار کرده است؛ امری که میتواند زمینهساز افزایش قیمت سکه شود. در بازارهای جهانی نیز دیدگاه معاملهگران برای هفته جاری بیشتر افزایشی است.
در این میان؛ آمارهای سال جاری دو روایت متفاوت را از طلا روایت میکنند؛ افزایش تقاضا در غرب و کاهش آن در شرق. بنا بر اعلام شورای جهانی طلا، یافتن یک پناهگاه امن موجب شده سرمایهگذاران آمریکایی و اروپایی طی سه ماه نخست سال ۲۰۲۰ تقاضا برای فلز زرد را به سطحی برسانند که پس از تصویب برگزیت و انتخاب دونالد ترامپ بهعنوان رئیسجمهور آمریکا، در این سطح قرار داشت.
در همین زمان تقاضا برای خرید جواهرات، شمش و سکههای طلا در چین و هند به پایینترین میزان چندین سال اخیر رسیده است و دلیل آن نیز قیمت بالا و شیوع ویروس کرونا بود؛ ویروسی که خریداران را وادار به ماندن در خانهها کرد. لوئیز استریت، مدیر اطلاعات بازار در شورای جهانی طلا در این باره میگوید: این یک تفاوت جالب میان غرب و شرق است.
این کارشناس معتقد است: طلا (در غرب) اکنون در بالاترین رقم نسبت به هفت سال گذشته خود معامله میشود و صندوقهای مبادلهای نیز در حال ثبت هستند، چرا که سرمایهگذاران در شرایط اقتصادی آسیب دیده از همهگیری کرونا، به دنبال ذخیره ثروت خویش هستند. خریداران در غرب محتاطتر عمل کرده و خرید قویتری انجام میدهند.
پیشبینی میشود اثرات شیوع کووید-۱۹ بر بازارهای مالی تا انتهای سال ۲۰۲۰ ادامه داشته باشد. به ویژه آنکه واگرایی بین سرمایهگذاری در ETFهای با پشتوانه طلا و مصرفکنندگان از طریق جواهرات، احتمالا تا زمان حصول اطمینان بیشتر در اوضاع اقتصادی و بازار ادامه خواهد یافت.