به نقل از فرابورس ایران، شاخص کل فرابورس با کاهش ۶ درصدی نسبت به ماه قبل در ارتفاع ۱۷ هزار و ۵۹۹ واحدی قرار گرفت اما آیفکس از آغاز سال ۹۹ تا پایان شهریورماه بازدهی ۱۶۷ درصدی را به ثبت رسانده است.
طی شهریورماه فرابورس از عرضه اولیه سهام دو شرکت جدید در این ماه میزبانی کرد که در جریان آن ۱۵ درصد از سهام شرکت برق و انرژی پیوندگستر پارس در نماد «بپیوند» در بازار اول و ۱۰ درصد از سهام شرکت کیا الکترود شرق در نماد «کیا» در بازار شرکتهای کوچک و متوسط برای نخستین بار عرضه شد.
همچنین شرکت بیمه تجارت نو در نماد «بنو» از بازار پایه زرد به بازار دوم ارتقا یافت و شاهد گشایش نماد این شرکت در بازار دوم فرابورس بودیم.
پذیرهنویسی اوراق مرابحه عام دولت در نماد اراد ۵۰ و همچنین ادامه پذیرهنویسی اوراق مرابحه عام دولت در نمادهای «اراد ۴۳، اراد ۴۵، اراد ۴۷، اراد ۴۸، اراد ۴۹، اراد ۵۱، اراد ۵۲ و اراد ۵۳» در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس از دیگر رویدادهای مهم فرابورسی به شمار میآید.
در اواخر شهریورماه نیز شاهد آغاز عرضه اوراق اختیار فروش تبعی سهام شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان در نماد «ذوب تبعی ۹۹۱۲» در بازار مشتقات فرابورس بودیم.
در بازارهای فرابورس چه گذشت؟
در بازارهای فرابورس طی ۲۱ روز کاری، روزانه دادوستد متوسط ۱۸۱۲ میلیون ورقه به ارزش بیش از ۴۵ هزار میلیارد ریال به ثبت رسید.
رصد معاملات بازارهای فرابورسی نشان میدهد به ترتیب بازار ابزارهای نوین مالی و اول با رشد ۴۵۹ و ۲۴ درصدی، بیشترین افزایش در حجم معاملات را نسبت به شهریورماه ۹۸ به ثبت رساندند؛ این در حالی است که بازار دوم کاهش ۲ درصدی حجم دادوستدها را نسبت به شهریورماه سال گذشته تجربه کرد.
از سوی دیگر ارزش معاملات ماهانه در تمامی بازارهای فرابورس نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است به گونهای که در بازارهای اول، دوم و پایه رشد ۳۸۱، ۲۹۰ و ۴۲۵ درصدی ارزش دادوستدها را شاهد بودیم. همچنین ارزش معاملات در بازارهای SME و ابزارهای نوین مالی به ترتیب ۴۰۴ و ۱۷۶ درصد افزایش یافت.
طی شهریورماه اوراق بدهی و صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله به تعداد ۲۰۱ و ۵۰۱۹ میلیون ورقه دادوستد شدند که ارزش این مبادلات به ترتیب بیش از ۱۸۳ هزار و ۱۰۷ هزار میلیارد ریال بود.
همچنین خریداران و فروشندگان اوراق گواهی تسهیلات مسکن ۲.۷ میلیون ورقه تسه را دست به دست کردند که از این طریق ارزش ۲۰۱۵ میلیارد ریالی را به ثبت رساندند. بدین ترتیب در تمامی اوراق بدهی فرابورس شاهد افزایش حجم و ارزش دادوستدها نسبت به شهریورماه سال گذشته بودیم.
با نگاهی به جدول ارزش معاملات خرد بازار سهام و اختیار سهام به تفکیک گروههای صنعت، گروه بانکها و مؤسسات اعتباری را در صدر این جدول میبینیم که با ثبت ارزش مبادلاتی ۱۵۱ هزار و ۲۸۵ میلیارد ریالی، ۲۴ درصد از ارزش کل معاملات خرد را در اختیار گرفته است.
گروههای محصولات شیمیایی و فلزات اساسی نیز با در اختیار گرفتن ۱۵ و ۱۰ درصد از ارزش معاملات خرد، جایگاههای دوم و سوم را در این میان به خود اختصاص دادند.