وزارت دفاع در اطلاعیهای از عرضه زمین ۳ هزار و ۶۲۳ متر مربعی واقع در شهرستان دماوند با قیمت پایه ۱۳ میلیارد تومان در ساعت ۹:۳۰ روز ۹ آذر و با سازوکار حراج از طریق بورس کالا خبر داد.
پیش از این نیز یک بانک خصوصی نسبت به فروش املاک خود از طریق بورس کالا اقدام کرده بود.
شرکت عمران شهر جدید پردیس نیز از پذیرش یک باب واحد تجاری در بورس کالای ایران خبر داده بود که این واحد را در تاریخ ۲۹ مرداد ماه جاری به ارزش پایه بیش از ۱۰ میلیارد و ۶۳۹ میلیون ریال در بازار فرعی عرضه کرد.
گفتنی است در قانون بودجه امسال یکی از روشهای درآمدزایی دولت، فروش املاک مازاد در بورس ذکر شده است؛ فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد نیز در گفت وگوهای متعددی از اجرای طرح فروش املاک مازاد دولت در بورس در طول سال جاری خبر داده بود.
همچنین براساس مواد ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور، کلیه بانکها و مؤسسات اعتباری موظف شدند بخشی از اموال خود اعم از منقول، غیرمنقول و سرقفلی را که به تملک آنها و شرکتهای تابعه آنها درآمده است و به تشخیص شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مازاد است، واگذار کنند.
در این قانون بر استفاده از سازوکار بورس کالای ایران در این حوزه نیز تاکید شده است.
بورس املاک، روشی برای فروش اراضی بزرگ مقیاس دولت
محمد علی دهقان دهنوی معاون اقتصادی وزیر اقتصاد نیز درباره بورس املاک گفته بود: برخی از املاک دولتی وسعت زیادی دارند به طوری که ممکن است فقط یکی از داراییهای دولت قطعه زمین ۲۰ هزار متری در منطقه شهری باشد که ارزش زیادی دارد و فروش آن سخت است. قیمت بالای این داراییها باعث شده با عدم تقاضا مواجه شوند اما اگر بتوان این املاک را به قطعات کوچکتری تبدیل کرد امکان معامله آنها در بورس ایجاد میشود.
محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی نیز از حمایت ویژه این وزارت خانه از عرضه املاک مازاد دولتی در بورس کالا یا بورس تخصصی املاک و مستغلات خبر داده بود.