روند رو به رشد معاملات سکه آتی در سال‌جاری‌

روند رو به رشد معاملات سکه آتی در سال‌جاری‌
پدرام زادنوعزیزی، با اشاره به حجم معاملات سکه آتی در 4 ماهه ابتدایی سال‌جاری، اظهار کرد: حجم معاملات در این مدت به بیش از 558 هزار و 364 قرارداد به ارزش 71 هزار و 466 میلیارد ریال رسیده است که این میزان در مقایسه با سال 91 کاهش 49 درصدی در حجم و 13 درصدی در ارزش معاملات را نشان می‌دهد.
پدرام زادنوعزیزی، با اشاره به حجم معاملات سکه آتی در 4 ماهه ابتدایی سال‌جاری، اظهار کرد: حجم معاملات در این مدت به بیش از 558 هزار و 364 قرارداد به ارزش 71 هزار و 466 میلیارد ریال رسیده است که این میزان در مقایسه با سال 91 کاهش 49 درصدی در حجم و 13 درصدی در ارزش معاملات را نشان می‌دهد.
وی ادامه داد: اما اگر به روند حجم و ارزش معاملات سال‌جاری نگاه شود، روند رو به رشدی را در 3 پارامتر حجم، ارزش و همچنین موقعیت‌های تعهدی بازار شاهد هستیم.
مدیر قراردادهای مشتق کالایی بورس کالا، ادامه داد: هر چه که عمق بازار بیشتر باشد، میزان نقدشوندگی و کارآیی بازار را نشان می‌دهد؛ از ابتدای فصل پاییز سال گذشته یکی از اقدامات در راستای کاهش ریسک مانند گرفتن وجه تضمین اضافی و کاهش سقف موقعیت‌های تعهدی باز بازار و کاهش تعداد نمادهای معاملاتی از 4 به 3 بود.
وی با اشاره به اینکه یکی از عوامل رونق بازار به لحاظ حجم قراردادها نوسان قیمت‌هاست، خاطرنشان کرد: سال‌جاری ثبات قیمتی در نرخ سکه و ارز داشتیم و در زمان انتخابات نیز شاهد کاهش و مجددا ثبات قیمتی بودیم. زادنوعزیزی با اشاره به دلایل کاهش حجم و ارزش معاملات در سال‌جاری نسبت به مدت 4 ماه ابتدایی سال گذشته، گفت: یکی از دلایل این کاهش نسبت به مشابه سال گذشته، ثبات قیمتی بوده است که این امر برخلاف سال گذشته رخ داد.
وی افزود: از 27 اردیبهشت ماه اقداماتی برای بازگرداندن بازار به شرایط عادی انجام شد که در این میان افزایش سقف موقعیت‌ها، کاهش وجه تضمین اضافی و افزایش تعداد نمادهای معاملاتی از جمله آنها است. مدیر قراردادهای مشتق کالایی بورس کالا تصریح کرد: در هفته آخر اردیبهشت ماه، وجه تضمین اضافی طی مرحله اول کاهش و طی مرحله دوم به طور کامل حذف شد؛ همچنین در نیمه تیرماه سررسید چهارم نیز راه‌اندازی شد.
عزیزی با اشاره به اهداف افزایش سررسیدها به 5 نماد معاملاتی گفت: 5 روز همزمان با آخرین سررسید معاملاتی (تیرماه) سررسید پنجم نیز راه‌اندازی شد تا معامله‌گران امکان بستن موقعیت‌ها در سررسید نزدیک و باز کردن آن در سررسید دورتر را داشته باشند.
وی با بیان اینکه در زمان اتمام آخرین سررسید معاملاتی، سررسید پنجم را مانند ماه‌های گذشته برای 5 روز پایانی،دوره معاملاتی، بازگشایی خواهیم کرد، گفت: این روند برای تصمیم‌گیری بهتر معامله‌گران ادامه خواهد یافت؛ بازگشایی سررسید پنجم در این پنج روز معاملاتی با استقبال معامله‌گران مواجه شد و نتایج مثبتی داشت.
وی افزود: از نظر حجم، ارزش و موقعیت‌های تعهدی نیز شاهد افزایش 3 برابری هستیم. وی با اشاره به اینکه موقعیت‌های تعهدی باز بازار تقریبا 3 برابر شده است، گفت: با توجه به اعمال برخی سیاست‌ها شاهد تعادل در روند خرید و فروش هستیم. عزیزی گفت: قراردادهای آتی یکی از  ابزارهای قوی مدیریت ریسک است که در گذشته چنین چیزی وجود نداشت.
دلایل آغاز جلسه معاملاتی از 12 ظهر
مدیر قراردادهای مشتق کالایی بورس کالا در پاسخ به این سوال که دلیل آغاز معاملات از ساعت 12 چیست، گفت: تا اواسط سال گذشته معاملات آتی از 10 صبح تا 6 عصر انجام می‌شد که با توجه به حجم معاملات و کشف نرخ بازارهای داخلی و بین‌المللی و همچنین انجام کار کارشناسی زمان شروع، خاتمه و مدت هریک از مراحل معاملاتی تجدیدنظر
شد.
وی ادامه داد: قبل از اعمال تغییرات دوره پیش‌گشایش در بازار نداشتیم و پس از آن از ساعت 12 تا 12:30 دوره پیش‌گشایش اجرا و راس ساعت 12:30 حراج تک قیمتی انجام می‌شود؛ پس از آن وارد دوره عادی معاملات با حراج پیوسته می‌شویم. عزیزی گفت: دوره پایانی معاملات آتی نیز در 5 دقیقه آخر در نظر گرفته شده است و پس از آن معاملات راس ساعت 18 به پایان می‌رسد.
وی با اشاره به اهداف دوره پیش‌گشایش معاملات آتی در نیم ساعت اول معاملات گفت: دوره پیش‌گشایش با هدف کشف نرخ عادلانه و مظنه‌یابی سرمایه‌گذاران از سفارش‌های خرید و فروش وارد شده، پیش‌بینی و اجرا شده است که همین امر نیز با استقبال سرمایه‌گذاران مواجه شد.
وی با اشاره به دلایل توقف ارائه کدهای جدید معاملاتی گفت: در سال گذشته ارائه کد معاملاتی حدود 3 ماه متوقف بود و در این مدت فرآیندهای پذیرش اصلاح و همچنین سرفصل‌های آموزشی تدوین و طراحی شدند و در همین راستا با برخی موسسات آموزشی تفاهم‌نامه‌ای با سرفصل‌های مورد تائید بورس نوشته شد. عزیزی گفت: در این فرآیند اصلاح یک سری از مشتریان قدیمی که مدت زمان طولانی فعالیت نداشتند از چرخه ثبت در معاملات آتی حذف می‌شوند تا به آنان آموزش‌های لازم داده شود. وی درباره حجم و ارزش معاملات از ابتدای سال‌جاری تاکنون گفت: حجم معاملات فروردین ماه، 97 هزار و 299 مورد بود که این میزان به ارزش یک هزار و 374 میلیارد و 845 میلیون و 400 هزار تومان انجام شده است.
عزیزی افزود: اردیبهشت ماه حجم معاملات بیش از 140 هزار قرارداد بود که ارزش آن به یک هزار و 934 میلیارد و 530 میلیون و 100 هزار تومان رسید. وی با اشاره به آمار معاملات خردادماه گفت: حجم این معاملات در خردادماه نزدیک به 116 هزار قرارداد به ثبت رسید که ارزش آن یک هزار و 528 میلیارد و 883 میلیون تومان بود. عزیزی با بیان اینکه در قراردادهای تیرماه با توجه به افزایش تعداد سررسیدها و همچنین موقعیت‌های تعهدی باز بازار شاهد افزایش حجم و ارزش آن بودیم، گفت: حجم قراردادهای تیرماه به 184 هزار مورد نزدیک شد که ارزش آن بیش از 2 هزار و 88 میلیارد و 143 میلیون تومان رقم خورد. 
منبع خبر: دنیای اقتصاد
  ۱۴ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۸:۵۴:۳۰ قبل از ظهر
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد