با اشاره به اینکه خبر و شایعه حمله آمریکا به سوریه یکی از عوامل اثرگذار در روند شاخص بازار سهام است، اظهار داشت: جو روانی ایجاد شده اثر منفی بر ذهن سهامداران گذاشته است.
وی ادامه داد: همچنین تغییر همه مدیران میانی در کشور از جمله سازمان تأمین اجتماعی، ایمیدرو، صندوقهای بازنشستگی و نهادهای مالی بزرگ از جمله عواملی است که بازار را در حالت ابهام نگه میدارد.
این کارشناس بازار سرمایه تأکید کرد: شرکتهای زیرمجموعه وزارتخانهها از جمله تأمین اجتماعی و ایمیدرو بیش از 70 درصد ارزش بازار را به خود اختصاص دادهاند و تغییر و تحولات در این شرکتها تأثیر بسیار زیادی بر بازار دارد.
وی دیگر عامل افت بازار را، حجم سنگین فروش حقیقیها دانست و تأکید کرد: هم اکنون بسیاری از سرمایهگذاران حقیقی احساس خطر کردهاند و در این میان سرمایهگذاران حرفهای نیز با بازار همسو شدند.
خرازی با اشاره به اخبار و گمانهزنیها درباره حمله احتمالی آمریکا به سوریه، گفت: ذهن برخی افراد تحت تأثیر این اخبار و شایعات قرار گرفته و به بازار جو منفی وارد کرده است.
وی افزود: برخی سرمایهگذاران نیز با فروش سهام خود در این قیمتها درصددند با کاهش قیمت اقدام به خرید کنند تا از این بابت منتفع شوند.
وی نبود ابزاری به عنوان معاملات استقراضی را یکی دیگر از عوامل اثرگذار بر بازار دانست و خاطر نشان کرد: زمانی که بازار منفی است افراد میتوانند سهام را از سپردهگذاری مرکزی به طور استقراضی گرفته و در قیمتهای پایینتر مجددا برگردانند؛ این امر موجب میشود تا بازار به سرعت اصلاح و به شرایط عادی برگردد.
وی همچنین نبود اطلاعات جدید را از جمله دیگر عوامل اثرگذار بر بازار دانست و گفت: سهامداران در اواخر مرداد و شهریور ماه به دلیل نبود اطلاعات جدید (صورتهای مالی 6 ماهه شرکتها) در حالت برزخ به سر میبرند چرا که تحلیلگران در انتظار این اطلاعات جدید هستند.
این کارشناس بازار سرمایه درباره واکنشهای منفی بورس به احتمال حمله به سوریه گفت: من نسبت به این موضوع خوشبین هستم، چرا که در بحث حمله آمریکا به عراق هم چنین جوی به بازار وارد شد ولی در آینده، بازار به سرعت به حالت رشد بازگشت.
وی ادامه داد: در صورت حمله آمریکا به سوریه فکر نمیکنم که اتفاق بنیادی در شرکتهای بورسی در ایران رخ دهد.