بازار قراردادهاي آتي سكه طلا، اين روزها تمايل به حفظ قيمتها در سطوح موجود و بعضا كاهشهاي تدريجي و در دامنه محدود را به تغييرات ناگهاني يا حتي تبعيت كامل از روند تغييرات قيمتي سكه نقدي، ترجيح ميدهد. البته تحركات قيمتي دلار بازار آزاد و نوسانات سكه نقدي هم به همان نسبت اندك است و انتظارات از بازار پر رونق روزهاي پاياني سال را برآورده نميسازد.
قيمت دلار در يك ماه گذشته 40 تومان كاهش داشته و در همين مدت، قيمت سكه تمام بهار طرح جديد در بيشترين و كمترين ميزان به ترتيب به 881 و 848 هزار تومان رسيده است؛ اما روز گذشته در همان محدوده قيمتي
يك ماه پيش نوسان ميكرد. در همين مدت نزديكترين و دورترين سررسيدهاي آتي سكه به ترتيب 16 هزار و 700 تومان و 35 هزار تومان كاهش قیمت داشتهاند.
از طرفي اينكه سررسيد نزديك بازار آتي سكه، زير قيمت سكه نقدي معامله شود، گويي براي اين بازار عادي شده و همين امر بيش از پيش به كمرنگ شدن جذابيت اين سررسيد براي دادوستد دامن زده است، به طوري كه روز گذشته تعداد قراردادهاي باز براي سررسيد بهمن تا ساعت 16:00 به 849 و تعداد قراردادهاي معامله شده اين سررسيد به 34 قرارداد ميرسيد. پيش از اين معمولا با نزديك شدن به موعد تحويل سررسيدها شاهد افت متقاضيان خريد يا فروش سررسيدهاي نزديك بوديم، اما اكنون وضع به گونهاي شده كه با افت چشمگير حجم معاملات اين بازار مواجه هستيم و ديگر انتظاري براي افزايش اين حجم به بالاي 4000 قرارداد روزانه هم هم وجود ندارد.
از سوي ديگر آنچه كه از سوي شركت كنندگان در نظرسنجي كيتكو براي طلاي جهاني در هفته پيش رو پيشبيني شده، افزايش قيمت است و اين در شرايطي است كه اونس اين فلز در معاملات جهاني طي يك هفته گذشته 27 دلار كاهش داشته است. در اين ميان به اعتقاد تحليلگران بازار طلا، در كنار سياستهاي فدرال رزرو آمريكا، از ديگر عوامل تاثيرگذار بر روند تحولات قيمت طلا ميتوان به وضعيت پيشرفت اقتصادي آمريكا، اعتماد سرمايه گذاران بين المللي، مسير حركت ارزش دلار در بازارهاي جهاني و تقاضاي هند و چين براي اين فلز ارزشمند اشاره كرد.
پيرامون تقاضاي چين آنچه كه نگران كننده است، آمارهاي منتشر شده در روز شنبه است كه نشان ميدهد شاخص خريد مديران موسوم به PMI در ماه ژانويه به پايين ترين حد خود در 6 ماه اخير رسيده و اين مساله ميتواند تاثير منفي زيادي بر قيمت طلا داشته باشد. كارشناسان اقتصادي بر اين باورند كه رشد اقتصادي چين در سال 2014 ميلادي به بيش از 7 تا 5/7 درصد نخواهد رسيد و اين مساله هم نگراني شديد سرمايه گذاران
بينالمللي را در خصوص وضعيت تقاضاي طلاي چين به همراه داشته است.
روز گذشته در حالي كه بازار نقدي سكه شاهد افزايش قيمت براي تمام سكه بود - كه ميتوانست به دليل انتظار افزايش بهاي اونس طلا در هفته پيش رو باشد - بازار قراردادهاي آتي سكه براي مدت طولاني بهاي سررسيد بهمن را زير قيمت تسويه روز شنبه نگه داشت كه به دادوستد اين سكه زير قيمت نقدي منجر شد. ساير سررسيدها هم شاهد افزايش قيمت اندكي بودند.