چهره آشفته بورس

چهره آشفته بورس
بورس اوراق بهادار تهران ديروز براي چهارمين روز پياپي با افت مواجه شد تا زيان معامله‌گران به بيش از 7 درصد برسد؛ 5/5 درصد اين زيان در چهار روز اخير ثبت شده است.
 بورس اوراق بهادار تهران ديروز براي چهارمين روز پياپي با افت مواجه شد تا زيان معامله‌گران به بيش از 7 درصد برسد؛ 5/5 درصد اين زيان در چهار روز اخير ثبت شده است.
در حالي كه كاهش قيمت‌ها اميدواري‌ها را براي تعادل نسبي بازار فراهم كرده است، اما همچنان بازار در اختيار فروشندگاني است كه عموما با زيان‌هاي سنگين در حال فروش سهام هستند. در همين حال بورس تهران كه در سال‌هاي اخير به حمايت دولتي در مواقع دشواري عادت كرده بود اينك با شرايطي مواجه است كه حتي از بيان حمايت‌هاي لفظي نيز بي‌بهره مانده است.
اكثر معامله‌گران بازار در حال حاضر با ياد‌آوري شرايط دشوار گذشته از حمايت‌هاي مسوولان دولت پيشين در مواقع مشابه سخن مي‌گويند؛ امري كه در دولت كنوني دور از ذهن به نظر مي‌رسد. عدم حمايت از بازار و نبود نقدينگي كافي موجب شده است تا بازار براي كسب تعادل با مشكلات جدي مواجه باشد؛ هر چند در بازار نمادهاي گروه‌هايي نظير بانك‌ها، پتروشيمي و معدني - فلزي مشكلات كمتري داشته و عملا به كف‌هاي قيمتي رسيده‌اند، اما در گروه‌هاي ديگري نظير خودرو و تجهيزات شرايط دشواري پيش روي بازار است. در بازار ديروز شاخص بورس به سرعت يك سطح حمايتي خود را از دست داد تا با افت 947واحدي معادل 26/1 درصد به 73هزار و 973 واحد برسد.
در بازار ديروز علاوه‌بر مشكلات قبلي بازار در مورد سود بانكي و مسايل مربوط به قانون بودجه، بحث هدفمندي و تصميمات دولت در اين زمينه مشكل جديدي را ايجاد كرده است. در آخرين تحول دولت با صدور بخشنامه‌اي بر عدم افزايش قيمت كالاها تاكيد كرده است، در حالي كه شركت‌ها به زودي با صورتحساب‌هاي جديد حامل‌هاي انرژي مواجه خواهند شد كه هزينه دو چنداني را بر آنها تحميل مي‌كند و از اين رو عدم افزايش بهاي محصولات به معناي كاهش شديد سود شركت‌ها در گزارش سه ماهه خواهد بود. براساس برخي شنيده‌ها دولت افزايش نرخ سيمان و برخي ديگر از كالا‌ها را به خرداد‌ماه و پس از اجراي طرح هدفمندي موكول كرده است؛ حال آنكه شركت‌ها در سه ماهه بايد بهاي حامل‌هاي انرژي را پرداخت كنند. اين امر ضمن آنكه كاهش عرضه كالا را در پي خواهد داشت، سركوب مالي عجيبي را در بخش اقتصادي رقم مي‌زند.
ديروز معاونت توسعه بازرگاني داخلي وزارت صنعت بخشنامه معاونت اجرايي رياست‌جمهوري مبني بر عدم ‌افزايش قيمت كالاها را به ۸ انجمن صنعتي ابلاغ كرد.
در بازار ديروز در گروه پتروشيمي افت قيمت اخير به تعادل اين گروه منجر شد.در گروه غذايي ديروز مجمع عمومي عادي سالانه شركت صنعتي بهشهر برگزارشد. در اين مجمع تقسيم 1350 ريال سود نقدي مورد تاكيد قرار گرفت و به عدم افزايش نرخ روغن خوراكي در شرايط كنوني اشاره شد. در گروه خودرويي تلاش براي جمع آوري صف فروش ايران خودرو با عرضه مجدد نيمه‌كاره ماند. در گروه نفتي نيز بازار با شايعاتي در مورد احتمال توقف نمادهاي پالايشگاهي براي شفاف‌سازي ارتباط مالي آنها با شركت پخش و پالايش همراه بود. در مجموع بازار ديروز بازاري منفي بود كه در آن ارزش معاملات بورس و فرابورس به 228ميليارد تومان رسيد. 
منبع خبر: دنیای اقتصاد
  ۲۶ فروردین ۱۳۹۳ ساعت ۶:۳۵:۲۱ قبل از ظهر
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد