ديروز بازارهاي داخلي تحت تاثير اخبار مذاكرات هستهاي، هفته خود را با افت و خيز شروع كردند. روز جمعه انتشار خبر عدم توافق بين ايران و غرب و اعلام نتيجه اين دور از مذاكرات، موجب رشد قيمت دلار در معاملات بازار تهران شد به طوريكه قيمت اين ارز مهم به 3 هزار و 310 تومان رسيد. بازار آتي نيز متاثر از اين اخبار و افزايش قيمت دلار ديروز در ساعات ابتدايي معاملات شاهد رشد قيمتي بود و تقريبا در سررسيدهاي مختلف افزايش بيش از 30 هزار توماني را تجربه كرد؛ اما در ادامه بازار به تدريج همگام با ريزش و نوسان دلار، كار خود را با افت دنبال كرد؛ با اين حال بازار در نهايت مثبت بود.
ديروز همچنين آخرين روز معاملاتي سكه سررسيد ارديبهشت بود. كاهش تعداد موقعيتهاي باز اين سررسيد از ساعات آغازين كليد خورد و رفته رفته اين روند كاهشي تشديد شد. اين موضوع نشاندهنده آن است كه بازار آتي هرچه بيشتر از پيش در حال نزديكتر شدن بهخصوصيت ذاتي خود است كه كمتر منتهي به تحويل ميشود. البته كارشناسان معتقدند اين اتفاق در عموم بازارهاي آتي جهان قابل مشاهده است.
همچنين ديروز اختلاف قيمتي سررسيدها از عددهاي پايينتر از نرمال به اعداد منطقيتر افزايش پيدا كرد. لازم به ذكر است روز پنجشنبه در سررسيدهاي آبان و دي در حدود 1000 موقعيت معاملاتي بسته شد كه رقم قابل توجهي است و نشان داد معامله گران در تلاشند تا با موقعيتهاي باز به استقبال مذاكرات نروند و از ريسك آن اجتناب كنند. ديروز مجددا با ورود فعالان به سررسيدهاي آبان و دي؛ شاهد باز شدن تعداد زيادي موقعيت جديد بوديم. همچنين در بازارهاي جهاني شاهد ثبات قيمت اونس بوديم كه اين اوضاع با افزايش قيمت دلار همزمان شد و در نتيجه قيمت سكه روندي افزايشي را در پيش گرفت.
از امروز مجددا بازار آتي كار خود را با چهار سررسيد از سر خواهد گرفت و همچنين طي امروز و فردا فرآيند تحويل اين سررسيد انجام ميشود. به عقيده كارشناسان؛ بازار كه در مدت اخير در انتظار نتيجه مثبت مذاكرات بود؛ سعي كرده از حركات صعودي هيجاني اجتناب كند و از اين پس راحتتر براي گام برداشتن مسير خود را انتخاب خواهد كرد. پيش بيني ميشود با توجه به اخبار مذاكرات و نيز با خروج سرمايهها از بازار سهام و بورس و همچنين ورود سرمايههاي شخصي افراد به بازار سكه و بازار ارز بهمنظور حفظ ارزش دارايي، و نيز با خريدهاي احتياطي صنايع و كسب و كارها بهمنظور تامين نيازهاي آينده به دلار؛ شاهد موج صعودي جديدي در اين بازارها باشيم. آن گونه كه از شواهد امر پيداست گويا بازار آتي خيلي زودتر از بازار نقدي به استقبال اين افزايش قيمتها رفته است. در بازارهاي جهاني اما روز جمعه اونس با روندي نزولي همراه بود. پيش بينيها بر اين است كه قيمت جهاني طلا در روزهاي آينده در محدوده 1280 تا 1315 دلار در نوسان خواهد بود و شاهد تغييرات و نوسان چنداني نخواهد بود. ميانگين قيمت جهاني طلا طي 100 تا 200 روز گذشته بين 1290 تا 1300 دلار در نوسان بوده است. همچنين قيمت طلا در هفتهاي كه گذشت با رشد 6 دلاري معادل 5/0 درصدي روبهرو شده است. كارشناسان بر اين باورند تنها عاملي كه ميتواند موجب افزايش قيمت طلا شود بحران اوكراين است؛ هرچند در شرايط كنوني اين فاكتور توانايي ايجاد نوسان چنداني در قيمت طلا ندارد. از سوي ديگر؛ برخي كارشناسان بازار طلا بر اين باورند كه قيمت اين فلز گرانبها در تابستان امسال با كاهش قابل توجهي روبهرو خواهد شد كه يكي از مهمترين دلايل آن، ميتواند افت تقاضا از سوي سفته بازان و دلالان باشد. علت ديگر آن، افت فصلي تقاضاي فيزيكي طي ماههاي مهتا ژوئن است. علت سوم نيز بهبود وضعيت اقتصادي آمريكا و افزايش ارزش دلار خواهد بود.
همچنين موسسه يوبياس بر اين باور است كه افزايش ارزش دلار و انتظار سرمايهگذاران بينالمللي نسبت به كاهش نرخ بهره بانكي اروپا و ادامه روند خروج طلا از صندوقهاي سرمايهگذاري جهان فشار زيادي را بر قيمت طلا طي ماههاي آينده وارد ميكند.
برای اطلاع از آخرین اخبار بازار طلا و سکه در ایمیل خود، در خبرنامه سایت زر عضو شوید.