- طلای رادیواکتیو 198 Au برابر با 7/2 روز است و از این ایزوتوپ در ردمان پزشکی بهره می گیرند.
- همچنین این ایزوتوپ مصارف صنعتی متعددی به عنوان یک ردیاب دارد و از آن در مطالعات حرکات رسوب کف اقیانوس ها در سواحل و اطراف استفاده می شود.
- طلا همچنین در فرآیندهای صنعتی عامل بسیار خوبی در برقراری و تمرکز انرژی حرارتی است.
- در بعضی از ادارات برای ممانعت از انتقال انرژی شیشه پنجره ها را با پوششی از طلا می پوشانند تا بتواند به مقدار زیادی از حرارت فصل تابستان بکاهد و برعکس نگذارد که حرارت داخل اتاق به خارج در فصل زمستان منتقل گردد و در ضمن، نور بسیار مطلوبی نیز بتواند وارد اتاق بشود.
- برای آب کردن یخ و برف روی شیشه بعضی از هواپیماها، کشتی ها و لکوموتیوها از طلا استفاده می شود.
- بعضی از کمپلکس های طلا مثل فسفیت ها که معمولا دارای ترکیبات آلی گوگردی نیز هستند توانسته اند در درمان بیماری آرتوروز مفاصل مفید واقع شوند.
- کارآیی طلا به عنوان کاتالیزور در واکنش های هیدروژن دهی و هیدروژن زدایی مورد مطلعات بسیار وسیعی قرار گرفته ولی هنوز آنقدرها از این فلز برای این منظور استفاده نشده است.
- البته مخلوط طلا و پالادیم کارآیی بیشتری تا پالادیم تنها به عنوان کاتالیزور در بعضی از فرآیندهای مخصوص هیدروژن دهی و زدایی دارد ولی طلا هنوز هم در مقایسه با فلزات گروه پلاتین در این موارد از اهمیت کمتری برخورداراست.
- از طلای با خلوص +999/99% در ساخت بعضی از استانداردهای شیمیایی و فیزیکی استفاده می شود.
- هیچ فلز یا آلیاژ جایگزین، کلیه ی خواص مطلوب طلا را، دارا نمیباشد.
- تنها عاملی که می تواند مسئله ی جایگزینی را شدت بخشد، قیمت بالای طلا است، به طوری که با افزایش قیمت طلا در دوره ی زمانی 80-1979 چند سازمان استفاده کننده از طلا، تشکیل کمیته هایی را دادند، تا در این رابطه تحقیق کرده و راه هایی رابرای کاهش مصرف طلا در محصولات مختلف خود، تعیین کنند.
- کاربرد پالادیم و پلاتین به عنوان جانشین، نیز ارتباط نزدیکی به قیمت داشته و مصرف کننده بیشتر تمایل به طلا دارد.
- در صنایع الکترونیک چند مادهی جایگزین از قبیل آلیاژ (نیکل-قلع)، پالادیم یا (پالادیم-نقره) می توانند به کارگرفته شوند که اغلب آنها با پوشش نازکی از طلا همراه بوده و این پوشش آنها را از اکسیدشدن حفظ می کند.
- در حال حاضر طلا، جایگاه اصلی خود را در زیورآلات و صنعت حفظ کرده است.