عقبگرد آتی سکه با فرمان اونس

عقبگرد آتی سکه با فرمان اونس
کودتای نافرجام ترکیه، به پایان رسیدن و بسته شدن معاملات در سررسید تیر و تحرکات اونس در بازار جهانی را می‌توان مهم‌ترین‌ بازیگران شاخص معاملات آتی سکه طی هفته گذشته بر مبنای اولویت اثرگذاری دانست.

کودتای نافرجام ترکیه، به پایان رسیدن و بسته شدن معاملات در سررسید تیر و تحرکات اونس در بازار جهانی را می‌توان مهم‌ترین‌ بازیگران شاخص معاملات آتی سکه طی هفته گذشته بر مبنای اولویت اثرگذاری دانست. معاملات آتی در هفته گذشته تحت تاثیر مهم ترین عامل که کودتای چند ساعته نافرجام ترکیه بود به تبع افزایشی شدن اونس، با صعود، هفته معاملاتی را شروع کرد؛ افزایشی که هرچند پایدار نبود، ولی قیمت معاملات در بازار سکه آتی در روز شنبه را به بالاترین نرخ طی هفته قبل رساند به‌طوری‌که بالاترین قیمت سکه آتی در سررسید اردیبهشت طی هفته گذشته در روز شنبه با قیمت یک میلیون و 170 هزار تومان به ثبت رسید.
طی هفته گذشته با پایان دوره معاملاتی سررسید تیر و همزمان با روند نزولی اونس، روند کاهشی بازار سکه آتی با تاثیر پذیری از این دو عامل تشدید شد. در این ارتباط باید گفت در مجموع تا پایان هفته معاملات روندی هر چند تدریجی، ولی به سمت نزول و کاهش را طی کردند؛ اتفاقی که بسیاری از تحلیلگران وقوع آن را پیش‌بینی کرده بودند. دو هفته گذشته کارشناسان با نگاهی به روند تکنیکال حاکم بر بازار طلای جهانی پیش‌بینی کرده بودند که شاهد افت قیمت‌ها در این بازار خواهیم بود.بر این مبنا پس از افزایش اونس در بازار جهانی که چند هفته متوالی را طی کرده بود روندی رو به کاهش برای معاملات آتی آغاز شد. روز پنج‌شنبه هفته گذشته معاملات در سررسید اردیبهشت نسبت به ابتدای هفته 20 هزار تومان کاهش قیمت را تجربه کرد و در این روز قیمت سکه در این سررسید به یک میلیون و 144 هزار تومان رسید. با این حال کل بار کاهشی قیمت در هفته گذشته برای این سررسید 25 هزار تومان از ابتدای هفته تا انتهای آن بوده است.
این در شرایطی است که در سایر سررسیدها نیز نتیجه‌ای تقریبا مشابه تجربه شده و در مجموع تمام سررسیدهای موجود در این بازار با افت قیمت روبه‌رو‌ شدند. » با توجه به روند نسبتا ثابت بهای دلار در بازار تهران، تغییرات در بازار آتی سکه بیشتر تابع افت و خیزها در بازار جهانی طلا بود. بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت اونس در هفته گذشته 15 دلار کاهش یافته و این در حالی است که دلار رقمی زیر 5 تومان افزایش را ثبت کرده و از 3 هزار و 504 تومان به 3 هزار و 507 تومان رسیده است.
اونس که در چندین هفته قبل تحت تاثیر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به مدار افزایش وارد شده بود، در هفته‌ای که گذشت نوسانات افزایشی را کنار گذاشت. از سوی دیگر در چند روز اخیر آمارهای اقتصادی منتشر شده از سوی آمریکا به خصوص نرخ بیکاری در این کشور نتایج مثبتی داشته که همین موضوع، انتظارات را نسبت به افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو تقویت کرده و شاخص دلار را نیز قوت بخشیده است که در مجموع پیش‌بینی بازار به این سمت می‌رود که در هفته جاری، این فلز باز هم در مسیر کاهش و عقبگرد باشد و حتی بر اساس گفت‌وگوی «دنیای اقتصاد» با فعالان بازار امکان وارد شدن اونس به کانال 1200 دلاری نیز پیش‌بینی می‌شود. در این راستا پایین ترین نرخ اونس در هفته گذشته در روز پنج شنبه با قیمت 1312 دلاری به ثبت رسید، از سوی دیگر با توجه به اینکه در هفته جاری «نشست فدرال رزرو» در روز چهارشنبه نیز برگزار می‌شود، گمان می‌رود که تصمیماتی درخصوص «نرخ بهره» گرفته شود و آمار قابل توجهی از اقتصاد آمریکا منتشر شود. به این ترتیب پیش‌بینی بازار در ارتباط با کاهش مجدد اونس آن هم در انتهای هفته جاری وجود دارد.
طی آخرین روزهای ماه گذشته شاهد خروج سررسید تیر از گردونه معاملات بودیم که در این راستا، اولین سررسید از تیرماه به شهریور ماه جایگزین شد. با توجه به اینکه اولین سررسید موجود در معاملات بازار آتی رابطه مشخصی با معاملات سکه نقدی دارد و با توجه به زمان و انتظارات بازار، تفاوت اولین سررسید موجود (شهریور) در معاملات سکه آتی با بازار نقدی در حدود 10 هزار تومان است. این در حالی است که سررسید تیر ماه در آخرین روز معاملاتی خود در قیمت یک میلیون و 100 هزار تومان بسته شد که این موضوع در مقایسه با قیمت یک میلیون و 95 هزار تومانی سکه نقدی در همان روز از سود 5 هزار تومانی سکه آتی سررسید تیر حکایت دارد. در این بین، اما موضوع دیگری که در بازار قابل توجه است آن است که در بازار طلای آب‌شده شاهد حباب منفی هستیم و این موضوع به آن معناست که طلای آب شده در بازار ایران، پایین‌تر از قیمت جهانی در حال معامله است.
براساس تحلیل «دنیای اقتصاد» در روزهای پیش‌رو قیمت دلار روند کنترل شده‌ای را طی خواهد کرد و نوسانات قابل توجهی نخواهد داشت، چنانچه در هفته گذشته نیز در بازه 3500 تومان در حال بازی بوده است. عامل دیگر که اونس است در هفته جاری روندی کاهشی را طی خواهد کرد؛ البته در ارتباط با بازار اونس، پیش بینی‌ها در هفته‌های پیش رو بر مبنای کاهش استوار است و این کاهش در جایی اثرگذاری خود را از دست خواهد داد که اتفاقات پیش بینی نشده‌ای در سطح جهانی ‌رخ دهد و بازار را با جنبش‌ها و آثار هیجانی کوتاه مدت روبه‌رو‌ کرده و بازاری مثبت را برای فلز زرد رنگ رقم بزند، در غیر این صورت روند عادی فلز گرانبها در هفته‌های پیش‌رو همچنان کاهشی خواهد بود.
 

منبع خبر: دنیای اقتصاد
  ۳ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱:۲۶:۵۲ بعد از ظهر
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد