اهم اتفاقاتي که در هفته اخير در بازارهاي جهاني افتاده است و بازار طلا را نيز تحت تاثير خود قرار دادهاست، به شرح ذيل است:
به گزارش خبرگزاري Reuters، در روز جمعه بهاي فيوچر طلاي تحويل ماه دسامبر با 60/14 دلار افزايش با رشدي 1/1 درصدي طي يک روز به 70/1397 دلار به ازاي هر اونس در بورس کالاي نيويورک معامله شد. لازم به توضيح است که اين بيشترين صعود قيمتي طلا طي يک روز در 20 ماه گذشته محسوب ميشود.
در اوايل هفته گذشته، ورود سفتهبازان به بازار طلا براي نوسانگيري مقطعي ازاين کالاي سرمايهاي با شروع فستيوالهاي مذهبي در کشور هندوستان که بزرگترين مصرفکننده طلا تا سال 2009 ميلادي در جهان بوده است، موجب شد تا قيمت طلا همچنان صعودي باقي بماند. همچنين به گزارش سايت Bloomberg در هفته گذشته، دپارتمان خزانه داري آمريکا اعلام کرد که در نظر دارد تا در هفته آتي 72 بيليون دلار از بدهيهاي بلند مدت خود را به فروش برساند تا ازاين طريق دولت بخشي از کسري بودجه و بدهيهاي خود را کاهش دهد. طبق اين گزارش، 32 بيليون دلار اوراق قرضه در روز 8 نوامبر، 24 بيليون دلار اوراق قرضه در روز 9 نوامبر و16 بيليون دلار اوراق قرضه در روز 10 نوامبر، به فروش خواهد رسيد.
اين بازخريد بدهيهاي دولت فدرال رزرو آمريکا در حالي است که ميزان رشد اقتصادي اين کشور در سه ماه سوم سال 2010 برابر 2 درصد بوده است که اين رقم رشد از نظر کارشناسان اقتصادي، براي کاهش نرخ رشد اقتصادي در آمريکا کافي نيست. با انتشاراين گزارش ارزش نرخ برابري دلار در مقابل يورو در هفته گذشته کاهش يافت. پيروزي حزب جمهوريخواه آمريکا در انتخابات نمايندگان اين کشور و احتمال عدم همکاريهاي لازم با اوباما نيز موجب افت بيشتر ارزش دلار آمريکا در بازارهاي جهاني گشت و در همين راستا بهاي فلزات گرانبها مانند طلا نيز با افزايش همراه شد.
علاوه براين در هفته گذشته به نقل از سايت marketwatch، اداره کار آمريکا گزارشي مثبت از دادههاي اشتغال اين کشور در ماه اکتبر گذشته را منتشر کرد.
براساساين گزارش، ميزان اشتغالايجاد شده در ماه اکتبر به 151000 نفر رسيد واين در حالي است که اين رقم بيش از دو برابر پيشبيني کارشناسان اقتصادي براي اين ماه (70000 نفر) بود. نرخ بيکاري هم که براساس برآوردهاي کارشناسان 7/9 درصد پيشبيني شده بود، بدون تغيير در همان سطح 6/9 درصد باقي ماند.
سخنراني اوباما نيز مبني براينکه اين گزارش کار جديد نشانهاي از بهبود اوضاع اقتصادي آمريکا ميباشد، اندکي اميدواري را به بازارهاي مالي اين کشور بازگرداند و در نتيجه طلا در روز جمعه هفته قبل حالتي متعادل در بازارهاي جهاني يافت.
تحليل تکنيکال
با توجه به شواهد موجود در تحليل تکنيکال، به نظر ميرسد که طلا در پايان خط روند بلند مدت صعودي خود قرار دارد. در هفته گذشته نيز همانطور که پيشبيني شده بود، طلا روندي صعودي داشت. براي هفته معاملاتي آينده نيزاين پيشبيني وجود دارد که با احتمال زيادي، طلا در اين هفته روندي نزولي داشته باشد که دراين صورت اگر طلا بخواهد نزول پيدا کند، قيمت آن با عبور از نزديکترين سطح حمايتي خود که 1360 دلار است، احتمالا تا سطح حمایتی مهم 1330، نيز کاهش پيدا خواهد کرد. در غيراينصورت اگر طلا بخواهد روندي صعودي داشته باشد، در صورت عبور کردن از سطح مقاومتي 1400 دلار است، احتمال اينکه قيمت آن تا مقاومت 1450 دلار نيز افزايش پيدا کند نيز وجود دارد.
در همين حال با توجه به اتفاقات اخير و چنانچه اتفاق غيرمنتظرهاي رخ ندهد، پيشبيني ميشود که طلا در اين هفته روندي نزولي داشته باشد، هرچند که ممکن است در اين بين با نوساناتي نيز همراه شود و شواهد موجود در تکنيکال نيز از اين پيشبيني حمايت ميکند.
نوسان نرخ نقره
در هفتهاي که گذشت روند کلي قيمت نقره در بازارهاي جهاني با نوساناتي همراه بود، ولي در کل داراي روندي صعودي بود. به طوري که قيمت آن از ميانگين 24.9100 دلار در تاريخ 1 نوامبر، به ميانگين قيمت 26.1400 دلار در تاريخ 5 نوامبر 2010 رسيد.به گزارش خبرگزاري Reuters، در روز جمعه بهاي فيوچر نقره تحويل ماه با رشدي 9/8 درصدي طي هفته قبل به 7480/26 دلار به ازاي هر اونس در بازار بورس کالاي نيويورک معامله شد. در هفته گذشته از ديد کارشناسان اقتصادي، تداوم سياستهاي پولي و مالي انبساطي در آمريکا و انتشار دلار بيشتر هرچند به کند شدن نرخ رشد بيکاري کمک خواهد كرد ولي انتظار افزايش نرخ تورم در اقتصاد آمريکا را نيز در پي خواهد داشت. در همين حال خاصيت تورم زدايي نقره و بهاي کم نقره نسبت به طلا از عوامل مهم افزايش قيمت اين فلز گرانقيمت در هفته قبل در بازارهاي جهاني بوده است.
تحليل تکنيکالبا توجه به گواههاي ملاحظه شده در تحليل تکنيکال، به نظر ميرسد که نقره در پايان روند بلندمدت صعودي خود باشد. نقره در هفته قبل روندي صعودي داشت و براي هفته آينده اين پيشبيني وجود دارد که با احتمال زيادي نقره روندي نزولي داشته باشد. در اينصورت، چنانچه نقره بخواهد روندي نزولي داشته باشد با شکاندن نزديکترين سطح حمايتي مهم خود يعني 25.0000 دلار، احتمالا تا سطح قيمتي مهم 24.1000 دلار نيز افت خواهد داشت و در غير اينصورت، اگر نقره بخواهد روندي صعودي داشته باشد، نزديکترين خط مقاومتي آن 27.000 دلار است که در صورت عبور از آن احتمالا تا خط قيمتي مقاومتي 28.0000 دلار نيز رشد قيمت خواهد داشت.
در همين حال باتوجه به اتفاقات اخير و چنانچه اتفاق غيرمنتظرهاي رخ ندهد، به نظر ميرسد که نقره در اين هفته با روندي نزولي همراه باشد، هرچند که ممکن است در اين بين با نوساناتي نيز همراه شود. اين در حالي است که گواههاي موجود در تحليل تکنيکال نيز از اين مساله حمايت ميکند.
منبع: كارگزاري سيولكس كالا