علیرضا برادران در نشست خبری که به مناسبت شانزدهمین سالروز عرضه اولیه سهام شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشور در بورس تهران در محل تالار حافظ برگزار شد، گفت: در حال حاضر گشایشهای خوبی در کشور رخ داده و ظرفیتهای جدیدی در پسابرجام به وجود آمده است. در مجموعه ما شرکتهایی مانند شرکت ملی نفتکش و پتروشیمی جم شاهد شرایط خوبی هستیم، ولی گشایشهای اصلی زمانی است که بانکهای بزرگ به صحنه بیایند و تراکنشهای مالی اتفاق بیفتد.
وی افزود: دولت و کشور متعهد هستند که بازنشستگان را تامین کنند و جای نگرانی در این مورد وجود ندارد. ما باید بسترها را در این زمینه آماده کنیم. این مورد یکی از دغدغههای ماست، ولی جای نگرانی ندارد. در مورد پرتفویمان نیز باید بگویم اکثر مجموعه ما سودآور هستند و به گزارش IMF این آمار به ۹.۲ رسیده است.
برادران ادامه داد: ما دو دسته شرکت را اداره میکنیم یک دسته شرکتهای مالکیتی و یک دسته شرکتهای وکالتی هستند. شرکت ملی نفتکش هم حسابهایش با ما تلفیق نمیشود، ولی اداره و همکاری آنها با ماست. این شرکت ۱.۳ میلیارد دلار در سال گذشته درآمد داشته و در نتیجه یکی از ارزشهای کشور محسوب میشود. تراکنشهای این شرکت هم همه ارزی هستند.
مدیرعامل هلدینگ انرژی صندوق بازنشستگی کشور افزود: در حال حاضر پس از تفاهم برجام کشتیهای شرکت نفتکش بیمه بینالمللی شدهاند و زنجیره این شرکت در حال کامل شدن است. در سال گذشته که مسوولیت لولهسازی اهواز را پذیرفتیم این مجموعه بحرانهای کارگری داشت، ولی در حال حاضر بهترین لولهسازی کشور است و هیچ مشکلی از این بابتها نداریم. بر روی ساختار مالی این شرکت کار میکنیم تا مشکلات آن مرتفع شود.
وی با بیان اینکه جمعیت کشور به سمت سالمندی حرکت میکند، گفت: این خبر خوبی است، چرا که زندگی در کشور با استانداردهای بینالملل تطبیق مییابد. زیرساختها باید در این زمینه آماده شود. نرخ پشتیبانی صندوق بازنشستگی بانکی باید شش به یک، هفت به یک یا پنج به یک باشد، ولی در حال حاضر حدود یک به یک است، اما در این مورد نگرانی وجود ندارد، چرا که در حال تجهیز خودمان از طریق افزایش بهرهوری هستیم.
برادران با اشاره به اینکه وضعیت صندوقها جای نگرانی ندارد، اظهار کرد: در بسیاری از صندوقهای بازنشستگی بینالمللی سرمایهگذاری در اوراق مالی بدون محدودیت است، مثلا در اسکاندیناوی هیچ حدی برای ورود به بازار سرمایه ندارند، اینکه چه توازنی میان صندوقها، داراییهای مالی و اوراق بهادار صورت گیرد بستگی به عمق بازار دارد.
مدیر عامل سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشور، ادامه داد: بازار سرمایه، صندوقهای بازنشستگی و نظام سرمایهگذاری کشور لازم و ملزوم هم بوده و با هم در تعامل هستند. هرچه بازار رشد بیشتری کند علاقهمندی ما از تامین مالی اوراق بیشتر میشود. امیدواریم این نوع ابزارهای مالی گسترش بیشتری پیدا کند.
وی افزود: از همه محققین، دانشمندان، مدیران و اصحاب رسانه میخواهم صندوق بازنشستگی را رصد کنند. مجموعه سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی در بهمنماه سال گذشته تحت عنوان هلدینگ انرژی، ابلاغیه به مدیریت صندوق دریافت کرد و مسوولیت جدیدی یافت و آن سرمایهگذاری و بهینهسازی سرمایهها در حوزه انرژی است. در این رابطه فعالیتهای مطلوبی انجام شده و از سال گذشته در مجمع شرکتهایمان اهدافمان را ترسیم کردیم و برای اخذ مجوزهای لازم با شرکت بورس مکاتباتی را انجام دادیم و اساسنامه ما در این زمینه تصویب شده و لوگویمان هم در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسیده و در صورت اخذ مجوز به نام شرکت سرمایهگذاری نفت، گاز و پتروشیمی تغییر نام خواهد داد.
برادران ادامه داد: جلوگیری از خامفروشی دیگر اقدامات ما بود. اولین اقداممان خرید سهام مدیریتی پلیپروپیلن جم بود. امیدواریم با حمایت شرکت و سازمان بورس برخی از فعالیتها را بینالمللی کنیم. با توافقنامههایی که بین بورس و کشورهای مختلف برقرار شده امیدواریم بتوانیم حوزههای انرژی را از مرز کشور خارج کنیم.
ارزش بازار «وصندوق» در حدود ۴۸ هزار میلیارد است و در بین ۳۲۱ شرکت حاضر در بورس و صندوق رتبه بیستو دوم را دارد و جزو ۵۰ شرکت فعال بورس تهران قرار گرفته است. همچنین در بین ۳۷ صنعت بورس تهران رتبه پنجم را به خود اختصاص داد.