علت اصلی توقف طولانی برخی از نمادها

علت اصلی توقف طولانی برخی از نمادها
طی دوره مذکور نماد معاملاتی ۶۶ شرکت بورسی ممنوع المعامله شده که در میان آنها اسامی شرکت هایی به چشم می خورد که از ماه های گذشته تاکنون متوقف مانده اند و مورد بازگشایی قرار نگرفته اند. از جمله آنها می توان به برخی از بانک ها همچون تجارت، سینا، ملت، صادرات و نیز آلومینیوم ایران، کنتورسازی ایران، ایران ارقام، تولید مواد اولیه الیاف مصنوعی و ... اشاره کرد.

فهرست نمادهای متوقف شرکت های فعال در بورس در حالی طی دوره منتهی به چهارشنبه هفته گذشته منتشر شده که بررسی آن حاکی از توقف طولانی مدت نماد معاملاتی برخی از شرکت ها علیرغم ارائه گزارش های درخواستی از آنها به سازمان بورس است. اتفاقی که سبب بلوکه شدن سرمایه سهامداران و تحمیل ضرر و زیان بر آنها شده است.
  طی دوره مذکور نماد معاملاتی 66 شرکت بورسی ممنوع المعامله شده که در میان آنها اسامی شرکت هایی به چشم می خورد که از ماه های گذشته تاکنون متوقف مانده اند و مورد بازگشایی قرار نگرفته اند. از جمله آنها می توان به برخی از بانک ها همچون تجارت، سینا، ملت، صادرات و نیز آلومینیوم ایران، کنتورسازی ایران، ایران ارقام، تولید مواد اولیه الیاف مصنوعی و ... اشاره کرد.
مجموعه هایی که بنا به دلایل مختلف همچون اعلام تعدیل پیش بینی درآمد هر سهم، برگزاری مجمع عمومی عادی و یا ارائه نامه شفاف سازی متوقف شده اند و در برخی از موارد با وجود آنکه نامه ها و گزارشات مربوطه را به سازمان ارائه و در سامانه کدال منتشر نموده اند، اما هنوز به تابلوی معاملات بورس بازنگشته اند.
بر این اساس، سوالی که ذهن اغلب اهالی بازار سرمایه را درگیر کرده و به دفعات زیادی نیز در خصوص آن صحبت شده، این است که براستی علت توقف چند ماهه برخی از نمادها چیست؟ چرا متولیان بازار سرمایه اقدامی اسامی برای رفع این مشکل نمی کنند تا سهامداران از آسیب های ناشی از بلوکه شدن سرمایه خود در سهام یک شرکت در امان بمانند؟ چرا ناظر بازار سرمایه اقدام به بازگشایی نمادها نمی کند تا سهامداران و سرمایه گذاران بر اساس بررسی ها و تحلیل های خود اقدام به خرید یا فروش سهام کنند؟
نماد معاملاتی برخی از شرکت ها در حالی به دلیل شفاف سازی اطلاعات در خصوص علت رشد ارزش سهام و بررسی های بیشتر در خصوص وضعیت سودآوری شرکت ها از سوی ناظر بازار متوقف شده که در شرایط فعلی شاهد رشد بی وقفه قیمت سهام برخی از شرکت ها و چند برابر شدن ارزش سهام آنها بدون ارائه حتی یک نامه شفاف سازی روی سامانه کدال هستیم. این موضوع بیش از هر چیز دیگری موجب سردردگمی و آشفتگی سهامداران شده است. اینکه چرا سهام یک شرکت به تشخیص ناظر بازار بورس می بایست مدت ها متوقف باقی بماند و از روند کلی بازار سرمایه بی نصیب بماند، اما در مقابل سهام شرکتی دیگر جولانگاه سفته بازان باشد و هر روز در حداکثر درصدهای مثبت قیمتی معامله می شود. به طور قطع متولیان بازار سرمایه می بایست به سوالات زیادی که در این ارتباط در ذهن سهامداران شکل گرفته پاسخ دهند تا اهالی بازار سرمایه در محیطی شفاف و امن اقدام به سرمایه گذاری کنند و این وظیفه و تعهد مدیران ارشد سازمان است تا با نمایش عملکرد مناسب از خود در خصوص حمایت و احقاق حقوق سهامداران اعتماد را به بازار سرمایه باز گردانند.

منبع خبر: 
  ۹ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۹:۴ قبل از ظهر
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد