مدیرعامل بورس انرژی گفت: هر قدر این بازار تقویت شود بازارهایی که می تواند سرمایه مردم را به مخاطره بیندازد تضعیف خواهد شد.
سید علی حسینی به پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، درباره قوانین حمایتی و تشویقی از بازار سرمایه گفت: تصمیم گیران کلان کشور این موضوع را به خوبی درک کرده اند پس قطعاً علاقه مند هستند بازار سرمایه تقویت شود.
وی در ادامه افزود: در حوزه قوانین و مقرات می شود این رویکرد را به خوبی مشاهده کرد به عنوان مثال در قانونی که تحت عنوان قانون لایحه رفع موانع تولید رقابت پذیر در مجلس تصویب شد، جهت گیری در حمایت از بازار سرمایه در این قانون به خوبی دیده می شود.
حسینی با بیان اینکه بعضی از مواد قانونی لایحه رفع موانع تولید رقابت پذیر به طور مستقیم درباره بازار سرمایه است، گفت: در این قانون، حمایت از بازار سرمایه مورد توجه قرار گرفته البته این نگرش در سالهای گذشته نیز وجود داشته و مجموع قوانینی که تاکنون به تصویب رسیده در جهت حمایت از شرکتها و سرمایه گذاران بوده است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه وضع قوانین یک اصل ثابت وجود دارد و آن پویایی در تدوین قوانین و مقرارت است، اظهار داشت: قوانین باید پویا باشند هیچ وقت با ثبات در قوانین نمی توان ادعا کرد که کارایی لازم وجود دارد مخصوصا در بازار سرمایه؛ چون این بازار یک محیط پویا و نوگرا است پس باید قوانین آن هم به تناسب، همین پویایی را داشته باشند.
مدیرعامل بورس انرژی گفت: اگر قانونی مخل سرمایه گذاری است باید حذف شود و در بخش هایی که خلاء قانونی وجود دارد باید قانون مورد نیاز تصویب شود و به عبارتی باید بهینه سازی در وضع قوانین بازار سرمایه یک بحث مستمر دائمی باشد.
حسینی درباره استاندارهای لازم برای دستیابی به بین المللی شدن بازار سرمایه ایران، گفت: فاصله چندانی از استانداراهای بین المللی نداریم چون خیلی از این خدمات حرفه ای که در بازار سرمایه باید به سرمایه گذاران ارائه شود مثل خدمات حسابرسی یک سابقه دیرینه دارد.
وی افزود: موسسات بسیار خوب حسابرسی در ایران فعالیت می کنند و شرکای آنها افراد باسابقه و تحصیلکرده ای هستند و پیش از محدودیت های بین المللی با حسابرسهای معتبر جهانی همکاری های تنگاتنگی داشتند و به عنوان نماینده آنها در ایران و حتی منطقه شناخته می شدند.
حسینی تأکید کرد: وقتی این جریان قبلاً وجود داشته یعنی موسسات حسابرسی ما از توانایی ها و استاندارهای لازم برخوردارند و کمرنگ شدن این رابطه به محدویت های بین المللی در دوران تحریم ها برمی گردد و ارتباطی با میزان توانایی موسسات حسابرسی ما ندارد.
مدیر عامل بورس انرژی گفت : در حوزه گزارشگری مالی استانداردهای مالی و ملی بازار سرمایه ایران بالای 90 درصد با استانداردهای گزارشگری مالی بین المللی تطبیق دارد.
وی توضیح داد: پایه و اساس گزارشگری مالی ما برگرفته از استانداردهای جهانی و کشورهای صاحب نام در عرصه بازارهای مالی است پس در تولید اطلاعات مالی و حسابرسی اطلاعات مالی فاصله چندانی با استانداردهای بین المللی وجود ندارد و اگر فاصله ای هم وجود داشته باشد به سرعت می توان آنرا پر کرد.