ارزش معاملات بورس کالا تا 60 هزار میلیارد تومان افزایش می یابد

ارزش معاملات بورس کالا تا 60 هزار میلیارد تومان افزایش می یابد
مدیر عامل بورس کالا از توسعه ابزار معاملات خبر داد و گفت : ارزش معاملات بورس کالا تا 60 هزار میلیارد تومان افزایش می یابد.

حامد سلطانی نژاد گفت :بورس کالا یکی از ارکان اصلی بازار سرمایه ایران است که از ابتدای فعالیت تا روز گذشته سهم قابل اعتنایی را در بین همه بورس‌ها داشته است. تازه‌ترین آمارها هم نشان می‌دهد 35 درصد ارزش کل بازار سرمایه ایران به بورس کالا تعلق دارد.
سلطانی‌نژاد از توسعه بازارها و ابزارهای معاملاتی دفاع و اعلام کرد: توسعه بازارهای کالایی از طریق انبارها شکل می‌گیرد.

وی افزود: هدف تامین مالی سال جاری در بورس کالا، یک‌هزار میلیارد تومان بدون در نظر گرفتن تامین مالی از سوی دولت بود که تا پایان سال پوشش داده خواهد شد.

افزون بر این تا روز گذشته بیش از سه هزار میلیارد تومان تامین مالی دولت در بورس کالا انجام شده است که 2650 میلیارد تومان از سوی دولت برای گندم صورت گرفت.

سلطانی نژاد گفت: تامین مالی شرکت‌ها با استفاده از سلف موازی کمک قابل توجهی را برای آنها در پی داشته است و در بین شرکت‌های پتروشیمی سه شرکت و حتی ذوب‌آهن برنامه‌های تامین مالی را در دستور کار خود قرار داده‌اند ؛ افق تامین مالی شرکت‌ها در بستر بورس کالا روشن و توسعه محور است.
سلطانی نژاد گفت : ارزش معاملات بورس کالا تا روز گذشته بالغ بر 50 هزار میلیارد تومان بوده که 35 درصد ارزش کل بازار سرمایه را شامل می‌شود و پیش‌بینی می‌کنیم که تا پایان سال از 60 هزار میلیارد تومان هم عبور کند.
معاملات در بسیاری از بازارها و بخش‌های معاملاتی متوازن و مثبت است. بخش عمده از این رشد به‌خاطر بازار مشتقه سکه است که نشان می‌دهد اگر بازار مشتقه تقویت شود، بر کلیت معاملات تاثیرات قابل اعتنایی را بر جای خواهد گذاشت همچنین با تسهیل روند معاملات در یک بازار شفاف مشکلات موجود هم کمتر خواهد شد.
وی افزود : اگر بازار مشتقه ارز راه‌اندازی شود باعث می‌شود تا علاوه بر تسهیل‌سازی معاملات این بازار، معاملات هم ارتقا یابد و بخشی از مشکلات فعلی حل شود.
سلطانی نژاد گفت: همه شرایط راه‌اندازی بازار مشتقه ارز آماده است اما در حال حاضر بانک مرکزی درصدد تامین پیش‌نیازهای مقدماتی است تا بتواند بعد از کنترل ارز و تک‌نرخی شدن آن، راه‌اندازی بازار مشتقه ارز را به مرحله اجرایی برساند.
وی درباره ابزارهای مالی جدید در بورس کالا گفت : در چند وقت اخیر معاملات آپشن سکهراه‌اندازی شد ، برای ذرت هم تا آخر سال ابزار معاملاتی قرارداد آتی را اجرایی می‌کنیم و راه‌اندازی قرارداد آتی برای سایر محصولات هم در حال بررسی است تا با راه‌اندازی آن معاملات در مسیر تازه‌تری برای عرضه و تولیدکنندگان حرکت کند.
سلطانی نژاد اظهار داشت : افزون بر این اولین محموله ذرت وارداتی هم در قالب گواهی سپرده انجام شد که برای فعالان و معامله‌گران این بخش تحول خوبی را به وجود آورده است. به هر حال بورس کالا سعی می‌کند تا با استفاده از حداکثر پتانسیل از ابزارهای معاملاتی برای همه محصولات و بازارها استفاده کند تا در نهایت معاملات با حداکثر شفافیت انجام شود.
وی در باره پذیرش انبارهای کالایی هم گفت : پذیرش انبارهای کالایی به صورت ویژه در بورس کالا اجرایی می‌شود و در آینده نیز با حساسیت‌های بیشتری انبارهای کالایی پذیرش خواهد شد. در حال حاضر تعداد انبارهای کالایی که تا روز گذشته در بورس کالا پذیرش شده، 80 انبار در سراسر ایران است و این روند برمبنای برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌های راهبردی ادامه دار خواهد بود.
مدیرعامل بورس کالا گفت : توسعه بازارهای کالایی از طریق انبارها شکل می‌گیرد و به همین دلیل بورس کالا با نگاه ویژه‌ای برای اجرای این سیاست گام برخواهد داشت و می خواهیم انبارهای خارج از ایران را هم فعال‌تر کنیم. با استفاده از انبارهای منطقه آزاد اروند ارتباط خود را با کشور عراق جدی‌تر دنبال کرده‌ایم و هدف‌های صادراتی را با استفاده از این انبارها به مقصد عراق اجرایی می‌کنیم.
وی در باره ارتباط بورس کالای ایران با بورس‌های کشورهای آسیای‌میانه هم اعلام کرد:
اخیرا بورس کالای ایران با بورس ارمنستان به توافق رسیده است و از آنجایی که نخست‌وزیر سابق این کشور، رییس تشکل اورآسیاست، می‌توانیم از ظرفیت‌های ارمنستان به نفع خودمان به خوبی استفاده کنیم. هرچند به دلیل ساختارهای اقتصاد کمونیستی در این بخش از منطقه جغرافیایی فعالیت با این‌گونه کشورها کمی پیچیده است و به همین خاطر باید ملاحظات خاصی را رعایت کنیم.
سلطانی نژاد گفت : البته باید برای تقویت حضور و تعاملات با بورس‌های این منطقه با روسیه نیز تعامل‌های قوی‌تری داشته باشیم تا راه‌های تازه‌تری برای ورود ایران به منطقه باز شود. البته باید اذعان داشت که بعضی از کشورهای این منطقه از استقلال و قدرت خوبی برخوردار هستند که می‌توانیم از این فرصت‌های مناسب نیز به خوبی بهره ببریم و تنها به تقویت ارتباط با روسیه متکی نباشیم.
وی در باره عرضه شکر به صورت سلف در بورس کالا هم اعلام کرد : همیشه در شش ماه ابتدایی سال مشکل شکر در بازار وجود دارد به همین خاطر بورس کالا این پیشنهاد را داده است که از ماه‌های دی و بهمن، شکر را به صورت سلف عرضه کند.
سلطانی نژاد اعلام کرد : در این شرایط همه می‌توانند وارد این بازار شوند و بعد از آن ما می‌توانیم یک ارزیابی دقیق داشته باشیم که چقدر شکر در کشور وجود دارد و چقدر باید وارد شود. در سویی دیگر این اتفاق باعث خواهد شد تا برنامه‌ریزی‌های تولید و عرضه هم استاندارد شود.
به همین خاطر با استفاده از سلف می‌توانیم همه اتفاق‌های مذکور را شکل دهیم. البته نیاز است تا پیش‌نیازهای قانونی هم اصلاح شود تا تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان بدون
مشکل خاصی وارد این بازار شوند.
وی افزود: این یک واقعیت است که در دنیا، استفاده از ابزارهای مشتقه روزبه‌روز جایگاه بهتری پیدا کرده‌اند و در ایران نیز ما باید به این سمت حرکت کنیم. با سیاست‌های دستوری نمی‌توان بازار را کنترل و هدایت کرد و این گونه سیاست‌ها مقطعی جواب خواهد داد.

منبع خبر: خبر گزاری صدا و سیما
  ۲۷ دی ۱۳۹۵ ساعت ۷:۲:۴۷ قبل از ظهر
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد