مبادلات طلا در بازارهاي جهاني طي هفته گذشته در همان روزهاي ابتدايي با صعود اندكي به تاثير از گزارش دادههاي اقتصادي ايالاتمتحده و كاهش شاخص دلار همراه شد. اين در حالي بود كه در ادامه و در روزهاي پاياني روند دادوستدها تحت تاثير تازهترين گزارش بانك مركزي ايالاتمتحده قرار گرفت. به گزارش سايت طلا به نقل از خبرگزاري رويترز، سرمايهداران به دنبال مشخص شدن شاخص ميزان درآمد كارگران و كارمندان در روز جمعه (ديروز) هستند كه ميتواند تاثير محسوسي روي تصميمگيريهاي بانك مركزي آمريكا به دنبال داشته باشد. در اين شرايط سرمايهداران نسبت به موضوع ارائه محركهاي اقتصادي از سوي بانك مركزي آمريكا اطلاعات كافي ندارند، به همين دليل بر اين باورند در معاملات روز جمعه شركت نكنند. بر اساس تازهترين گزارش منتشر شده از ميزان اشتغالزايي در آمريكا ميتوان اين نتيجه را گرفت كه فرصتهاي ايجاد شده در ماه آوريل توانايي پاسخگويي به نياز جامعه را نداشته. از اين رو نتوانسته تا بر ميزان اعتماد سرمايهداران اضافه كند. اگر اين موضوع ادامه داشته باشد، بر بهاي دلار در بازارهاي جهاني به طور مستقيم تاثير منفي
خواهد داشت و از سويي ديگر بهاي اونس جهاني طلا با افزايش رو به رو خواهد شد.
برخي از تحليلگران بر اين باورند سرمايهگذاران جلوتر از انتشار دادههاي اشتغال اظهار ترديد كردهاند. اين در شرايطي است كه هر گونه تغيير يا اظهار نظر درباره بازارها ميتواند در تغيير روند بهاي يورو در برابر دلار تاثيرگذار باشد؛ اما دادههاي اقتصادي ايالاتمتحده در حالي منتشر ميشود كه با جلسه اخير رييس بانك مركزي اتحاديه اروپا مبني بر تعيين نرخ بهره، پيشبيني نرخ تورم و رشد جديد اقتصادي تنشهاي تازهاي در بازارهاي مالي متصور ميشود. نگه داشتن نرخ بهره در سطح اندك و سقوط شاخص اعتماد اقتصادي توسط كميسيون اروپا در تازهترين گزارش، از فاكتورهاي تاثيرگذار روي روند مبادلات بازارهاي سهام و بهاي يورو در برابر دلار بوده است. البته رييس بانك مركزي اتحاديه اروپا طي نشستي نسبت به دورنماي نگرانكننده بازارهاي اروپايي هشدار داده و اظهار كرده ريسك نزولي بلوك يورو به ميزان چشم انداز رشد بانك مركزي اتحاديه اروپا بستگي دارد. اين در شرايطي است كه گزارشهاي اقتصادي حاكي از آن است كه اكثر كشورهاي منطقه يورو پيشرفت خوبي در شرايط تثبيت مالي داشته اند؛ اسپانيا تاكيد كرده براي تقويت سيستم بانكي و كاهش كسري بودجه تمامي تلاش خود را انجام ميدهد و ايتاليا نيز نسبت به تشويق براي ادامه حمايتهاي فعلي تاكيد دارند. اين در حالي است كه سرمايهگذاران در انتظار نتايج انتخابات فرانسه و يونان هستند و بر اين باورند هر گونه تغييردر پارامترهاي ذكر شده ميتواند دادوستد طلا را با سقوط محسوس يا افزايش قابلتوجهي مواجه كند.
سكه داخلي با سكوت همراه بود
قيمت سكه در بازارهاي داخلي هفته گذشته نوسان اندكي را پشت سر گذاشت. تزريق دلار به بازار از طريق عاملهاي مختلف و از سويي كاهش نگرانيها پيرامون تامين نياز متقاضيان ارز از مهمترين فاكتورهاي تاثير گذار روي روند دادوستدها بود. سكههاي پيش فروش شده و استقبال از گواهي سپرده با سود سالانه 24 درصد در هفته گذشته توانست تا حدودي از التهاب بازارها بكاهد. اين در حالي بود كه همه بر اين باورند در صورتي كه استقبال از اين گواهي سپردهها به جاي تحويل سكهها در هفته پيش رو ادامه پيدا كند احتمال كاهش آرام ادامه دار قيمتها وجود دارد. حتي بانك كارگشايي به گونه اي حراج خود در روز چهارشنبه هفته گذشته را آغاز كرد كه در بازار تهران آرامش نسبي به چشم خورد. برخي از تحليلگران معتقدند روند كاهشي قيمتها تا قبل از دور دوم مذاكرات در بغداد در روز سوم خرداد ادامه خواهد يافت حتي توافقات نهايي در اين نشست و از سويي ادامه فضاي مثبت دو طرف مذاكراهكننده ميتواند در آرامش بازارها به عنوان يكي از پارامترهاي تاثيرگذار نقش داشته باشد. البته برخي ديگر معتقدند شرايط فعلي زمان مناسبي براي موقعيتهاي خريد است. اين در حالي است كه احتمال افزايش قيمتها در سه ماهه دوم سال جاري براساس گمانهزنيها و شايعات وجود دارد؛ زيرا اعتقاد برخي بر اين است در صورت توقف گواهي سپرده و اتمام سكههاي پيش فروش و از سويي وجود برخي پارامترهاي تاثيرگذار اقتصادي همچون نرخ تورم، ميزان نقدينگي و موضوع ماليات بر ارزش افزوده ميتوان به تحرك مثبت قيمتها اميدوار بود.
سكه ارديبهشت و خرداد افت كردند تير و مرداد رشد
بازار آتي سكه بورس كالاي ايران نيز به تبع از روند دادوستدها در بازار نقدي و از سويي آرامش بازار ارز و ديگر بازارها با نوسان اندكي همراه شد. ميزان شدت افت قيمتها در مبادلات هفته گذشته بازار آتي در حالي كم شد كه تحركات مثبت قيمتها نيز پايدار نماند. البته روند حجمي و ارزش مبادلات طي هفته گذشته با كاهش محسوسي همراه شد، اما دورنماي بازار همچنان اميدواركننده است. براساس گفته تحليلگران، بازار آتي در هفته پيش رو بيشتر منتظر وضعيت گواهي سپردهها و از سويي سكههاي پيش فروش شده است و هر گونه تصميم و رفتار بانك مركزي درباره اين وضعيت ميتواند موقعيتهاي فروش و خريد را با هم جا به جا كند. در هفته جاري بازار ممكن است شاهد تحركات مثبتي نيز باشد، زيرا روند مبادلات بازار ارز و از سويي افت و خيز طلاي جهاني از فاكتورهاي تاثيرگذار و تغيير دهنده روند دادوستدها هستند.
در مجموع در بازار آتي طي هفته گذشته 62 هزار و 452 قرارداد به ارزش 4 تريليون و 250 ميليارد و 290 ميليون و 730 هزار ريال معامله شد كه نسبت به هفته ماقبل از لحاظ حجم و ارزش به ترتيب رشد 18/23 و 76/22 درصدي داشت. در سررسيد ارديبهشت ماه يك هزار و 452 قرارداد به ارزش 97 ميليارد و 211 ميليون و640 هزار ريال، سررسيد خردادماه 265 قرارداد به ارزش 18 ميليارد و 183 ميليون و 460 هزار ريال، سررسيد تيرماه 43 هزار و 682 قرارداد به ارزش 3 تريليون و 44 ميليارد و 884 ميليون و 900 هزار ريال و سررسيد مردادماه 16 هزار و 963 قرارداد به ارزش يك تريليون و 90 ميليارد و 10 ميليون و 730 هزار ريال معامله شد.
روند قيمتها نيز براي هر يك از سررسيدها در روز پنج شنبه نسبت به روز شنبه هفته گذشته متفاوت بود؛ در شرايطي كه قيمت سكه در سررسيدهاي نزديك همچون ارديبهشت و خردادماه به ترتيب با يك هزار و 814 تومان (27/0 درصد) و يك هزار و 745 تومان (25/0 درصد) افت مواجه كه سررسيد تير و مردادماه به ترتيب با 10 هزار و 216 تومان (46/1 درصد) و 11 هزار و 40 تومان (55/1 درصد) افزايش روبهرو شد.
برای اطلاع از آخرین اخبار بازار طلا و سکه در ایمیل خود، در خبرنامه سایت زر عضو شوید.