مبادلات بازار آتي روز گذشته كمترين دامنه نوسان را پشت سر گذاشت. در حالي كه دلايل متعددي براي اين دامنه نوسان اندك ذكر شده است.
تحليلگران بر اين باورند كه صحبتهايي مبني بر دو نرخي شدن ارز كه قرار است با اولويت تقدم 10 گروه كالايي اجرايي شود از مهمترين عواملي است كه روي روند دادوستدهاي ارز در روزهاي آينده تاثير گذار خواهد بود. طرح بسته شدن تنگه هرمز و آمادگي براي اجرايي شدن اين طرح و تاكيد بر توانايي كشورمان در اين زمينه از جمله اخبار و گزارشهايي بود كه به صورت رواني قيمتها را تحتالشعاع قرار داده بود. به نظر ميرسد جو بازار به گونهاي شده كه هر چند قيمتها تمايل به افزايش دارد، اما برخي عوامل اجازه نميدهند سير صعودي قيمتها ادامه پيدا كند.
سهيل ذوقي يكي از كارشناسان بازار آتي درباره روند معاملات روز گذشته گفت: دادوستدهاي ديروز يكي از كم نوسانترين دورهها را طي يك هفته اخير پشت سر گذاشت البته يكي از دلايل افزايش قيمتها در بازار آتي كاهش اندك قيمت دلار و سكه در بازار نقدي بوده، اين در حالي است كه منفي شدن بورس و در پيش رو بودن ماه رمضان از اهرمهاي متفاوت و تغيير دهنده بازار بوده است.
سهيلي در ادامه صحبتهايش پيرامون موضوع دو نرخي شدن ارز افزود: دو نرخي شدن ارز و اينكه برخي كالاها بايد از طريق بازار آزاد نياز خودشان را تامين كنند ميتواند روي سطح تقاضا و محدوديتها تاثيرگذار باشد. البته اينكه ارز مرجع به كدام گروه اختصاص داده ميشود و حجم دلار در بازار چقدر خواهد بود، از موضوعاتي است كه ميتواند روي روند مبادلات و تغييرات بازار ارز تاثير گذار باشد.
به نظر اين كارشناس، قيمت سكه در شرايط كنوني برابر با قيمت سكه آب شده است و بعيد به نظر ميرسد در صورت تداوم شرايط موجود شاهد موج محسوسي از كاهش قيمتها باشيم. در هر صورت روند قيمتها در بازار آتي بستگي به تغييرات دلار دارد و در صورتي كه قيمت دلار همگام با موجهاي اصلاحي و پارامترهاي موجود تغيير كند، روند مبادلات تغيير محسوسي خواهد داشت كه احتمال اين وضعيت وجود دارد. اين كارشناس بازار آتي به موضوع تحولات سياسي در سوريه و فشارها روي دولت بشار اسد از سوي جامعه بينالملل نيز اشاره ميكند و بر اين باور است كه ميتوان شاهد تغييرات محسوسي در بازارها پس از نتايج مربوط به شرايط بينالملل بود.
البته ذوقي به معامله گران توصيه كرد كه در نوسانات داخلي از رفتار هيجاني پرهيز كنند و در صورت تداوم وضعيت موجود بهتر است استراتژي نگهداري خريد يا گرفتن موقعيتهاي خريد در سررسيدهاي دور را مد نظر قرار دهند، اما موقعيتهاي فروش فعلا در دستور كار سرمايهگذاران قرار نگيرد. اين كارگزار بورس كالا تمامي استراتژيهاي مربوط به خريد يا فروش را موكول به تغييرات دلار در بازار دانست و افزود: مشتريان تمامي اخبار و گزارشهاي مربوط به تصميمات بانك مركزي در قبال بازار ارز و سكه را پيگيري كنند و براساس نوع گزارشها و اخبار، شرايط را بهتر بسنجند. البته ديروز اطلاعيه مربوط به فرآيند تحويل فيزيكي سكههاي تيرماه در روزهاي 27 و 28 تيرماه اعلام شد كه براساس آن همه مشتريان داراي موقعيت تعهدي باز روي قرارداد آتي مذكور موظفند براساس شرايط مديريت قراردادهاي آتي جهت تحويل سكه اقدام كنند. همچنين سكههاي آبانماه ديروز روي سيستم معاملاتي قرار گرفت كه با استقبال مناسبي رو به رو شد. همچنين قيمت سكه در سررسيدهاي تيرماه با 56/1 درصد كاهش در محدوده 703 تا 711 هزار تومان، سررسيدهاي مردادماه با 33/1 درصد كاهش در محدوده 732 تا 740 هزار تومان، سررسيدهاي شهريورماه با 01/2 درصد كاهش در محدوده 768 تا 779 هزار تومان، سررسيد مهرماه با 74/1 درصد كاهش در محدوده 804 تا 814 هزار تومان و سررسيد آبانماه در اولين روز مبادلاتي با افزايش 30/0 درصدي در دادوستدهاي صبح و كاهش 94/0 درصدي در مبادلات عصر در محدوده 837 تا 847 هزار تومان قرار گرفت. اين در حالي بود كه تعداد موقعيتهاي تعهدي باز در همه سررسيدها به جز سررسيد مهرماه سير نزولي داشت.
برای اطلاع از آخرین اخبار بازار طلا و سکه در ایمیل خود، در خبرنامه سایت زر عضو شوید.