به گزارش بورس کالای ایران در روز شنبه هفته پیش 589 قرارداد، یکشنبه 476 قرارداد، دوشنبه 566 قرارداد، سه شنبه 359 قرارداد ، چهارشنبه 451 قرارداد و در نهایت روز پنجشنبه 379 قرارداد اختیار خرید و فروش سکه در بورس کالا منعقد شد.
براساس این گزارش ، در ادامه مروری داریم بر مختصات قرارداد اختیار معتامله سکه طلا که از روز 24 آذر ماه در بورس کالا راه اندازی شد.
در ایران تنها طلای استاندارد مورد تایید مراجع قانونی و فعالان بازار، سکه طلا اعم از امامی و بهار آزادی است که توسط بانک مرکزی ضرب می شود. متاسفانه هیچ گونه طلای استاندارد دیگری در کشور از قبیل انواع شمش های طلا که در سایر کشورهای جهان مرسوم است در کشور ماوجود ندارد .
به همین دلیل دارایی پایه قرارداد اختیار معامله طلا ، تمام سکه طلای امامی ضرب شده توسط بانک مرکزی است . به دلیل اینکه آخرین سال ضرب سکه توسط بانک مرکزی و همچنین بیشترین حجم سکه ضرب شده و وارد شده به بازار توسط این بانک همین نوع سکه است. دارایی پایه قرارداد اختیار معامله تمام سکه امامی ضرب سال 86 درنظر گرفته شده است . البته دارایی پایه قراردادهای آتی سکه طلای بورس کالای ایران نیز همین سکه بوده که دلیل دیگری برای انتخاب این نوع سکه است.
تمامی معاملات براساس همین سکه قیمت گذاری می شود، بطوریکه قیمت سایر سکه های طلا از قبیل بهار آزادی و غیره براساس قیمت سکه امامی ضرب 86 تعیین می شود.
بازار نقدی تمام سکه امامی بیشترین حجم معاملات را در بین انواع سکه از قبیل نیم سکه ، ربع سکه و سکه گرمی داراست.
همچنین نوسان قیمت سکه امامی ( تمام سکه ) بیشتر از سایر انواع سکه است . همین موضوع باعث می شود حباب قیمتی سکه تمام امامی نسبت به نیم سکه ، ربع سکه و سکه گرمی به مراتب کمتر باشد.بنابراین سکه تمام جذابیت بیشتری برای فعالان بازار دارد .