حامد سلطانی نژاد گفت : نرم افزار فیوچرز آنلاین در بورس کالای ایران که طی سال های پیش طراحی و راه اندازی شده بود، در حال حاضر گسترش و توسعه یافته است.
مدیر عامل بورس کالای ایران در پاسخ به این سوال که عمده چالش های مربوط به زیرساختهای الکترونیک مبادلات کلان در بازار بورس چیست ؟ گفت : آنچه در حوزه بورس کالا ضروری است مربوط به شرکت های تولید کننده بک آفیس (فناوری مورد نیاز برای اداره یک سازمان) می شود که این شرکتها باید نرم افزارهای ارتباطی مربوط به این بازار مالی را طراحی کنند.
حامد سلطانی نژاد در ادامه افزود : بورس کالای ایران در ابتدای فعالیت خود برای هر بخشی نرم افزار ویژه همان بخش را طراحی کرده بود و تنها چالشی که در این برهه وجود داشت، اتصال این نرم افزارها به یکدیگر بود.
وی با ابراز امیدواری برای رفع مشکلات اولیه در حوزه زیرساخت های فنی گفت : خوشبختانه طرح تلفیق سامانه ها و اتصال آنها به یکدیگر تحقق یافت و توانستیم شمار زیادی از سامانه ها را تلفیق کنیم و از سامانه یکپارچه بهره مند شویم.
وی با اشاره به فراهم شدن بسترهای الکترونیک در سازمان بورس گفت: اقدام مهمی که در چارچوب ایجاد بسترهای الکترونیک در سازمان بورس صورت گرفته دسترسی آنلاین است، همچنین نرم افزار فیوچرز آنلاین را که در زمان مدیریت پیشین بورس کالا طراحی و راه اندازی شده بود، هم اکنون گسترش و توسعه یافته، به نحوی که حدود 70 درصد از معاملات فیوچرز ما در بستر آنلاین صورت می گیرد.
سلطانی نژاد ادامه داد: در گواهی سپرده نیز ساعت معاملات افزایش یافته است.
وی تاکید کرد : با توجه به گسترش بازار اوراق بهادار مبتنی بر کالا حضور شرکت های ارایه دهنده خمات تکنولوژیک در عرصه اقتصادی توجیه پذیر است و می توانند در این عرصه فعالیت کنند.
همچنین کلاس آموزشی توجیهی اجرای طرح قیمت تضمینی در استان کرمانشاه با حضور نماینده های دو استان کرمانشاه و کردستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، در این کلاس آموزشی، سامانه اطلاعات کشاورزان به آنها معرفی و همچنین نحوه فرآینده معاملات گواهی سپرده کالایی و فیزیکی در بورس کالای ایران به کشاورزان آموزش داده شد.
در سامانه اطلاعات کشاورزان، اطلاعات شناسایی، شماره حساب بانکی، سطح زیر کشت محصولات و همچنین پیش بینی تولید کشاورزان توسط کاربران مراکز خدمات کشاورزی وارد شده و پس از تایید مدیریت شهرستان و استان به بورس کالای ایران ارسال می شود. بورس کالا نیز در روند معاملات از این داده ها استفاده می کند و به این ترتیب در جریان عرضه ها، معاملات و همچنین پرداخت وجه معاملات به حساب کشاورزان مشکلی بروز نخواهد کرد.
وزارت جهاد کشاورزی نیز از اطلاعات کشاورزان برای پرداخت تفات قیمت کشف شده در بورس با قیمت تضمینی استفاده خواهد کرد؛ به این ترتیب طی تعامل بورس کالای ایران و وزارت جهاد کشاورزی، این اطلاعات در اختیار این وزاتخانه قرار خواهد گرفت و در شناسایی کشاورزان و پیش برد اهداف اجرای سیاست های حمایتی موثر خواهد بود.
همچنین بورس کالا برای کشاورزان استان هایی که به شیوه گواهی سپرده محصولات را عرضه خواهند کرد، کد بورسی صادر می کند و از داده های سامانه اطلاعات کشاورزان برای تسویه معاملات استفاده خواهد کرد.
علاوه بر معرفی سامانه اطلاعات کشاورزان در این کلاس آموزشی، فرآیند معاملات گواهی سپرده کالایی همچون چگونگی تحویل محصولات به انبارهای تحت پذیرش و نظارت بورس کالا و عرضه محصولات در بورس و همچنین نحوه معاملات فیزیکی و تحویل محصولات کشاورزان به شرکت پشتیبانی امور دام توضیحات کاملی ارائه شد.
براساس این گزارش، از سال 95 طرح قیمت تضمینی جو و ذرت به طور رسمی جایگزین خرید تضمینی این دو محصول از سوی دولت شد که در سیاست قیمت تضمینی، تولیدکنندگان محصولات کشاورزی میتوانند محصولات خود را به جای فروش به دولت، در بورس کالای ایران عرضه کنند و در صورت کاهش قیمت بورس نسبت به قیمت تضمینی اعلامشده از سوی دولت، مابهالتفاوت آن توسط دولت به تولیدکنندگان پرداخت میگردد. با اجرای این طرح، عمده وجه معاملات به کشاورزان می رسد و مابقی از سوی دولت ظرف مدت کوتاهی به حساب آنها واریز می شود . علاوه بر این در جریان اجرای طرح قیمت تضمینی، هزینه های دولت کاسته می شود، اطلاعات کشاورزان و حجم تولیدات شفاف می شود و با کاهش میزان واسطه گری در بازار محصولات کشاورزی، قیمت محصولات منصفانه و به صورت شفاف کشف می شود.
دوره های آموزشی اجرای طرح قیمت تضمینی تاکنون در تهران، البرز، خوزستان، فارس، ایلام، چهارمحال و بختیاری، قم، اصفهان و کردستان و کرمانشاه برگزار شده است.