بهعنوان نمونه دو دلیل برونزا برای شرایط کنونی بازار (عقبنشینی قیمتها و همچنین افت ارزش معاملات) میتوان عنوان کرد. اولین مورد بحث کابینه دولت جدید است. فعالان بورس تهران در انتظار مشخص شدن کابینه دولت دوازدهم و تغییرات احتمالی در وزارتخانهها هستند. خصوصا وزارتخانههایی چون اقتصاد و دارایی، نفت و مسکن از اهمیت بالایی برای سهامداران برخوردارند. دومین موضوع ایام ماه مبارک رمضان است. بررسی روند معاملات در سالهای گذشته نشان میدهد که معمولا در این ماه بورس تهران چه به لحاظ نوسان قیمتی و چه به لحاظ حجم با نوعی رکورد دست و پنجه نرم میکند و بعید نیست امسال هم شرایطی مشابه سالهای قبل داشته باشیم!
اما به لحاظ نموداری بیش از یکسال است که شاخص کل داخل یک محدوده تراکمی با سقف ثابت در حال نوسان است. طی این مدت باند 81700 – 81500 واحد دو بار بهعنوان سقف قیمتی شاخص عمل کرده و حالا برای سومین بار در حال ظاهر شدن در نقش مقاومت است. از دیگر سو کف شاخص به مرور در حال بالا آمدن است. بار اول محدوده 72500 واحد، بار دوم حوالی 76000 واحد نقش حمایتی ایفا کردند و اگر همین ریتم قیمتی تکرار شود قاعدتا این بار هم باید شاهد ایجاد یک کف جدید در سطحی بالاتر از 76 هزار واحد باشیم.
با توجه به نکات ذکر شده، به نظر میرسد که با توجه به ضعف مشهود در سمت تقاضا و عدم وجود محرک خبری، طی 3 تا 4 هفته آینده شاهد اصلاح شاخص تا حوالی 79000 – 79500 واحد خواهیم بود. به نظر میرسد گام اصلاحی اخیر آخرین موج از سری امواج اصلاحی خواهد بود و با تکمیل این ساختار شاخص کل برای شکست باند مقاومتی 81500 – 81700 واحد گام برخواهد داشت. در صورت وقوع این سناریو، تیپکس در میانمدت به سمت سقف قبلی خود حوالی 90 هزار واحد حرکت خواهد کرد.