رصد هفتگی فعالیت بازیگران سهام

 رصد هفتگی فعالیت بازیگران سهام
تداوم روند رکودی حاکم بر بورس تهران در جریان معاملات هفته گذشته به ثبت بازدهی صفر درصدی شاخص کل منتهی شد

تداوم روند رکودی حاکم بر بورس تهران در جریان معاملات هفته گذشته به ثبت بازدهی صفر درصدی شاخص کل منتهی شد. رکود فعلی حاکم بر بازار سهام که از اوایل خرداد ماه آغاز شد، نوسان اندک و فرسایشی قیمت‌ها حول یک محدوده مشخص در بیشتر نمادهای فعال بازار را به همراه داشت. این موضوع به کاهش شدید حجم و ارزش معاملات روزانه منجر شد. به‌طوری‌که ارزش معاملات خرد در اکثر روزهای معاملاتی اخیر به زحمت به 80 میلیارد تومان می‌رسید. این امر طی هفته گذشته نیز قابل مشاهده بود. بر این اساس در روزهای ابتدایی هفته فعالان تالار شیشه‌ای، شاهد معاملاتی در محدوده 70میلیارد تومان بودند. در عین حال بررسی داد‌و‌ستدهای دو گروه بازیگران بازار طی معاملات هفته گذشته نشان می‌دهد هرچند تغییر مالکیت همچون هفته‌های اخیر به نفع حقوقی‌ها رقم خورد، اما میزان این تغییر مالکیت کاهش یافت. در این شرایط طی هفته منتهی به پایان 14تیرماه همزمان با رکود چشمگیر در معاملات، شاهد کاهش مشارکت معامله‌گران حقوقی در بازار سهام بودیم. بر این اساس طی هفته گذشته، تغییر مالکیت نشان از جابه‌جایی حدود 2میلیارد تومان نقدینگی از سبد سرمایه‌‌گذاری حقیقی‌ها به پرتفوی سهامداران حقوقی دارد. امری که در مقایسه با جابه‌جا‌یی‌های صورت گرفته طی هفته ماقبل (هفته منتهی به پایان 7تیرماه) نشان از کاهش بیش از 75 درصدی دارد. با در نظر گرفتن این موضوع که هفته منتهی به 7 تیر ماه، دو روز تعطیلات میان هفته به مناسبت عید فطر داشت،کاهش مشارکت معامله‌گران حقوقی طی معاملات هفته اخیر واضح است. تغییر مالکیت هفته معاملاتی منتهی به 7 تیر ماه (با احتساب تعطیلات عید فطر) حدود 8میلیارد و 650 میلیون تومان به نفع معامله‌گران حقوقی بود.

جزئیات بیشتر از روند جابه‌جا‌یی‌‌‌ها

بررسی روند خرید و فروش معامله‌گران طی روزهای معاملاتی هفته گذشته نشان از آن دارد که اولین روز هفته با تغییر مالکیت به نفع حقیقی‌ها ثبت شد. روز شنبه همزمان با رشد 95 واحدی شاخص ‌کل، بیشترین میزان تغییر مالکیت هفتگی آن هم به نفع حقیقی‌ها به ثبت رسید. در این روز شاهد جابه‌جایی حدود 8میلیارد تومانی از پرتفوی سهامداران حقوقی به سمت سبد سهامداران خرد بودیم. این گروه در جریان معاملات روز شنبه، بازی را به سمت خود تغییر دادند. به این ترتیب تغییر مالکیت بیش از 23 میلیون و 600 هزار سهمی به نفع حقیقی‌ها به ثبت رسید. در این میان طی معاملات این روز بیشترین جابه‌جایی به نفع حقیقی‌ها در نمادهای زیرمجموعه گروه فلزات اساسی رخ داد. در این راستا افزایش قیمت در بازار فلزات جهانی، عامل موثر در اقبال به این نماد بود. بر این اساس روز شنبه شاهد جابه‌جایی بیش از 10میلیون و 500هزار سهمی فولاد مبارکه اصفهان به ارزش 5/ 1میلیارد تومانی به نفع معامله‌گران خرد بودیم. در معاملات روز یکشنبه با افزایش فعالیت سهامداران عمده، تغییر مالکیت به سمت حقوقی‌ها رقم خورد. براین اساس معاملات دومین روز هفته با تغییر مالکیت 10میلیون سهمی و به ارزشی بالغ بر یک میلیارد و 700 میلیون تومان به نفع سهامداران حقوقی به پایان رسید. جزئیات بیشتر از روند معاملاتی این روز نشان‌دهنده این است که بیشترین میزان تغییر مالکیت در نمادهای بانک ملت و سرمایه‌گذاری پتروشیمی ایرانیان صورت گرفت. به‌طوری‌که «وبملت» و «پترول» هر کدام با جابه‌جایی بیش از 2 میلیون سهمی به نفع حقوقی، در صدر جابه‌جایی‌ها از منظر حجم قرار گرفتند. در این روز بیشترین ارزش جابه‌جایی نیز متعلق به تغییر مالکیت 304 هزار سهمی آسان پرداخت پرشین بود که ارزشی معادل 720 میلیون تومان را به خود اختصاص داد. تغییر مالکیت به نفع معامله‌گران حقوقی در معاملات روز دوشنبه همزمان با تداوم روند نزولی شاخص و کاهش 106واحدی نماگر بازار نیز رقم خورد. به‌طوری‌که روز دوشنبه شاهد تغییر مالکیت حدود یک‌میلیارد تومانی به نفع حقوقی‌ها بودیم. بیشترین میزان تغییر مالکیت سهام در جریان معاملات روز دوشنبه در نماد خودرویی زامیاد رخ داد. به‌طوری‌که حقوقی‌ها با سبقت در خرید سهام «خزامیا» تغییر مالکیت 2/ 3 میلیون سهمی این نماد را به نفع خود رقم زدند. بانک ملت، سرمایه‌گذاری نفت و گاز پتروشیمی تامین و مخابرات نیز هر کدام با جابه‌جایی در محدوده بیش از 2 میلیون سهم، از دیگر نمادهای مورد توجه سهامداران حقوقی‌ها بودند.

تداوم مشارکت حقوقی‌ها در روز سه‌شنبه

فعالیت سهامداران در روز سه‌شنبه با افزایش مشارکت از سوی حقوقی‌ها همراه شد. در حالی شاخص‌ کل بورس در معاملات روز سه‌شنبه با کاهش محدود 27واحدی مواجه شد که حمایت حقوقی‌ها از بازار در روند مزبور بی‌تاثیر نبود. در بازار روز سه‌شنبه سرمایه‌گذاران حقوقی همچنان فعال و عمدتا در نقش خریدار ظاهر شدند. به‌طوری‌که در مجموع این روز شاهد جابه‌جایی حدود 42میلیون سهمی از سبد سهامداران حقیقی به پرتفوی سهامداران حقوقی بودیم. ارزش این تغییر مالکیت حدود 5میلیارد و 200میلیون تومان بود. در جریان معاملات روز سه‌شنبه بیشترین حجم خرید از سوی سهامداران حقوقی در نماد سرمایه‌گذاری پتروشیمی ایرانیان رخ داد. این نماد با تغییر مالکیت بیش از 16 میلیون و 600 هزار سهمی به نفع سهامداران حقوقی ارزشی معادل 2میلیارد و 120 میلیون تومان را به خود اختصاص داد. در این میان شركت توسعه انرژي پتروشيمي ايرانيان به‌عنوان سهامدار 29/ 5 درصدی «پترول» اقدام به عرضه بیش از 3 میلیون سهم مزبور کرد که از سوی سهامدار حقیقی زیر یک درصد خریداری شد.

ایران خودرو نیز از دیگر نمادهای مورد توجه سهامداران در بازار روز سه‌شنبه بود. در این روز هر دو گروه سهامداران اعم از حقیقی و حقوقی‌ اقدام به خرید سهام این نماد خودرویی کردند. به‌طوری که سهامداران حقیقی خرید حدود 2 میلیون سهمی و حقوقی‌ها نیز خرید 5/ 5 میلیون سهمی از این شرکت را به ثبت رساندند. اما برآیند این معاملات تغییر مالکیت به نفع حقوقی‌ها رقم خورد. بر این اساس در مجموع حدود 5میلیون و 400 هزار سهم «خودرو» به ارزش یک میلیارد و 400 میلیون تومان از سبد حقیقی‌ها به حقوقی‌ها منتقل شد. در این راستا بیشترین حجم خرید از سوی دو حقوقی فعال ایران خودرو یعنی شركت نگارنصر سهم و شركت پليمرهاي مهندسي پيشرفته آرسام پلاست به ثبت رسید. بر این اساس 2 میلیون سهم از سهام نماد «خودرو» را شرکت پليمرهاي مهندسي پيشرفته آرسام پلاست خریداری کرد. بانک تجارت نیز از دیگر نمادهای مورد توجه بازار در روز سه‌شنبه بود. در این روز شاهد انتقال حدود 10 میلیون سهمی «وتجارت» به پرتفوی سهامداران حقوقی بودیم. این جابه‌جایی ارزشی معادل 580میلیون تومان داشت. خرید 6 میلیون سهم مزبور از سوی صندوق سرمايه‌گذاري مشترك توسعه بازار سرمايه صورت گرفت. همچنین 3میلیون و 600 هزار سهم دیگر را نیز صندوق سرمايه‌گذاري بازارگرداني تجارت به پرتفوی خود اضافه کرد.

 

رصد تغییر مالکیت در آخرین روز هفته

معاملات روز چهارشنبه در حالی با افزایش 67‌واحدی شاخص کل بورس همراه شد که برآیند تغییر مالکیت در این روز نشان از جابه‌جایی حدود 3میلیارد تومانی از سبد حقیقی‌ها به حقوقی‌ها دارد. در این روز بیشترین تغییر مالکیت به نفع حقوقی‌ها در نماد ایران‌خودرو شکل گرفت. بر این اساس حقوقی‌ها تغییر مالکیت حدود 700میلیون تومانی را در نماد «خودرو» به نفع خود رقم زدند. نمادهای معاملاتی مپنا و بانک ملت نیز از دیگر نمادهای مورد توجه حقوقی‌ها در بازار چهارشنبه بود که تغییر مالکیت هر کدام در محدوده 600میلیون تومان بود. در معاملات آخرین روز از هفته گذشته، حقیقی‌ها در خرید نماد پالایش نفت اصفهان تحرک زیادی داشتند و جابه‌جایی 5/ 2میلیارد تومانی را به نفع خود به ثبت رساندند. سخت آژند و آسان پرداخت پرشین نیز از دیگر نمادهای مورد توجه سهامداران خرد در این روز بودند. به‌طوری‌که تغییر مالکیت 4/ 1میلیارد تومانی «ثاژن» و 3/ 1میلیارد تومانی «آپ» به نفع حقیقی‌ها به ثبت رسید.

منبع خبر: دنیای اقتصاد
  ۱۷ تیر ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۸:۵۹ قبل از ظهر
برچسب ها:
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد