در گروه خودرویی دیروز گروه اقتصادی کرمانخودرو با مشارکت تامین سرمایه نوین روش جدیدی را در عرضه اولیه سهم در فرابورس ایران رقم زدند. دیروز نماد کرمان خودرو در بازار دوم فرابورس ایران بازگشایی شد. سهامداران اصلی این گروه با سلب حق تقدم از خود و گرفتن مجوز افزایش سرمایه از سازمان بورس و اوراق بهادار اجازه پذیرهنویسی بخشی از سهام این شرکت 500 میلیارد تومانی را در بازار سرمایه به فعالان اقتصادی و سهامداران دادند. به این ترتیب پای خودروهای پرطرفداری مثل سانتافه، اکسنت، النترا، توسان وای 20 به شکل چراغ خاموش به جاده بازار سهام باز شد. این روش عرضه اولیه با پیگیریها و مشاوره تامین سرمایه نوین و موافقت فرابورس ایران انجام شد. کرمان خودرو اولین شرکتی است که با این روش جدید در بازار سهام حاضر میشود. در دنیا 30 درصد عرضهها با این روش صورت میگیرد و به دلیل عدم دخالت سهامدار عمده در عرضههایی که در پذیرهنویسی انجام میشود، سهمها اغلب شانس بیشتری برای رشد دارند.مدیرعامل گروه اقتصادی کرمان خودرو که در اینباره با خبرنگاران سخن میگفت از افزایش سرمایه این شرکت در بازار سرمایه بهعنوان روش جدیدی در عرضه اولیه در بازار سهام نام برد. به موجب این روش جدید، با بازگشایی نماد شرکت در بازار عادی فرابورس در قالب نماد «کرمان خودرو» 97 میلیارد تومان سهم در قالب پذیرهنویسی ناشی از سلب حق تقدم عرضه عمومی شد.
وی با بیان اینکه محصولات این خط از قابلیت صادرات برخوردار است، ادامه داد: با انجام این عرضه اولیه در قالب افزایش سرمایه، مردم هم در منافع حاصل از آن مشارکت دارند. بر این اساس در این عرضه اولیه، سهم با ارزش اسمی عرضه و از سهامداران فعلی نیز حق تقدم سلب شد. در واقع دلیل عرضه سهم با قیمت اسمی جذابیت و سودکردن شرکای جدید شرکت است. وی خطاب به سهامداران جدید این شرکت گفت: پس از ورود به این پذیرهنویسی، حق تقدم بلافاصله به سهم تبدیل خواهد شد و منابع جمع آوری شده، بلافاصله صرف پروژههای شرکت خواهد شد.امیرزاده با بیان اینکه نقدینگی حاصله، باعث جهش بزرگی در فعالیت این شرکت خواهد بود، ادامه داد: به موجب اجرای این پروژه، سود هر سهم گروه مالی اقتصادی کرمان خودرو برای سال مالی 96، 140 ریال، سال 97 به 287 ریال، سال 98به 403 ریال و در نهایت در سال 99 به 478 ریال افزایش خواهد یافت.
در گروه تجهیزات بحران در دو واحد آذراب و هپکو همچنان ادامه دارد. فسخ یکطرفه هپکو فردا با حضور وزیر اقتصاد بررسی میشود. نادر قاضیپور عضو هیات رئیسه کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی در گفتوگو با خانه ملت گفت: بررسی واگذاری شرکت تولید تجهیزات سنگین (هپکو) از سوی سازمان خصوصیسازی در دستور کار قرار گرفت و متاسفانه به این نتیجه رسیدیم که به علت عدم نظارت بر نحوه واگذاری و عدم اجرای کامل قرارداد از سوی سازمان خصوصیسازی مشکلات به وجود آمده است.وی با اشاره به بندهای قرارداد واگذاری گفت: طبق قرارداد واگذاری هپکو با مبلغ 300 میلیارد تومان و تضمین بانکی 150 میلیارد تومانی باید صورت میگرفت که تنها با پرداخت 10 میلیون تومان واگذاری انجام شده است، این مسائل به دلیل اختلافات در واگذاریها در سازمان خصوصیسازی ایجاد میشود که دامن واگذاری خودروسازی تبریز را نیز گرفته است.
قاضیپور در ادامه گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت، از برگزاری نشستی در روز سهشنبه هفته جاری و با حضور وزیر امور اقتصاد و دارایی خبر داد و گفت طبق قانون قرار است هپکو یک طرفه فسخ شود و وزارت صنعت، معدن و تجارت سرپرستی این واحد تولیدی را بر عهده گیرد.در گروه تصفیه نفت مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) از تولید روزانه ۱۲ میلیون لیتر بنزین از فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیجفارس خبر داد. محمدحسن پیوندی در گفتوگو با «ایسنا» با بیان اینکه هیچگاه در سال نخست ۱۰۰ درصد بهرهبرداری صورت نمیگیرد، در مورد نوسان تولید بنزین از فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس، گفت: در سال نخست بهرهبرداری هیچ گاه در حساب و کتابها ۱۰۰ درصد بهرهبرداری منظور نمیشود، بلکه تخمینها از ۸۰ درصد شروع شده به ۹۰ درصد رسیده و تا سال سوم به ۱۰۰درصد خواهد رسید. پیوندی در مورد تولید روزانه ۱۲میلیون لیتر بنزین از فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیجفارس، اظهار کرد: شرایط تولید بنزین در پالایشگاه ستاره خلیجفارس طی روزهای آینده و در مهرماه با ثبات شده و به روزی ۱۲میلیونلیتر خواهد رسید.