آغاز کم‌رمق بورس در هفته نیمه تعطیل

آغاز کم‌رمق بورس در هفته نیمه تعطیل
بورس اوراق بهادار تهران دیروز در آغاز دومین هفته کاری خود در پاییز با افت قابل ملاحظه شاخص کل مواجه شد. بازار دیروز به دلیل دو روز تعطیلی ابتدای هفته با غیبت شمار قابل ملاحظه‌ای از معامله‌گران همراه بود. نماگر اصلی بازار سهام در سایه کمبود نقدینگی و کاهش تحرک معامله‌گران رشد خود در دو روز پایانی هفته گذشته را تخلیه کرد. در پایان معاملات شاخص کل با افت ۳۰۴واحدی (معادل ۳۵/ ۰ درصد) مواجه شد و در ارتفاع ۸۵هزار و ۵۱۵واحد ایستاد. به این ترتیب بازدهی بورس تهران از ابتدای سال به ۷/ ۱۰ درصد رسید.

 بورس اوراق بهادار تهران دیروز در آغاز دومین هفته کاری خود در پاییز با افت قابل ملاحظه شاخص کل مواجه شد. بازار دیروز به دلیل دو روز تعطیلی ابتدای هفته با غیبت شمار قابل ملاحظه‌ای از معامله‌گران همراه بود. نماگر اصلی بازار سهام در سایه کمبود نقدینگی و کاهش تحرک معامله‌گران رشد خود در دو روز پایانی هفته گذشته را تخلیه کرد. در پایان معاملات شاخص کل با افت ۳۰۴واحدی (معادل ۳۵/ ۰ درصد) مواجه شد و در ارتفاع ۸۵هزار و ۵۱۵واحد ایستاد. به این ترتیب بازدهی بورس تهران از ابتدای سال به ۷/ ۱۰ درصد رسید.

در بازار دیروز نماد معاملاتی شرکت‌های پالایش نفت تهران، سایپا، ایران خودرو و فولاد مبارکه اصفهان بیشترین تاثیر منفی را در برآورد نماگر اصلی بازار سهام به دوش کشیدند. در مقابل معاملات مثبت در نماد مخابرات ایران مانع از افت بیشتر شاخص کل شد.در بازار دیروز در تحولات کلان رئیس کل بانک مرکزی از کاهش ۱۰ درصدی حجم سپرده‌های کوتاه‌مدت در سیستم بانکی خبر داد و گفت: در فاصله ۱۱ روزه بین ابلاغ و اجرای بخشنامه کاهش نرخ سود حدود ۱۰ درصد به میزان سپرده‌های یکساله افزوده شده است.

ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی، در کانال تلگرام خود تلاش کرد به منتقدان اجرای طرح کاهش نرخ سود بانکی پاسخ دهد. منتقدان فاصله 11 روزه ابلاغ بخشنامه و اجرای طرح کاهش نرخ سود و همچنین خروج منابع از بانک‌های دولتی به بانک‌های خصوصی را از جمله مشکلات اجرای طرح مذکور ارزیابی کرده بودند. به گفته سیف، رویکرد اخیر بانک مرکزی درباره کاهش نرخ سود بانکی و تمرکز بر کاهش نرخ سود سپرده‌ها را باید به‌عنوان تکه‌ای از یک پازل جامع و در عین حال اقدامی عاجل در جهت توقف رقابت ناسالم در شبکه بانکی و نهایتا کاهش هزینه تجهیز منابع بانک‌ها تعبیر و تفسیر کرد. رویکرد مزبور بر این اصل اساسی مبتنی است که با برقراری سقف‌های یاد شده در شبکه بانکی، اولا از تعمیق مشکلات ترازنامه‌ای بانک‌ها جلوگیری می‌شود و ثانیا در ادامه با کاهش هزینه تجهیز منابع در بانک‌ها، زمینه مناسبی برای کاهش تدریجی نرخ سود تسهیلات فراهم خواهد شد. بررسی‌های میدانی و بازرسی بیش از 1500 شعبه بانکی نیز حاکی از آن است که اکنون عزم مناسبی برای پایداری سقف‌های یاد شده وجود دارد که متعاقبا کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی را در پی خواهد داشت. در همین حال دیروز اعلام شد رئیس‌جمهوری به پیشنهاد رئیس کل بانک مرکزی و در حکمی، محمد نهاوندیان و مسعود نیلی را به‌عنوان عضو شورای پول و اعتبار منصوب کرد.در دیگر تحولات کلان دیروز در نشست مشترک با اعضای کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی در مجلس مشکلات تولید و بحث حمایت از اشتغال و همچنین نحوه اجرای اصل 44 قانون اساسی مورد بررسی قرار گرفت.به گزارش خانه ملت، وزیر امور اقتصادی و دارایی در این باره گفت: تمامی قوای نظام برای اجرای اصل 44 قانون اساسی و حمایت از اشتغال و تولید مسوولیت دارند و باید با تعامل بیشتر در رفع موانع بخش تولید تلاش کنند.

کرباسیان با اشاره به ارائه گزارش عملکردی در نشست کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی مجلس افزود: مباحث درخصوص مسائل بانکی، خصوصی‌سازی، سرمایه‌گذاری، تامین نقدینگی مورد نیاز بخش تولید و رابطه تولید با سیستم بانکی مورد بررسی قرار گرفت تا مشکلات بخش تولید در زمینه‌های مذکور رفع شود.

وی با اشاره به لزوم حذف مجوزهای مخل تولید افزود: بهبود فضای کسب‌و‌کار و تسهیل تامین نقدینگی مورد نیاز بخش تولید از اهداف اقتصاد کشور است. کرباسیان در ادامه افزود: یکی از اهداف اصلی برای کاهش نرخ سود بانکی این است که نقدینگی به بخش تولید سوق داده شود و در این راستا تلاش شد تا بازار سرمایه تقویت شود و همچنین اوراق مشارکت نیز عرضه شد. در این میان البته رشد شاخص بورس نیز در مدت مزبور حاصل شد. وزیر امور اقتصادی و دارایی یادآور شد: تلاش می‌شود شرایط برای سوق نقدینگی به بخش تولید فراهم و همچنین از جذابیت بخش دلالی کاذب در اقتصاد کاسته شود.

در بازار دیروز بازگشایی بازار جهانی نیز نتوانست به بازار کمک کند و به‌رغم رشد بهای دو فلز روی و سرب سهام شرکت‌های زیر‌مجموعه این گروه منفی معامله شدند. در این گروه دیروز شرکت فولاد خوزستان عملکرد سه ماه منتهی به 31 خرداد ماه 96 را حسابرسی نشده و با سرمایه‌ای معادل 14 هزار و 472 میلیارد ریال منتشر کرد. فولاد خوزستان پیش‌بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه 96 را مبلغ 781 ریال اعلام کرده و طی دوره سه ماهه با اختصاص 267 ریال سود به ازای هر سهم به 34 درصد از پیش‌بینی‌هایش رسیده است که در مقایسه با سال مالی قبل معادل 493 درصد افزایش را نشان می‌دهد. این شرکت در دوره مشابه سال مالی قبل مبلغ 45 ریال سود به ازای هر سهم کنار گذاشته و به 10 درصد از پیش‌بینی‌هایش رسیده بود.

 در گروه انفورماتیک دیروز نگاه‌های بازار به سمت «های وب» بود. جایی که این نماد با سهم داد و ستد 234 میلیون سهمی مواجه شد تا بیش از 50 درصد ارزش معاملات دیروز به این نماد اختصاص یابد. شرکت داده‌گستر عصر نوین که چهارشنبه دو هفته پیش با عرضه اولیه 10 درصد سهام و کشف قیمت 285 تومانی هر سهم وارد بورس شده است، توضیحاتی در کدال منتشر کرد. این توضیحات درباره عدم تغییر پیش‌بینی سود 386 ریالی هر سهم سال جاری است. در گروه خودرویی، شماره‌گذاری گراند ویتارا متوقف اعلام شده است.گفته می‌شود مصرف بالای بنزین این خودرو و عدم رعایت استانداردهای زیست محیطی از جمله عوامل مهم عدم شماره‌گذاری گراندویتارا است.

در این گروه همچنین در برنامه راهبردی صنعت خودرو راهکارهایی در زمینه توسعه و گسترش کمی و کیفی صنعت خودرو و قطعه ایران در حوزه‌های مختلف تعیین شده است. وزارت صنعت، معدن و تجارت خودروسازان را ملزم کرد تا چهار سال آینده حداقل 5/ 1 درصد از فروش خود را به تحقیق و توسعه برای تولید محصولات جدید اختصاص دهند.در گروه لیزینگ، دیروز لیزینگ ایران و شرق در جمع خبرنگاران بازار سرمایه حاضر شدند تا با اعلام آخرین وضعیت مالی و عملیاتی، زمینه عرضه اولیه 10 درصد این شرکت فرابورسی را در روزهای آینده فراهم کنند.

در گروه معدنی  نیز دیروز جدیدترین آمارها از صادرات معدنی ایران منتشر شد. بر‌اساس این گزارش از ابتدای فروردین تا پایان مرداد‌ماه 1396 ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی از 6/ 3 میلیارد دلار گذشت و کل تناژ صادراتی این بخش به بیش از 26 میلیون تن رسید.در این مدت زنجیره آلومینیوم و روی با رشد 115 درصدی،‌ زنجیره تیتان با رشد 46درصدی، سنگ آهن و انواع سنگ با افزایش 46 و 42 درصدی در ارزش صادرات مواجه شدند. طی پنج ماه نخست امسال همچنین ارزش صدور زنجیره آلومینیوم 169 میلیون دلار،‌ زنجیره روی 160 میلیون دلار،‌ سنگ‌آهن 413 میلیون دلار و انواع سنگ 170 میلیون دلار اعلام شد.

در گروه پتروشیمی، شرکت پتروشیمی زاگرس گزارش فعالیت یک ماهه منتهی به پایان شهریور 96 را منتشر کرد. «زاگرس» در یک ماه شهریور امسال 892 هزار و 58 تن کالا تولید کرد. مبلغ فروش این شرکت در این یک ماه 3779 میلیارد و 520 میلیون ریال بوده است.در نیمه نخست سال 96 این شرکت 5 میلیون و 16 هزار و 735 تن متانول و بخار تولید کرده است. مبلغ فروش محصولات پتروشیمی زاگرس در 6 ماه ابتدایی امسال 17هزار و 549 میلیارد و 866 میلیون ریال بوده است.در گروه برقی نیز شرکت نیرو ترانس با سرمایه ثبت شده 300‌میلیارد ریال گزارش فعالیت ماهانه یک ماه منتهی به پایان شهریور 96 را اعلام کرد.

شرکت نیرو ترانس در شهریور ماه 649 قطعه را تولید کرد. مبلغ فروش شهریور ماه 155 میلیارد و 494 میلیون ریال اعلام شده است.در گروه کانی غیر‌فلزی شرکت چینی ایران که اخیرا از بورس اخراج شده بود، در بازار پایه درج شد. طبق تصمیم دو هفته پیش هیات پذیرش بورس تهران، شرکت چینی ایران به دلایلی چون وضعیت نامناسب اطلاع‌رسانی، توقف فعالیت از اوایل سال، مشمول شدن ماده 141 قانون تجارت و زیان دو برابر سرمایه اسمی 7/ 16 میلیارد تومانی از بورس اخراج شد تا از این پس در فرابورس حضور داشته باشد.در مجموع بازار دیروز بازاری منفی بود که در آن ارزش معاملات (با احتساب معاملات بلوکی و اوراق مشارکت) دربورس به 341میلیارد تومان و در فرابورس به 135میلیارد تومان بالغ شد.

 

منبع خبر: دنیای اقتصاد
  ۸ دی ۱۴۰۱ ساعت ۲:۲۳:۲۸ بعد از ظهر
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد