بازارهای داخلی نیز شنبه گذشته شاهد افزایش حجم خرید طلا بودند و کمرنگ شدن رکود در این بازارها مشهود بود که یکی از دلایل آن ولادت حضرت زهرا (س) در این هفته بود که موجب شد بازار طلا و سکه جان دوبارهای بگیرد. در این روز اما بر خلاف اونس طلا، در بازارهای داخلی، دلار، سکه و طلا شاهد افت قیمت بودند. یکی از مهمترین دلایل افت قیمت دلار، صحبتهای معاون رییس جمهور در تکذیب خبر حذف ارز مرجع در این روز و همچنین تکذیب هر گونه تعیین نرخ ۲۴۵۰ تومانی برای دلار از سوی کمیسیون تلفیق مجلس بود. قیمتها در بازار قراردادهای سکه نیز روز شنبه روند کاهشی داشت که از جمله دلایل آن میتوان به خوش بینی معاملهگران این بازار در خصوص نتایج دور بعدی مذاکرات ایران و 1+5 اشاره کرد که در این روز بازار شایعات در این مورد داغ بود و موجب شد معاملهگران بازار آتی سکه، روند قیمتی بازار را برای روزهای آینده، کاهشی پیشبینی کنند. از سوی دیگر اختلاف بین سررسیدهای سکههای آتی نیز روز شنبه نهایتا به 30 هزار تومان میرسید که همین امر هم نشان میداد بازار انتظاری از افزایش قیمت در آینده ندارد. در این روز بازار قراردادهای آتی سکه در محدوده زیر دو درصد منفی بود.
روز یکشنبه در نبود معاملات در بازارهای بینالمللی، بازارهای داخلی مجددا با افت قیمت همراه بودند. در این روز قیمت طلا و سکه در بازارهای داخلی در پی افت قیمتها در بازار ارز با کاهش مواجه بود که برخی کارشناسان بازار دلایل این امر را، ادامه تزریق ارز مرجع به بازار و افزایش بازدهی در بورس دانستند. معمولا روزهای یکشنبه بازار نقدی سکه و طلا با کاهش قیمت رو به رو میشوند. بازار معاملات آتی سکه بورس کالا اما در ابتدای معاملات، با کاهش قیمتها کار خود را آغاز کرد ولی در میانه روز به تاثیر از پیشبینیها از قیمت اونس طلا در شروع معاملات روز دوشنبه (بعد از بازگشایی بازارهای جهانی) جهت عکس پیدا کرده و در همه سررسیدها به جز سررسید اردیبهشت، افزایش قیمت داشت. قیمت سکه سررسید اردیبهشت ماه در ساعاتی از این روز از قیمت سکه نقدی و همچنین آخرین قیمت روز شنبه همین سررسید، پیشی گرفت. این اتفاق در بازار قراردادهای آتی در حالی روی داد که سکه نقدی در این روز افزایش قیمت نداشت و این امر نشان از پیشبینی بالا رفتن قیمتها برای سکه در آینده از سوی معاملهگران بازار آتی داشت.
روز دوشنبه، روز همسویی تمام بازارها بود به طوری که اونس جهانی با افزایش 10 دلاری (نسبت به آخرین قیمت روز جمعه) مواجه شد و به 1472 دلار در هر اونس رسید تا بخشی از افت شدید قیمت آن در هفتههای اخیر جبران شود. به تبع آن قیمت سکه و دلار در بازار نقدی و همچنین سکه طلا در معاملات آتی، افزایش را تجربه کردند. به طوری که در سررسیدهای دورتر دامنه نوسان نزدیک به 3 درصد بود. در این روز قیمت سکه سررسید اردیبهشت حتی در پایینترین قیمت، بیش از سکه نقدی بود. همچنین سکه سررسید تیرماه بیش از 30 هزار تومان افزایش قیمت داشت. در هفته گذشته، خبر یا شایعه خاصی که بازار را تحت تاثیر قرار دهد وجود نداشت و تقریبا روند عرضه و تقاضا بود که مسیر بازار را روشن میکرد و تنها پارامتر موثر در مسیر معاملات، نوسانات اونس طلا بود؛ چراکه در هفته گذشته، بازارهای بینالمللی منتظر چند خبر مهم در حوزه سیاستهای پولی بانکهای مهم جهان بودند و چشم معاملهگران بازار آتی نیز به بازارهای جهانی دوخته شده بود؛ بنابراین اکثر بازارها در آرامش به سر بردند.
همان طور که از ابتدای هفته پیشبینی میشد، در آستانه برگزاری نشست مقامهای ارشد فدرال رزرو آمریکا و بانک مرکزی اروپا، قیمت هر اونس طلا روز سه شنبه با افت ۸ دلاری مواجه شد و به 1466 دلار رسید. قیمتها در بازار داخلی در این روز با نوسان همراه بود.
قیمت سکه در بازار آزاد روز سه شنبه به تبع بازارهای بینالمللی کاهش را تجربه کرد. دلار نیز در این روز به 3570 تومان رسید که کاهش کمی را نشان میداد. البته سکه ربع و گرمی در بازار چندان با افت قیمت رو به رو نشد که دلیل این امر به گفته رييس اتحادیه طلای کشور، بالا بودن تقاضا برای این سکهها به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) بود. از سوی دیگر در این روز معاملهگران منتظر نتایج جلسه شورای پول و اعتبار در خصوص تصمیم گیری برای نرخ سود سپردههای بانکی بودند که البته در این جلسه صحبتی در این خصوص صورت نگرفت. البته برخی کارگزاران بازار آتی سکه، افزایش نرخ سود سپرده در شرایط فعلی از سوی بانک مرکزی را بعید میدانند. در هفته گذشته همچنین خبرهایی که نشان از افزایش قیمت دلار در روزهای پیش رو داشت، شنیده شد؛ از جمله خبر حذف الزام صادركنندگان به برگشت دلارهای حاصل از صادرات به مركز مبادلات ارزی در هفته گذشته روند صعودی بازارهای سهام نیز معاملات آتی سکه را تحت تاثیر قرار داد و بازار قراردادهای آتی سکه طلا در این روز در هر سه سررسید با کاهش قیمت همراه بود.
روز چهارشنبه قیمت طلای جهانی مجددا کاهش را تجربه کرد که دلیل این امر چشمانتظاری بازارهای بینالمللی طلا برای تصمیم مهم بانک مرکزی آمریکا در خصوص اجرای طرح محرکه اقتصادی و عدم خرید فیزیکی این فلز در این روز بود. بازارهای داخلی این روزها در آرامش به سر میبرند و نوسانات سکه و ارز، اندک و عموما متمایل به کاهش قیمتها است؛ این مساله روز چهارشنبه نیز مشهود بود، اما در همین روز خبرهایی منتشر شد که تا حدودی بازارهای طلا، سکه و ارز را متاثر ساخت و آن هم صحبتهای بهمنی در مورد کاهش قیمت دلار در بازار برای دو هفته بعد بود.
البته این در شرایطی بود که هنوز تصمیمی در خصوص کاهش نرخ ارز در بازار گرفته نشده است و اغلب کارشناسان بازار آتی سکه معتقدند که چنین صحبتهایی تنها برای آرام نگه داشتن بازارها است و کاهش قیمتی که بهمنی از آن خبر میدهد تا مدتی که وی تعیین کرده است رخ نخواهد داد.
در همین روز خبرهایی از انحلال مرکز مبادلات ارزی - در صورت تصویب نرخ 2450 تومان برای ارز – نیز شنیده شد. در همین حال یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس از جایگزینی نرخ 2450 تومان به عنوان نرخ مرجع و تعطیلی مرکز مبادلات ارزی در آیندهای نه چندان دور خبر داد.
از سوی دیگر روز چهارشنبه گذشته، انتظارات طلا فروشان از افزایش حجم خرید در بازار سکه و طلا به مناسبت روز مادر، تا حدودی به یاس تبدیل شد؛ چراکه به گفته ريیس اتحادیه طلا و جواهر کشور، به دلیل بالا بودن قیمت طلا، به رغم پيش بيني ها در روزهاي گذشته، اما رغبتی از سوی مردم برای خرید وجود نداشت. روز چهارشنبه بازار معاملات آتی سکه بورس کالا نیز همسو با بازارهای داخلی و بینالمللی، با کاهش قیمت در تمام سررسیدها همراه بود. در این روز، اما معاملهگران و کارگزاران این بازار در انتظار تصمیم بانک مرکزی آمریکا و مشخص شدن جهت اونس طلا بودند تا بر اساس آن مسیر معاملات خود را مشخص کنند، اما با این وجود کارگزاران این بازار پیشبینی میکردند که تا پایان ساعت معاملات، سکه آتی همچنان در مسیر نزولی قرار داشته باشد که البته همین طور هم شد.
روز پنج شنبه نتایج نشست مقامهای ارشد فدرال رزرو آمریکا، سقوط قیمت اونس طلا را در پی داشت که البته این افت قیمت در ابتدای روز بسیار محسوس بود، اما در میانه روز کمی متعادل شد.
در بازارهای داخلی نیز قیمت طلا و سکه و دلار با کاهش مواجه شد که همین امر بر روند معاملات آتی نیز اثر گذاشت و سکه طلا در تمام سررسیدها با افت قیمت رو به رو شد.
در هفته پیش رو پارامترهایی وجود خواهد داشت که بر نوسانات بازارها موثر خواهد بود که از آن جمله گمانهزنیها برای نتایج آخرین دور از مذاکراتی است که قرار است در تاریخ 25 اردیبهشت در استانبول برگزار شود.