امیرحسین تبیانیان، نماینده شرکت ملی نفت ایران در بورس انرژی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه اطلاعیه عرضه نفت خام و میعانات گازی امروز یا فردا منتشر می شود، گفت: بر اساس پیش بینی و برنامهریزیهای انجام شده، هفته آینده نفت خام سبک، سنگین و میعانات گازی هر یک به میزان ۲ میلیون بشکه روانه رینگ بین المللی بورس انرژی میشوند.
وی درباره علت وقفه در عرضه نفت و میعانات گازی در بورس انرژی توضیح داد: شرکت ملی نفت ایران در حال ایجاد تغییرات و بروز رسانیهایی در رویه عرضه نفت و میعانات گازی در بورس انرژی بوده است و قصد داشتیم از تعطیلات متعددی که در ماه گذشته شاهد آن بودیم استفاده کرده و این بروزرسانی را اعمال کنیم. البته پیش بینی می کردیم این بروزرسانی ها شامل عرضه های آبان ماه نیز بشود.
این مقام مسوول ادامه داد: بر اساس قانون، شرکت ملی نفت ایران محدودیت و الزامی در «زمان» عرضه نفت و میعانات گازی در بورس انرژی ندارد و تنها موظف به عرضه نفت و میعانات در هر ماه است؛ اما خود شرکت ملی نفت ایران به دلیل رعایت نظم و پایداری این عرضه را به طور منظم انجام می داد. ضمن اینکه ما عرضه را متوقف نکردیم چرا که بر اساس قانون چنین اختیاری نداریم.
تبیانیان درباره چالش هایی که در زمینه صادرات نفت زمینی وجود داشت، تصریح کرد: این مشکل با گمرکات حل شد. از آنجایی که چنین روند صادراتی از طریق راه های زمینی تازه بود و از طرفی اظهارنامه ها باید به اسم اشخاص یا شرکت ملی نفت ایران صادر می شد، با مشکلی دست و پنجه نرم می کردیم که حل و فصل شد.
نماینده شرکت ملی نفت ایران در بورس انرژی در پاسخ به اینکه نظر شرکت ملی نفت ایران درباره پیشنهاد مطرح شده مبنی بر کاهش قیمت پایه نفت عرضه شده در بورس انرژی چیست، گفت: با تعیین قیمت نفت صادراتی به مقصد مدیترانه به عنوان قیمت پایه نفت عرضه شده در بورس، که پایین ترین قیمت صادراتی نفت ایران است، در حقیقت بیشترین تخفیف را در قیمت پایه نفت عرضه شده لحاظ کردیم. از طرفی زمانی که تقاضایی روی تابلو عرضه قرار گرفته است، تخفیفاتی نیز در نظر گرفتیم؛ گواه چنین گزاره ای این است که هر تقاضایی که روی تابلو قرار گرفت، معامله آن انجام شد.
وی تاکید کرد: اینکه گفته می شود تخفیف نمی دهیم کاملا غلط است، اما در نظر داشته باشید که عرضه نفت و میعانات گازی در بورس تنها یک روش فروش است و باید بین تخفیف های ارائه شده در بورس و روش های دیگر فروش تعادل وجود داشته باشد.
تبیانیان با تاکید بر اینکه نفت یک ثروت ملی است، تصریح کرد: دلیلی وجود ندارد که ثروت ملی را که باید با بهترین قیمت و بیشترین کسب ثروت به فروش برسانیم، به هر قیمت ممکنی بفروشیم.درباره قیمت فراورده های نفتی نیز باید توجه داشت که نرخ صادرات فرآورده های نفتی به صورت دریایی بالاتر از صادرات زمینی است.