به نقل از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، آقای عباس نعیمی در نشست کارگروه بهینه سازی صنعت سنگهای تزئینی ایمیدرو افزود: در راستای حمایت از این حوزه، اقدامات لازم جهت ارایه تسهیلات به فعالان این بخش از طریق صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیتهای معدنی انجام خواهیم داد.
وی افزود: به منظور سرعت بخشیدن به اجرای برنامه ها، کنسرسیوم سنگهای تزئینی استان اصفهان تشکیل میشود و این کنسرسیوم باید هرچه زودتر وارد مرحله عملیاتی شود.
شناسایی معادن غیرفعال سنگ تزئینی
در این نشست مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: شناسایی معادن غیرفعال سنگ تزئینی و بررسی علل عدم فعالیت این معادن و تشکیل کنسرسیوم سنگ تزئینی در استان اصفهان از جمله اقدامات شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در رونق این صنعت است.
وجیه ا... جعفری افزود: همچنین اقدام برای کاهش سهم دولت و واگذاری به بخش خصوصی در طرح احداث واحد سنگبری بزرگ مقیاس در استان آذربایجان غربی نیز مورد توجه است.
۱۰۸۱ معدن فعال سنگ تزئینی
در ادامه مدیر اجرایی و دبیر شورای هماهنگی طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس گفت: در حوزه سنگهای تزئینی ۲۰۷۲ محدوده پروانه بهره برداری صادر شده است که از این تعداد ۱۰۸۱ معدن فعال و ۹۴۸ معدن غیرفعال است.
رضا عظیمی در تشریح پیشنهادات این شرکت در توسعه صنعت سنگهای تزئینی، افزود: شورای سیاست گذاری صعت سنگ تزئینی کشور با توجه به نقش ویژه و تعیین کننده شورا در جهت شناسایی موانع تولید و صادرات و تعیین اولویتهای استراتژی توسعه بازار و ارتقای کمی و کیفی صنعت سنگ دوباره تشکیل شود.
وی اضافه کرد: همچنین بازارچه مشترک سنگ در عراق و بعضی کشورهای هدف ایجاد و به شرکتهای صادرکننده سنگ فرآوری بر اساس ضریبی از صادرات وام کم بهره ارایه شود.
برنامه تشکیل شرکت سهامی عام صادراتی سنگهای تزئینی
مدیر اجرایی و دبیر شورای هماهنگی طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس گفت: پیشنهاد میشود شرکتهای سهامی عام صادراتی قابل عرضه در بورس چهار استان کشور (تهران، مرکزی، اصفهان و فارس) که دارای واحدهای فرآوری مدرن هستند، در اسرع وقت با حمایت مالی وزارت صنعت، معدن و تجارت تشکیل شود.
در این جلسه با دستور قائم مقام ایمیدرو مقرر شد، پروپوزال صنعت سنگهای تزئینی در مدت کوتاهی توسط انجمن سنگ ایران تهیه و نشست بعدی این کارگروه ارایه شود.