سید بهاء الدین حسینی هاشمی، با اشاره به روند بازار ارز با توجه به نتایج مذاکرات 1+5، اظهارداشت: یک بخش از قیمت ارز بستگی به شرایط بینالمللی ارزی دارد که اونس هم از آن تبعیت میکند و بخش دیگر به عوامل داخلی ارتباط دارد.
وی افزود: یکی از عوامل تعیین نرخ برابری دلار و ریال، براساس قدرت اقتصادی کشور است که مهمترین آن در ارتباط با نقدینگی است و بخشی هم آثار روانی ناشی از مسائل سیاسی است
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: با واقعیتهای اقتصادی کشور به این نتیجه میرسیم که قیمت دلار حدود 2500 تا 2600 تومان کمتر نمیتواند باشد و شاید پس از فروکش کردن هیجانات باز هم قیمتها به سطح 2700 تا 2800 تومان بازگردد.
وی با بیان محاسبه نرخ ارز براساس متغیرهای اقتصادی و تورم داخلی و خارجی قیمت ارز بدون در نظر گرفتن سایر عوامل در این حدود است، گفت: حداکثر کاهشی که در قیمت ارز به طور واقعی صورت میگیرد به گونهای است که نرخ را به حدود 2500 تا 2600 تومان برساند.
حسینی هاشمی ادامه داد: گشایش در منابع ارزی دولت به این معنا نیست که بانک مرکزی و دولت میتواند تمام آن منابع را به بازار تزریق کند. یکی از آثار روانی تحریمها بلوکه شدن منابع ارزی بود که رفع آن میتواند بر کاهش اثرات روانی بر نرخ ارز تاثیرگذار باشد.
وی درخصوص بازار سکه و طلا، گفت: طلا از نرخ بینالمللی طلا و قیمت ارز داخلی تبعیت میکند و اگر قیمت اونس را 1244 دلار و قیمت سکه طلا را محاسبه کنید، به نظر میرسد که نرخ سکه تقریبا در سطح واقعی خود قرار دارد.
این اقتصاددان گفت: قیمت طلا و سکه متاثر از قیمت ارز داخلی و همچنین کاهش قیمت اونس، قطعا تا حدودی کاهش خواهد یافت؛ به دلیل مشکلات مالی برخی کشورها ذخایر اصلی طلا در حال عرضه بوده و به همین دلیل قیمت اونس در حال کاهش است.